arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kediler Yumurta Yer Mi? Kedilere Nasıl Yumurta Verilmelidir?

kediler yumurta yer mi
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Pek çok kedi sahibi mamasız kaldığında veya kedisine bir şeyler ikram etmek istediğinde yeni arayışlara girmektedir. Aslında en doğru beslenme biçimi kaliteli kedi mamaları olsa da zaman zaman kedinize farklı besinler vermek yanlış bir yaklaşım değildir.

Bunlardan bir tanesi ise kahvaltılarımızda tükettiğimiz yumurta olabilir mi? Bu sorunun cevabı için içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.


Kediler Yumurta Yiyebilir Mi?

Bu sorunun cevabına “evet” diyebiliriz. Kedilerin beslenmesi için, abartılmadığı sürece yumurta verilebilir. Tabi ki her kedi için yumurta sağlıklı ve yararlıdır demek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Dolayısıyla kedinize yumurta vermeden önce veterinerinize danışmak faydalı olacaktır.

Bazı durumlarda yumurta zararlı bir gıda olabilir. Bunun için dozunu ayarlamanız önemlidir. Yumurtanın faydalarını ve zararlarını aşağıda görebilirsiniz.


Yumurta Kediler İçin Faydalı Mıdır?

Yumurtanın en büyük özelliği kedilerin ihtiyacı olan amino asit ve protein bakımından zengin olmasıdır. Ayrıca yumurtanın sindirilmesi de kolaydır.

Yumurtanın içerisindeki amino asit sayesinde kediler kas kütlelerini koruyabilir ve yağlanma yaşamaz. Bunun yanı sıra yumurtanın içerisinde kedilerin ihtiyacı olan vitamin ve mineraller de bulunmaktadır.

Her şey çok güzel görünse de yumurtanın aşırı tüketilmemesi ve her öğünde verilmemesi gerekir. Aksi halde kedinizde öngörülemez hastalıklar meydana gelebilir.


Yumurta Kediler İçin Zararlı Mı?

Yumurta zararlı değildir, ancak aşırı tüketim sonucunda sağlık sorunları oluşabilir. Bununla beraber bazı kedilerin yumurta tüketmemesi gerekir. Dolayısıyla da yumurta yemeden önce veterinere danışmanız en doğru davranış olacaktır.


Yumurtaların kediler için zararlı olduğu durumlar

  • Fazla Tüketim: Yumurtalar yağ, kolesterol ve kalori bakımından yüksektir. Bu yüzden aşırı tüketimden kaçınılması gerekir. Bunun yanı sıra aşırı tüketim sonucunda fazla protein alımından kaynaklı olarak böbrek hastalıkları yaşanabilir. Yumurta sadece takviye olarak kullanılmalıdır.
  • Alerji: Yumurta, bazı kediler için alerjen olabilir. Bunu anlamak için kedinizin yumurta  yemesi gerekebilir. Bu yüzden ilk kez yumurta verdiğinizde az miktarda ikram edin. Daha sonra kaşıntı, öksürme, sindirim sorunu gibi berlitiler gösterip göstermediğini inceleyin. Eğer bir sorun görünüyorsa yumurta vermeyin.
  • Tıbbi Durumlar: Obezite, böbrek hastalığı ve diğer sağlık sorunları olan kediler için yumurta yemek sakıncalı olabilir. Eğer bir sağlık sorunu varsa yumurta vermeden önce veterinere danışmanız önemlidir.

Kedilere Nasıl Yumurta Verilmelidir?

Kedilere yumurta vermek için uygun koşulları sağlamanız gerekir. Örneğin, kedinize vereceğiniz yumurta oranı kedinizin yaşına, beslenmesine ve sağlık durumuna göre farklılık gösterecektir.

  • Kedilere Ne Kadar Yumurta Verilmeli: Kedinize tam bir yumurta vermek çok fazla olacaktır. Kedi için bir yumurta, bir insanın sekiz yumurta yemesine denk gelecektir. Bu yüzden yarım yumurta ikram etmeyi düşünebilirsiniz.
  • Her Gün Yumurta Yiyebilir Mi?: Yumurtalar besinsel olarak dengeli olmadığından dolayı her gün yumurta tüketilmesi sakıncalıdır. Haftada en fazla bir kere verilmelidir.

Kediler Çiğ Yumurta Yer Mi?

Bazı kedi sahiplerine göre çiğ beslenme daha doğrudur, ancak bu yanlış bir düşüncedir. Çiğ yumurta tüketilmesi enfeksiyon oluşmasına yol açabilir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kediler için tehlikelidir. Tüm bunların yanı sıra oluşan bakterilere insanlara da temas edebilir.

Çiğ yumurtanın diğer bir sorunu ise cilt ve tüy sağlığını etkilemesidir. Çünkü, çiğ yumurtanın içeriğindeki biotini emen protein bulunmaktadır. Dolayısıyla kedilere sadece haşlanmış yumurta verilmelidir.


Baharat Kullanılabilir Mi?

Kedilerin yumurtasını lezzetlendirmek için içerisine tuz, karabiber, sos veya başka bir şey eklemeyi düşünebilirsiniz, ancak kediler için en uygun olan durum sade ve halanmış yumurtadır. Yumurtanın üzerine ekleyeceğiniz herhangi bir baharat kedide sindirim sorunları oluşturabilir ve toksik olabilir.


Kediler Yumurtanın Beyazını ve Sarısını Yiyebilir Mi?

Kedilerin sadece haşlanmış yumurta yemeleri gerektiğini aktardıktan sonra beyazı ve sarısı hakkında bilgi vermek gerekir.

Aslına bakılırsa yumurtanın beyazı yağ oranı bakımından düşük ve kediniz için besleyicidir. Yine de sarısını yemesinde bir sorun yoktur, ancak sarısının oranı daha düşük olmalıdır.

Eğer sizde kedinize yumurta veriyorsanız veya kedinizin yumurtalara karşı alerjisi varsa yorumlarda önerilerinizi ve yaşadıklarınızı paylaşabilirsiniz.


Kediler Yumurta Haricinde Ne Yer?

Kedilerin yumurta ile beslenebileceklerini biliyoruz. Ancak bazı durumlarda, kedilere farklı besinler vermek isteyebilirsiniz. Bunun için kedinize et ürünleri verebilirsiniz. Aynı zamanda, kediler bazı tahılları da güvenli bir şekilde tüketebilir.

Kedilerin yiyebileceği tüm besin maddelerini öğrenmek için: Kediler Ne Yer: Sağlıklı Kedilerin Yiyebileceği Her Şey [2020] isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.


Kediler İçin En Uygun Beslenme Biçimi: Kaliteli Kedi Maması

Kediler için en uygun beslenme biçimi, et oranı yüksek kedi mamaları kullanmaktır. Çünkü kedi mamaları kedilerin protein, vitamin ve mineral ihtiyaçlarına göre hazırlanır. Aynı zamanda kedilerin yaşı, kilosu ve ırkına göre kedi maması üretilmektedir. Örneğin, yavru kedilerin protein ihtiyaçları çok daha fazla olduğu için yavru kedi mamalarının protein oranı diğer mamalara oranla çok daha yüksektir.

Burada önemli olan nokta ise mamanın kaliteli ve gerçek et ürünlerinden üretilmiş olmasıdır. Aksi halde daha büyük sorunlar oluşabilir. Eğer kaliteli bir kedi maması arıyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz:

Kaliteli Kedi Maması Satın AL 

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.