arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedilerle Eğlenceli Vakit Geçirmenin En Pratik Yolları

eğlenceli kediler
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kediler dendiğinde herkesin aklına ilk gelen şeylerden biri oyundur. Çünkü kediler oyun oynamayı ve eğlenmeyi sever. Çoğu zaman kediler evde oyun oynarken bir şeyleri kırar veya devirir.

Birçok kişi bunu yaramazlık olarak değerlendirse de aslına bakıldığında bu kedilerin yaramazlığını değil tam tersine oyun oynamayı sevdiğini gösterir. Kedileri ile keyifli zaman geçirmek isteyen kişiler ise onlarla oynayabileceği oyunları araştırmaktadır.

Kedilerle eğlenceli vakit geçirmenin yolları adlı bu yazımızda sizlere evde kediniz ile keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak oyunlar ve etkinliklerden bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve önerilerimize kulak vererek birlikte güzel zaman geçirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Yeni Kedi Sahiplenme Rehberi – İlk Defa Kedi Sahipleneceklerin Bilmesi Gerekenler

Kediler ile Oyun Oynamanın Faydaları

Kediler ile eğlenceli zaman geçirmenin yanı sıra onlarla oynamak kedinizin sağlığı açısından oldukça etkilidir. Oyun oynamanın kedilere:

  • Sosyalleşme
  • Egzersiz
  • Mutluluk
  • Beyni Uyarma
  • Bağ Kurma

Gibi sağladığı faydalar bulunmaktadır. Bu yüzden kedilerin sağlıklı bir yaşam sürmesi için oyun oynamak onlar için oldukça önemlidir.

Kediler Oyun ile Sosyalleşir

Çevrenizde göreceğiniz her yavru kedi oyun oynamak için bir bahane aramaktadır. Yavru kediler en ufak şeyi bile kendileri için eğlenceli olan oyunlara çevirebilir. Çünkü yavru kediler için oyun oynamak en iyi sosyalleşme araçları arasında yer alır.

Oyun oynayan yavru kediler bu esnada diğer canlıları daha kolay bir şekilde tanıma fırsatı yakalar. Bunun yanı sıra oyunlar sayesinde yavru kediler diğer canlılarla iletişim kurmayı öğrenir. Yavru kedilerin yanı sıra yetişkin kediler için de oyun bir sosyalleşme aracıdır.

Özellikle yapılan çalışmalar hiç oyun oynamayan kedilerin ilerleyen dönemlerde çekingen ya da korkak olacağını göstermektedir. Bu nedenle kediniz ile iletişim kurmak istiyorsanız onlarla oyun oynamaya özen göstermelisiniz.

Kedi Oyunları Egzersiz Yapmalarını Sağlar

Doğada yaşayan kediler oldukça avlanma iç güdüsüne sahiptir. Bunun yanı sıra doğada yaşayan kedilerin koruma iç güdüsü de oldukça gelişmiştir. Bu nedenle doğada yaşayan kedilerin oldukça hareketli olduğunu söylemek mümkündür.

Ev ortamında beslenen kediler ise doğadaki kedilere oranla daha hareketsizdir. Bu durum zamanla yenen mamalardan ve hareketsizlikten kaynaklı kedilerde obezite problemlerinin görülmesine neden olmaktadır.

Fakat evcil hayvan sahipleri günün belirli saatlerinde kedileri ile keyifli zaman geçirmek adına oyun oynayarak onların egzersiz yapmasına yardımcı olmakta ve obezite problemleri ile karşılaşmasını engellemektedir.

İlginizi çekebilir: Kedi Konservesi Ne Sıklıkla Kullanılmalı?

Kedi Oyunları Mutlu Eder

Kediler zaman zaman diğer canlılar gibi depresif bir duygu durumuna kapılabilmektedir. Bu ilgisizlikten kaynaklı olabileceği gibi dönemsel olarak da karşınıza çıkabilecek bir problemdir. Bu noktada kediler ile oyun oynamanın onları mutlu edeceğini bilmeniz oldukça önemlidir.

Kedi Oyunları Beyni Uyarır

Doğada ve ev ortamında yaşayan kediler karşılaştırıldığında doğada yaşayan kedilerin ev ortamında yaşayan kedilere göre daha fazla uyarıldığını söylemek mümkündür. Doğal ortamda yaşayan kediler sürekli sesler duymakta ve farklı kokulara maruz kalmaktadır.

Fakat ev ortamında yaşayan kediler bu konuda yoksunluk çekmektedir. Bu nedenle evcil hayvan sahiplerinin kedileri ile oyun oynamaya özen göstermesi gerekir. Çünkü oyun oynayan kedilerin beyinleri daha fazla uyarılır.

Kedi Oyunları Kedilerin Sahipleriyle Olan Bağını Güçlendirir

Kedinizi yeni beslemeye başladıysanız sizinle bağ kurmasının zaman alacağını bilmeniz gerekmektedir. Çünkü kediler çevrelerindeki cisimlere ve insanlara kolay bir şekilde alışamamaktadır. Kediler ile eğlenceli zaman geçirmek için oynayacağınız oyunlar ise kedinizin size daha kolay ısınmasını sağlayacak ve bağ kurmasını kolaylaştıracaktır.

Kediler ile Oynanabilecek Oyunlar

Kediler ile oyun oynamanın birçok faydası olduğunu sizlerle paylaştık. Kedilerle eğlenceli vakit geçirmenin yolları adlı yazımızın bu bölümünde ise kedilerin ne tür oyunlar sevdiği hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

  • Kutu Oyunları
  • Kâğıt Topları
  • İp Topları
  • Hareketli Oyuncaklar

Kediler ile oyun oynamak için evcil hayvan sahiplerinin en çok tercih ettiği oyunlardır. Çünkü oyun oynamak isteyen kedilerin en çok sevdiği oyun türleri bunlardır.

İlginizi çekebilir: En Sevimli Kedi Türleri ve Kedi Cinsleri

1) Kutu ve Kutu Oyunları

kedi oyunlarıİnternette gezinirken ya da video izlerken kutular içerisine giren ve burada oynayan birçok kedi videosuna denk gelmişsinizdir. Kediler kutuları çok seven canlılardır.

Kutu içerisine giren kediler kendilerini güvende hisseder. Bunun yanı sıra kutudan yuvarlanma hareketi de kedilerin çok sevdiği bir harekettir.

Kedileri ile eğlenceli vakit geçirmek isteyen evcil hayvan sahipleri bu nedenle kutu ve kutu oyunları yaratmaya önem vermelidir. Kutu oyunları yaparken de kedinizin rahat bir şekilde girip çıkabileceği materyalleri kullanmaya önem vermeniz gerekir.

2) Kâğıt Topları

kağıtla oynayan kediEvde kediniz ile keyifli bir zaman geçirmek istiyorsanız kedilerin reflekslerini kullanabileceği oyunlar yaratmanız da mümkündür. Bu noktada kedilerin en çok sevdiği oyunlar arasında yer alan kâğıt topları da oynayabileceğiniz oyunlar arasında yer alır.

Kâğıt topları hem hışırtı çıkardığı için kedilerin dikkatini çeker hem de eğlenceli zaman geçirmenizi sağlar.

Kedilerin kâğıt topları ile oynaması hem koşturmasını hem de zıplamasını sağlamaktadır. Bu nedenle fazla kilosu olan bir kediye sahip olan evcil hayvan sahiplerinin hem kedileri için egzersiz niteliğinde olan hem de keyifli bir zaman geçirmelerini sağlayan bu oyunu mutlaka denemelerini öneririz.

3) İp Topları

ip toplarıyla oynayan kediKâğıt topları gibi ip topları da kediler ile oyun oynamak isteyen kişilerin tercih edebileceği oyunlar arasında yer alıyor.

Çünkü ip topları da kedilerin en çok sevdiği oyunlar arasında yer alıyor.

İp topları evde bulunan birkaç malzeme ile kolayca yapılabiliyor.

İp topları, kedilerin patileri ile temas ettiği ve onların kaşınmasını sağladığı için kedilerin oldukça çok ilgisini çekiyor.

4) Hareketli Oyunlar

kedi oltasıyla oynayan kediRefleksleri oldukça kuvvetli olan kedilerin hareketli oyuncaklara da ilgisi oldukça büyük. Genellikle bu noktada kedileri ile keyifli zaman geçirmek isteyen kişiler evde kendi imkanları ile hareketli oyuncaklar yapabilecekleri gibi petshoplarda satılan:

  • Kedi oltası
  • Oyun çemberi
  • Top kedi oyuncaklar
  • Hareketli Toplar

Kedilerin en sevdiği oyuncaklar arasında bulunuyor. Bu tür oyuncaklar ve oyunlar kedilerin hem reflekslerinin gelişmesini sağlıyor hem de avcılıklarını güçlendiriyor.

5) Catnipli Oyuncaklar

catniple oynayan kediKedi nanesi olarak da bilinen catnip kedilerin en çok sevdiği bitkiler arasındadır.

Kedilerin sakinleşmesini sağlayan katnipler kedilerin modunu da yükseltir.

Bu nedenle kedilerinin eğlenmesini isteyen kişiler petshoplarda satılan catnipli oyuncakları da tercih edebilir.

6) Zilli Oyuncaklar

zilli topla oynayan kediKedilerin en sevdiği oyuncaklardan bir diğeri de zilli oyuncaklardır.

Genellikle sese karşı oldukça duyarlı canlılar arasında yer alan kediler çıngırak sesine bayılır.

Farklı figürlerde içerisinde zil olan kedi oyuncakları kedilerin en sevdiği oyuncaklar arasında yer alır.

Özellikle fare desenli ya da hareket eden zilli oyuncakları kedinizin keyifli zaman geçirmesi için tercih edebilirsiniz.

Kutu oyunları, kedi tünelleri, ip-yumak oyunları ve yakalama oyunları kedilerin en sevdiği oyunlardır. Kedi oltaları ve katnipli oyuncaklar da kedilerin en sevdiği oyuncaklar arasında yer alır.

Oyun oynamak kediler için bir sosyalleşme aracıdır. Bu yüzden kediniz ile günde en az 10 – 20 dakika arasında oyun oynamanız gerekir. 10 – 20 dakikalık bir oyun bile kedinizin sizle kurduğu ilişkiyi kuvvetlendirir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.