arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kediler Neden Miyavlar?

Cevabı asla net olmamakla beraber birçok sebebi olan bir sorudur Kediler Neden Miyavlar? Ama kediler hakkında davranışlar her geçen gün anlam kazanmaya devam ederken; günümüzde kediler hakkında her daim yeni tecrübeler kazanıyoruz, ve bu şekilde dostlarımın isteklerini kısmende olsa anlayabiliyoruz.
kediler neden miyavlar?
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedinizin nasıl ve ne tonlarda miyavladığına dikkatinizi verirseniz , kediler neden miyavlar sorusuna cevap bulabilir ve kedinizin ne istediğini, ne düşündüğünü anlayabilirsiniz. Kedilerin miyavlaması aslında bizlerin iletişim kurması gibi sıradan ve kişisel bir olaydır. Yani hiç sesi çıkmayan sakin bir kedinizde olabilir , hiç susmayan yaramaz ve geveze kedinizde.

Kedi Cinslerine göre miyavlama sesleri değişmektedir. Örneğin Siyam Kedisinin miyavlaması, kulak tırmalarken , Ankara Kedisi huzur vermektedir.

kedilerin miyavlaması

Çoğu zaman kedilerimiz bize miyavlamanın yanında hareket ve davranışlarıyla ne istediklerini belli etmeye çalışır.

Olması muhtemel miyavlama ve davranışları kediblog.com olarak sizler için araştırdık ve aşağıda maddeler halinde paylaştık.

kediler neden sürekli miyavlar

1 – Hastalıklar

Kedinizin herhangi bir hastalığı var ise çok miyavlamasının sebebi olabilir. Kediler kendilerini iyi hissetmedikleri zamanlarda miyavlayarak dertlerini sahiplerine anlatmaya çalışırlar. Özellikle sık sık miyavlamanın yanında , yemek yememe isteği; yolda olan bir hastalığın belirtisi olabilir.

Devamlı miyavlamak tiroid , bağırsak hastalıkları , mide sorunları , idrar yapamama gibi hastalıklardan kaynaklanabilmektedir. Eğer miyavlaması hiç durmadan devam ediyorsa uzman bir veterinere vakit kaybetmeden götürmenizde fayda var.

kediler neden miyavlar

2 – Yalnızlık

Kedilerin ne kadar yalnız kalmayı sevdiği söylenilsede aslında tek kalmaktan pek hoşlanmazlar.

Sizinle oyunlar oynamak , sevilmek içinde miyavlıyor olabilir. Kedinizle bol bol vakit geçirin onu yalnız bırakmayın!

kediler neden miyavlar

3 – Açlık

Kedinizin miyavlamasının bir başka sebebide yemeğe ulaşma arzusuda olabilir! Bazı kediler sahibinin yemeğini vereceğini anladığında veya yemek yediği vakit geldiğinde miyavlamaya başlayabilir.

kediler neden miyavlar

4 – Stres

Eğer yeni bir eve taşındıysanız ve kediniz buraya daha yeni alışıyorsa veya aileye yeni biri katıldığında strese girebilir! Böyle zamanlarda çok miyavlaması normaldir, ekstra ilgi göstermeniz gerekir.

kediler neden miyavlar

Acıkan Kedi Nasıl Miyavlar ?

Kedi ev kedisi ise ve acıktığında mama kabının etrafında dolanıyorsa kuvvetle muhtemel acıkma miyavlamasıdır. Bunun yanı sıra kediler acıktığında etrafınızda kuyruğu yukarıda tutarak dolanıyorsa buda acıktığı anlamına gelebilir, kediler acıktığında çok yüksek sesle miyavlamaz.

Eğer mama kabı yok ise biryerleri tırmalayabilir yada hiç karıştırmadığı yerleri karıştırabilir. Her ne yapıyorsa yapsın kedi acıktıysa mutlaka ara ara yanınıza gelip miyavlayacaktır.

kediler neden uzun süre miyavlar

Kızgınlık Dönemine Giren Kedi Nasıl Miyavlar?

Kediler kızgınlık dönemine girdiğinde en yüksek miyavlamalarını yaparlar. Çıkarttıkları ses geceleri bile devam eder ve bazen çok rahatsız edici olabilir.

Kedi kızgınlığa girdiyse %98+ ihtimalle miyavlar, kapıları tırmalar, sık sık camdan bakar, dışardaki kedilerin seslerini dinler.

Kediler çiftleşmek istediğinde çıkarttıkları bu yükses sesleri çiftleşene kadar yada kızışma dönemi bitene kadar bitirmezler.

Erkek Kedilerde Kızgınlık Dönemi
Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi

kedilerde miyavlama sebepleri ve çözümü

Eğer kedi kızgınlığa girdiyse çiftleştirmek veya kısırlaştırmak gerekmektedir. Bu iki unsurda yerine getirilemiyorsa veterinerler kızgınlığı yatıştırmak için kediye sakinleştirici verebilir.

Her ne olursa olsun, uzman bir veteriner hekimden destek almak en faydalısıdır, Zira kedi kızgınlığa girdiğinde sadece çiftleşme arzusu sebebi ile bağırmaz.

Erkek ise yumurtalarda sorun olabilir, Dişi ise rahimde kist vb. hayvana acı veren hastalıklar olabilir. Her halukarda uzman bir hekime danışmanızı öneriyoruz.

Dişi Kedilerde Kısırlaştırma Operasyonu
Erkek Kedilerde Kısırlaştırma Operasyonu

kedilerde miyavlama

Acı Çeken Kedi Nasıl Miyavlar?

Bir kedi birçok sebepten ötürü miyavlayabilir. Her acı miyavlama değildir, veya her miyavlama acı değildir.

Fakar kedi aç değilse, kızgınlık döneminde değilse veya dışarı çıkmak gibi bir ihtiyacı yoksa, sürekli miyavlamasının mutlaka bir sebebi vardır. Bu gibi durumlarda tedbir amaçlı mutlaka uzman bir veteriner hekime danışmak gerekmektedir.

Yavru Kediler Neden Miyavlar?

Eğer yavru kediyi yeni sahiplendiyseniz, yavru kedinizin cinsi sessiz sakin bir cins olsada fazla miyavlayabilir, sebebi ise yeni bir ortama girdiği için korkmuş ve kendini tek hissetmesidir.

Yavru kediler tıpkı bebekler gibi bazı sorunlardan dolayı çok fazla miyavlayabilirler.

Genelde yavru kedilerin kendilerini kötü hissettiklerinde normalden daha fazla miyavladıkları gözlemlenmiştir. Aşırı bir miyavlama duyuyorsanız ve hastalık belirtileride seziyorsanız vakit kaybetmeden veterinere bakıtmalısınız.

kediler neden miyavlar

Mutlu Kedi Nasıl Miyavlar ?

Kediler mutlu olduğunda genellikle miyavlamak yerine mırıldanırlar, titreme şeklindeki bu mırıldama acı halinde de gerçekleşiyor olabilir

Fakat çok yüksek ihtimalle mutlu kedi mırıldanır ve küçük titremeler yapar, genellikle okşanırken veya kaşınırken mırıldanmakla beraber, nadir olarak mutluluklarını küçük küçük miyavlamalarlada gösterebilirler.

Bu Yazımızda: Kediler Neden Miyavlar?, Kedi Miyavlama sebepleri, Kedi miyavlaması, Kedilerde Miyavlama, Mutlu Kedi Miyavlaması, Hamile Kedi Nasıl Miyavlar, Acıkan Kedi Miyavlaması vb. Sorularınıza Cevap Bulabileceğinizi Umuyor Yorumlarınızı Eksik Etmemenizi Temenni Ediyoruz.

  • elif
    8 sene önce

    benim kedim sürekli miyavlıyor. bazen yerdu yuvarlanıyor. canı mı yanıyor yoksa çiftleşmek mi istiyor lütfen yardım edin

    20
    yorum beğen
    • onur alp
      8 sene önce

      pek bilmem ama benim kedimde var eğer kedin yerde dönüyor arkasını havaya  kaldırıyor sabah akşam bağırıyor2ise kızgınlık dönemindedir…

      24
      yorum beğen
  • Serpil
    8 sene önce

    Merhabalar kedim dört -dört buçuk aylik aydir ve 1-2 gündür devamli yuksek ses ile miyavliyor ve camdan bakiyor ve kolumuza saldiriyor kizginlik döneminde midir ?

    17
    yorum beğen
    • canan
      8 sene önce

      Merhaba kediniz %90 ihtimalle kızgınlık dönemindedir.

      22
      yorum beğen
  • Berfin
    8 sene önce

    Merhaba, kedim daha küçük ergenliğe girmedi fakat bağırarak miyavlıyor bazen sessizce miyavlıyor, oyun oynatmaya başlayınca susuyor fakat bırakınca anında yeniden başlıyor. 3,5 aylık.

    20
    yorum beğen
    • Seyda
      7 sene önce

      Aynisi bizim kedide de var 5 gun evde tek biraktik herseyi vardi yaninda durunca miyavlamiyir gidince miyavliyor

      19
      yorum beğen
  • Vet ahmet
    8 sene önce

    Merhaba berfin hanim kedinin kızgınlık dönemi için çok küçük bir yaşta
    Kediler bir çok sebepten miyavlar. Oyun isteyen kedisi. Miyavlayabilir oyuncu mizahli bir kediniz var. Ama kızgınlık dönemi mümkün değil gibi görünüyor

    22
    yorum beğen
  • Hakan
    8 sene önce

    Benim kedim sürekli miyavlıyor geceleri rahat vermiyor yerde yatıp sürekli yuvarlanıyor.Kedim 1 yaşına yeni giriyor kızgınlık döneminde midir?

    19
    yorum beğen
  • vodafone
    7 sene önce

    evimizin onunde surekli bi kedi dolasiyor ve iceriye girmeye calisio ne kadar kovsakda kacmior ilk defa rastliyoruz boyle bir kediye ve sureklide miyavliyo nedeni ne

    21
    yorum beğen
  • sare
    7 sene önce

    Merhaba benim kedim 4,5 yaşında bengal
    Kısırlaştırılmış
    Sürekli miyavlıyor sanki bizimle konuşuyor bazen boşluğa ve kapıya doğru miyavlıyor.Ne olduğunu anlayamıyoruz

    21
    yorum beğen
  • Kubra
    7 sene önce

    Merhaba. Kedim 2 yaşında yaklaşık 1aylık 4 tane yavrusu var. İki gündür anlamadığımız bir sebepten sürekli miyavlıyor. Geceleri hiç susmuyor. Ve hep yavruların basında miyavlıyor. Uyuyan hayvanlarıda sürekli rahatsız edip uyandırıyor. Ne demek istiyor bana çözemedim lütfen yardımcı olun.

    18
    yorum beğen
    • Cihat
      7 sene önce

      Kediniz kızgınlık dönemini bitirdiyse eğer dişiysr rahminde veya karın sancısı olabilir veterinere göstermek de fayda var

      23
      yorum beğen
  • deniz
    7 sene önce

    Merhabalar kedimi daha dün aldım British shorthair cinsi. 13.09.2016’da Rusya da doğdu şuan Türkiye de ve benim yanımda gündüzleri hiç bir şeyi yoktu çok miyavlamıyordu hatta kucağıma gelip sürekli yatıyordu birde hep karanlık yerlere gidiyor peteğin altına falan giriyor yatağı maması suyu kumu her şeyi tam ilgide tam diye düşünüyorum üzerine titriyorum babası ve ben ama gece oldu yatıcaz ışığı kapadım miyavlamaya başladı yüksek sesle ışığı açtım yine miyavlamaya başladı yanında oturdum gece 5’e kadar oyun oynattım yine susmadı ve sabahın saat 9’u şuan hala susmuyor yüzüme baka baka miyavlıyor çok üzülüyorum bir şey mi oldu bilmeden incittim mi diye acaba bir yerine bir şeymi geldi daha 2 aylık yavru lütfen yardımcı olun. Veterineremi götürmeliyim aşıları tam değil bir kaç aşısı daha var ama günü gelmedi bide tuvaletini kumuna değil halıya yapıyor ne yapmam gerekiyor

    16
    yorum beğen
    • Gizmo
      7 sene önce

      Merhaba sık sık kumunu gösterin ve çişini yaptığı halıyı kaldırın bir süre. Kardeşlerinden ayrıldığı için ağlıyor olabilir. Kakasını yaptı mı hiç yaptıysa cıvık mı yemek yiyor mu kusma vs var mı

      24
      yorum beğen
  • yahya
    7 sene önce

    kedim biz hapşırınca miyavlıyor. Sonra da esniyor. Sağlık problemi yok sadece neden böyle yaptığını anlamak istiyorum.

    20
    yorum beğen
  • Kediler nasıl iletişim kurar – Kedilerde İletişim – Kedi Blog
    7 sene önce

    […] Kediler Neden miyav lar. İle ilgili konumuzu okumak sizler için faydalı olabilir. […]

    17
    yorum beğen
  • Aynur
    7 sene önce

    Merhabalar benim kedim de buyuk tuvaletini yapmadan once kum kabinin basinda durup miyavliyor ama kakasini yaparken miyavlamiyor.cani icisa kakasini yaparken miyavlar diye dusunuyorum.acaba benin kedim neden boyle yapiyor.10 aylik erkek kadi.aldigimdan beri ayni.

    21
    yorum beğen
  • Hakverdi
    7 sene önce

    Ben annesi atsmış birr kedi buldum ve onu besledim ama hep miyavlıyor bunun sebebi ne ola bilir

    24
    yorum beğen
  • Draqut
    6 sene önce

    Arkadasim tatile gittigi icin kediyi kendi evime almam psikolijisi i etkiler mi ? Bir kere getirdim ve surekli miyavladi bende ark evine geri goturdum.

    16
    yorum beğen
  • azra
    3 sene önce

    muhteşem kedi isimleri

    1
    yorum beğen
  • elif şahin
    3 sene önce

    muhteşem kedi isimleri var en güzeli leydi

    2
    yorum beğen
  • Mehmet Burak Günver
    3 sene önce

    Merhaba. 5 yaşında İran dişi kedim var. 1 ay önce çiftleştirmiştik. Önceden daha çok gözünü sağa sola sivri yerlere sürtüyordu. Fakat son 2-3 gündür sürekli irili ufaklı miyavlıyor bize fazlaca sürtünüyor ve sevmeye çalışırken sürekli poposunu dikiyor bize. Birde sürekli popo kısmını yalıyor. Anlayamadık veterine 1 2 güne ancak götürebiliriz.. Yardımcı olur musunuz.

    0
    yorum beğen
  • 2 Kedisi Olacak İnsan
    3 sene önce

    Sleme Evet Yakında 2. Bir Kedi Alıcam Mutluyum

    0
    yorum beğen