British Shorthair İçin En İyi 5 Kedi Maması [2022]

Her kedi ırkı için tek bir şekilde beslenme yöntemi doğru bir tercih değildir. Dolayısıyla kedilerin bakımı ve beslenmesi için özel programlar gerekebilir. En çok görülen kedi ırklarından bir tanesi olan British Shorthair için de bu şekilde bir beslenme programı hazırlanmalıdır. Bu yazımızda sizler için British Shorthair ırkının beslenmesi hakkında bilgi vereceğiz.

British Shorthair Irkı İçin Beslenme 

Bu ırk için kesinlikle yüksek kaliteli bir mama kullanılmalıdır. Kesinlikle ev yemekleri vermek veya herhangi bir şekilde mama haricinde beslenme sunmak sakıncalı bir davranıştır. Bu yüzden protein, vitamin ve mineral dengesi doğru oranlarda kullanılmış olan bir beslenme programına ihtiyacı vardır.

Kedinize sağladığınız kedi mamasının sağlıklı olduğundan emin olmak için içindekiler ve beslenme bilgileri etiketini kontrol edin. Genel olarak yüksek proteinli, yağ asitleri bakımından zengin ve ideal vitamin – mineral dengesine sahip olan bir mama seçmeniz gerekir.

British Shorthair ırkı için mama seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi mamanın büyük bir oranının et ve et ürünlerinden oluşması gerekir. Bunun için seçilen mamanın içerisindeki et oranının en az %70 olması gerekir. Bu sayede kediler için tam ve dengeli bir beslenme sağlanabilir.

Dönemlere Göre Mama Seçimi

Yeni sahiplendiğiniz kediniz için mama arıyor olabilirsiniz. Şu an için ideal bir mama da bulmuş olabilirsiniz, ancak bulduğunuz bu mamayı kedinize bir ömür boyu vermemeniz gerekir. Kedilerin yaşlarına ve dönemlerine göre mama seçmek çok önemlidir.

Eğer kediniz bir yaşından küçükse yavru kedi maması kullanılmalıdır. Yavru kedi mamaları diğer mamalara oranla daha besleyicidir. Özellikle protein bakımından zengin olan bu mamalar kedilerin sağlıklı bir şekilde gelişimlerini tamamlaması için önemlidir. Bu dönem içerisinde doğru ve sağlıklı bir şekilde beslenen kedi ilerleyen yaşamında da bu sağlığını koruyacaktır.

Aynı şekilde yaşlı kediler için de uygun bir mama seçilmelidir. Yaşlı kedi mamaları özel amaçlarla üretilmektedir. Örneğin, yaşlı kedilerin pek çoğunda eklem ağrısı sorunu yaşandığı için çoğu yaşlı kedi maması bu sorunun hafiflemesi için özel formüle edilmektedir.

British Shorthair Irkının En Sevdiği Yiyecekler

British Shorthair karakteri gereği yemek seçmeyi seven bir kedi değildir. Aslında yeme seçmediklerini ifade etmek yerine, yemek yemeyi çok sevdiklerini söylemek daha doğru olabilir. Bu yüzden de kilo almaya meyilli bir ırktır. British Shorthair ırkının vücut yapısını koruması önemlidir. Dolayısıyla, kediniz için uygun bir mama seçmeniz hayati önem taşımaktadır.

Piyasada yer alan ucuz ve kalitesiz mamalar kedinizin ihtiyacı olmayan besinler içerir. Bu tür mamaların tüketilmesi kedinizin sağlığını tehlikeye attığı gibi kilo almasını hızlandırır. Kedilerin obeziteye yakalanmaması için tam ve dengeli beslenme sunan; protein, vitamin, mineral, antioksidanlar ve probiyotikler bakımından zengin bir mama tercih edilmelidir.

Her ne kadar bu kedi ırkı mama seçmese de farklı mamaları denemesine olanak sağlanmalıdır. Bu sayede kedinizin sevdiği mamayı bulmanız kolaylaşır. Eğer seçici damak tadına sahip olan ve lezzetli bir mama arayan kediniz varsa İştahsız Kedilerin Bile Hayır Diyemeyeceği En Lezzetli 5 Kedi Maması isimli yazımızı okumanızı tavsiye ederim.

British Shorthair Aşırı Beslenme

British Shorthair ırkının obeziteye yatkın olduğunu ifade ettik. Bunun yanında tembel bir ırk olduğunu düşünürsek yanlış beslenme sonucunda kedinizin aşırı kilo alması hiçte uzak bir ihtimal değilidir. Bunun için aşırı beslenmeden kaçınılması gerekir.

Eğer kediniz normalden fazla kilo almaya başladıysa öğünlerini azaltmayı deneyebilirsiniz. Buna rağmen kediniz kilo veremiyorsa diyet kedi maması denemeniz ve mümkün olduğunca egzersiz yapmasını sağlamalısınız. Unutmayın ki obezite; osteoartrit, diyabet ve idrar problemleri gibi hastalıklara yol açabilir.

British Shorthair İçin En İyi 5 Kedi Maması

Sizlere genel bir bilgi verdikten sonra British Shorthair ırkı için en ideal mamaları sıralamak istiyorum. Bu listedeki mamaları muhakkak deneyin ve kedinizdeki değişimleri dikkatli bir şekilde gözlemleyin.

#1 Orijen Regional Red Tahılsız Sığır Etli Yavru Yetişkin Kedi Maması 

En iyi mama markası denilince akıllara ilk genel isimlerden bir tanesi Orijen oluyor. Diğer mama markalarına oranla biraz daha pahalı olsa da en yüksek kaliteli mama olduğu için bu fiyatı sonuna kadar hak ediyor. İçerisinde yer alan doğal ürünler ve yüksek et oranı sayesinde kediler için tam ve dengeli bir beslenme sunuyor. Bunun yanı sıra kesinlikle koruyucu madde içermiyor olması sağlıklı olduğunu destekliyor.

Mamanın içeriğinde; ham protein (min.) 40%, yağ içeriği (min) 20%, ham kül (maks.) 9.5%, ham lif (maks.) 3% oranında yer alıyor. En yüksek protein oranına sahip olan mamalar arasında yer aldığı için yavru kediler için de kullanımı uygundur.

Orijen Kedi Maması Satın AL

#2 N&D Ocean Balık ve Portakallı Yetişkin Kedi Maması 

Tartışmasız en iyi mamalar listesinde yer alması gereken markalardan bir tanesi de N&D’dir. Balık içerikli olarak üretilmiş olan bu kedi maması vitamin, mineral ve özellikle yağ asidi bakımından zengindir. British Shorthair ırkı için oldukça uygun olan bu kedi maması aynı zamanda kedinizin tüy ve deri sağlığını korumak ve desteklemek için en iyi seçenektir.

Mamanın içeriğinde; ham protein %44.00; ham yağ %20.00; ham lif %1.80; nem %8.00; ham kül %8.50 oranında yer almaktadır. Analitik incelemesinden de anlaşılacağı üzere son derece besleyici bir mama çeşididir. Ayrıca genel olarak kedilerin balık bazlı ürünleri sevdiğini de düşünürsek kesinlikle denemeniz gereken mamalar arasında yer almalıdır.

N&D Kedi Maması Satın AL

#3 Royal Canin British Shorthair Kitten Yavru Kedi Maması

Ülkemizde en çok tercih edilen ve en kaliteli mamalardan bir tanesi olan Royal Canin tarafından üretilmiş bu kedi maması, British Shorthair ırkı için özel formüle edilmiştir. Yavru kedilerin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için oldukça etkili bir mamadır. Bununla beraber kas ve kemik büyümesini destekler.

Mamanın içeriğinde; protein: %34 yağ: %22 kül: %6,5 diyetsel lif: %4,8 oranında bulunmaktadır. Özel olarak üretilmiş bu kedi maması kedinizin ihtiyacı olan tüm besinleri almasına yardımcı olacaktır.

Royal Canin Kedi Maması Satın AL

#4 Hills İdeal Balance Tahılsız Tavuklu Yaşlı Kedi Maması

Yine en bilindik ve kaliteli mamalardan bir tanesi olan Hills tarafından üretilmiş bu kedi maması yaşlı kediler için uygun içeriğe sahiptir. British Shorthair ırkı için kullanılması uygun olan bu mama yaşlı kedilerin ihtiyaçlarına göre üretilmiştir. Listemizdeki diğer mamalar gibi tahılsız olduğu için sağlıklı beslenme sağlar ve kilo kontrolüne yardımcı olur.

Mamanın içeriğinde; ham protein %20.5; ham yağ %12.90; ham lif %4.10 oranında yer almaktadır. Özellikle tavuk seven yaşlı kediler için düşünmeden denemenizi tavsiye ederiz.

Hills Kedi Maması Satın AL

#5 N&D Balkabaklı Geyik Etli ve Elmalı Yetişkin Kedi Maması

Yine N&D tarafından hazırlanmış olan bu kedi maması geyik etinden üretilmiştir. Bu yüzden gıda alerjisi olan kediler için uygun içeriğe sahiptir. Her ne kadar British Shorthair ırkı beslenme konusunda çok ayrım yapmasa da bu gibi durumlarda, ilk denemeniz gereken mamadır. Kediniz iştahsızsa, sindirim sorunu yaşıyorsa ve gıda alerjisi varsa bu mama kurtarıcınız olabilir.

Mamanın içeriğinde; ham protein %42.00; ham yağ %20.00; ham lif %1.80; nem %8.00; ham kül %8.70 oranında yer almaktadır. Oldukça zengin içeriği sayesinde kediler için tam ve dengeli bir beslenme sunmaktadır.

N&D Kedi Maması Satın AL

Mustafa

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yavru Kedilerde Kısırlaştırma Öncesi ve Sonrası | Ne Zaman Kısırlaştırılmalı?

Yavru kedi kısırlaştırma, çok yaygın yapılan cerrahi bir operasyondur. Hem erkek hem de dişi kediler…

1 sene önce

Kedilerin Asla Sevmediği Nefret Ettiği 12 Davranış

Kedilerin hangi davranışları sevdiğini ya da nelerden rahatsızlık duyduğunu hiç merak ettiniz mi? Yaşam alanlarımızı…

1 sene önce

Tüy Dökmeyen Hipoalerjenik 13 Kedi Cinsi

Dünya üzerinde onlarca kedi ırkı vardır. Kedi ırkları taşıdığı özelliklere göre kedilerin farklı mizaç yapısına…

1 sene önce

Yetişkin Kedi Bakımı: Sağlıklı Kedilerin Bakım Püf Noktaları

Kediler, yavru, yetişkin ya da yaşlı hangi dönemlerinde olursa olsun mutlaka düzenli bir bakım ve…

1 sene önce

Yavru Kedi Bakımı: Yavru Kedinizin Sağlıklı ve Uzun Ömürlü Olması İçin Yapılması Gerekenler

Yavru bir kediniz oldu ve onu ortam yaşam alanınıza getirdiniz. Yeni tüylü dostunuzun ortama alışması…

1 sene önce

Yavru Kediler Hangi Biberonla ve Nasıl Beslenir?

Kediler de tıpkı diğer canlılar gibi belli bir süre anne sütü ile beslenmelidir. Gelişimlerinin doğru…

1 sene önce