arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Yaşlı Kediler İçin Mama Seçimi – En İyi 5 Yaşlı Kedi Maması

yaşlı kedi mamaları
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kediler her zaman sizin küçük yavrunuz olabilir, ancak onların da yaşlandığı göz önünde bulundurulmalıdır. Kediler yaşlandıklarında farklı ihtiyaçlara sahip olacaktır. Yani küçük bir kediye bakmakla, yaşlı bir kediye bakmak aynı şey değildir.

Yaşlı kediler için en önemli unsur kesinlikle beslenmeleridir. Tüketilen mamaların içerisindeki protein, vitamin ve minerallerin değeri oldukça önemli olacaktır. Böylece daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilirler.

Dilerseniz yaşlı kediler için uygun beslenme şekline geçelim:

Yaşlı Kediler İçin İyi Beslenme Nasıl Olmalıdır?

yaşlı kedi mamaları

Yaşlı kediler için önemli olan beslenmelere geçmeden önce bazı yaşlı kedilerin sağlık sorunları olduğunu unutmamak gerekir. Aşağıda vereceğimiz bilgiler herhangi bir hastalığı olmayan kediler içindir. Bu duruma dikkat ederek aşağıdaki tavsiyelere uyabilirsiniz.

Yumuşak Yiyecekler

yaşlı kedi mamaları

Yaşlı kedilerde en sık görülen durumlardan bir tanesi diş sorunları olacaktır. Bu kedilerde diş kaybı ve diş hastalıkları görülebilir, dolayısıyla tüketecekleri mamaların sert olması durumunda zorluk çekeceklerdir. Bu yüzden daha yumuşak mamalar tercih edilmelidir. Zaman zaman yaş konserve mamalar tercih edilmelidir.

Kedilerde diş bakımı hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Mamanın İçeriği

yaşlı kedi mamaları

Kedilerin yaşları ilerledikçe bir takım sindirim sorunları görülebilir. Bununla beraber geçmişte severek tükettiği mamaları yese bile kusma, ishal ve karın ağrısı gibi durumlarla karşılaşılabilir. Kısaca, yaşlı kediniz tükettiği mamadan dolayı sindirim sorunu yaşıyorsa yaşlı kediler için özel üretilen mamalar tercih edilmelidir. Mama tercihi yaparken tahıl, mısır ve soya içermeyen mamaların tercih edilmesi daha doğru olacaktır.

Ayrıca kedilerde kusma, ishal ve genel sindirim sorunları oldukça ciddi bir durum olabilir. Bu durumla karşılaşıldığında hızlı bir şekilde veterinere gidilmelidir. Kedilerde Mide Hastalıkları ve Tedavisi isimli makalemizi okuyarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Vitaminler ve Mineraller

yaşlı kedi mamaları

Piyasada bulunan kedi mamaları uygun oranda vitamin ve mineral içerecek şekilde hazırlanmaktadır. Bunun yanında yaşlı kediler için hazırlanan mamalarda bu orana daha fazla dikkat ederek vitamin ve mineral değerleri daha yüksek tutulmaktadır.

Yaşlı kedi maması tercih etmenin yanı sıra eğer hassas mideli bir kediniz varsa, probiyotikli mamalara yönelmelisiniz. Probiyotikli mamalar hassas mideli kediler için özel hazırlandığı için mide sorunlarına daha hızlı cevap verecektir.

Mamanın Kalorisi

yaşlı kedi mamaları

Yaşlı kediler gün içerisinde daha durgun bir hale bürünürler. Yaşlı bir kedi oyun oynamak yerine sıcak yatağında yatmayı tercih edecektir. Dolayısıyla gün içerisinde yakması gereken kalori miktarından daha az harcamaktadır. Bunun sonucunda da obezite durumu oluşabilir.

Bu durum göz önünde bulundurulduğundan dolayı yaşlı kedi mamaları genel olarak daha düşük kalori oranına sahiptir. Bu sayede her zaman beslendikleri gibi beslenir ancak daha az kalori alır.

Kedimin Kilosu Normal Mi? İdeal Kedi Kilosu isimli yazımızı okuyarak kedilerin kilosu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

En Doğru Seçim 5 Yaşlı Kedi Maması

Yaşlı Kedi Maması Çeşitleri

yaşlı kedi mamaları

Yaşlı kedi mamaları temel olarak 3’e ayrılabilir. Bunlar konserve, yarı yaş ve kuru mama olarak sıralanmaktadır.

Konserve Kedi Maması

yaşlı kedi mamaları

Konserve mamalar genel olarak yaşlı kediler için daha uygundur. Yukarıda ifade ettiğimiz gibi yaşlı kedilerde diş sorunları görüleceği için yaş mama tercihi daha doğru olacaktır. Bu mamaları çiğnemesi çok daha kolay olacaktır. Aynı zamanda kediler için gayet lezzetli bir yapıya sahiptir.

Konserve kedi mamaları genelde mısır ve soya gibi kedilere zarar verecek içeriklere de sahip değildir. Özellikle hassas mide yapısına sahip olan kediler için oldukça uygundur.

Konserve mamalar, kuru mamalara oranla çok daha fazla kaloriye sahip olabilir. Bu yüzden mamanın dozuna dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde aşırı kilo durumu oluşabilir.

Yarı Yaş Kedi Maması

yaşlı kedi mamaları

Yarı yaş kedi mamaları eskiden en çok tercih edilen mama türlerinden bir tanesiydi, ancak son zamanlarda popülaritesi azaldı. Dolayısıyla piyasada yarı yaş mama bulmak zorlaştı, ancak yaşlı kediler için oldukça iyi bir alternatif olduğu göz ardı edilmemelidir.

Yarı yaş mamalar ne sert ne de çok yumuşaktır. Yaşlı kediler için en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Eğer bulabilirseniz geçiş maması olarak kullanılabilir. Bazı yarı yaş mamalarda tahıl bulunabilir. Hassas bir mideye sahip olan kediler için bu durum sorun çıkartabilir.

Eğer yarı yaş mama bulunabilirse tercih edilebilir, ancak bulunamazsa çok da elzem bir durum değildir.

Kuru Kedi Maması

kediler neden sinirlenir

Kedilerin beslenmesinde en çok tercih edilen mama türü kuru mamalardır. Kuru mamaların içerisinde çeşitli vitaminler, mineraller bulunur ve oldukça uzun ömürlüdür. Ayrıca diğer mama türlerine göre daha ekonomik bir yapısı vardır.

Kuru mamalar yaşlı kediler için sorun yaratabilir, ancak sağlıklı bir dişe ve diş etine sahip kediniz varsa tercih edilebilir. Zaman zaman yaş mama da tercih edilebilir.

Yaşlı Kedilerde Karşılaşılan Sağlık Sorunları

kedilerde grip belirtisi ve tedavisi

Yaşlı kedilerin pek çoğunda benzer sağlık sorunları görülebilir. Bu sorunlar göz önünde bulundurularak hazırlanan bir takım mamalar vardır.

  • Diş Sorunları: Yukarıda pek çok bahsettiğimiz üzere yaşlı kedilerde diş sorunları oluşur. Genellikle diş düşmesi, yıpranma ve çürüklerle karşılaşılmaktadır.
  • Hassas Mide Yapısı: Yaşlı kedilerin sindirim sistemi zayıflayabilir. Bu yüzden daha hassas bir mideye sahip olabilir. Ayrıca bazı gıdalara karşı alerji de görülebilir.
  • Tüy Yumağı: Tüm kediler tüy yumaklarından şikayetçidir ve sürekli olarak bununla uğraşırlar, ancak kediler yaşlandıkça bu durumdan daha fazla muzdarip olurlar.
  • Böbrek Hastalıkları: Yaşlı kedilerde görülen hastalıklardan bir tanesi de böbrek hastalıklarıdır. Tüm bu hastalıklar göz ardı edilmeden veterinere danışılmalıdır.

Tavsiye Edilen 5 Yaşlı Kedi Maması

yaşlı kedi mamaları

Yaşlı kedi mamaları hakkında detaylı bilgi verdikten sonra sizler için 5 tane yaşlı kedi maması tavsiye edeceğiz. Bu ürünler içerisinden kediniz için en uygun olanı seçebilirsiniz.

Royal Canin Ageing +12 Gravy Pouch Yaşlı Konserve Kedi Maması

yaşlı kedi mamalarıBu kedi maması Royal Canin’in yaşlı kediler için özel olarak hazırladığı bir konserve mamadır.  12 yaş üstü için önerilen bu mama, kedilerde yaşlanmayı geciktirmeyi ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlar. Besin değeri olarak yaşlı kedilerin fizyolojik yapılarına göre hazırlanmıştır.

Royal Canin Ageing +12 Gravy Pouch maması hem sağlıklı hem de lezzetli bir içeriğe sahiptir. Ayrıca böbrek sağlığı için yeterli fosfor oranına sahiptir. Yaşlı kedileriniz için bu mamayı tercih edebilirsiniz.

Royal Canin Ageing +12 Gravy Pouch Konserve Mamasını satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Pro Plan 7+ Tavuklu Yaşlı Kedi Maması

yaşlı kedi mamalarıBu mama Pro Plan tarafından 7 yaş üstü kediler için hazırlanmıştır. İçeriğinde gerçek tavuk eti bulunan bu mama kedilerin iç ve dış koruyucu sistemlerini destekler. İçeriğinde selenyum, E vitamini, C vitamini gibi gerekli olan vitamin ve mineralleri barındırmaktadır.

Bu mamanın sindirimi de kolaydır. Çünkü yüksek protein ve karbonhidrat oranına sahiptir. Kedilerin kemik ve eklem sağlığını da destekler. Yaşlı kediler için ideal bir kedi mamasıdır.

Pro Plan 7+ Tavuklu Yaşlı Kedi Maması satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Hills Mature +7 Ton Balıklı Yaşlı Kedi Maması

yaşlı kedi mamalarıHills Mature +7 Ton Balıklı kedi maması yaşlı kediler için özel olarak hazırlanmıştır. İçerisindeki maddeler sayesinde böbrek sağlığını destekleyen bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda besin maddelerinin vücuttan ideal olarak sindirilmektedir, bu sayede yüksek sindirilebilirlik oranına sahiptir.

Ton balıklı yapısı sayesinde kediler tarafından sevilerek tüketilmektedir. İçeriğinde Omega 3 yağ asidi, E vitamini, C vitamini gibi uygun mineraller ve vitaminler barındırmaktadır. Yaşlı kediler için uygun bir kedi mamasıdır.

Hills Mature +7 Ton Balıklı Yaşlı Kedi Maması satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Pro Plan Adult 7+ Ton Balıklı Konserve Kedi Maması

yaşlı kedi mamalarıPro Plan markasının 7 yaş ve üzeri için ürettiği ton balıklı mama yaşlı kedilerin sağlığını destekleyecek şekilde hazırlanmıştır. Ezilmiş pate şeklinde hazırlanmış bir mama türüdür. Bu sayede yaşlı kediler için tüketimi oldukça kolaydır.

Pro Plan Adult 7+ Ton Balıklı konserve mamanın içerisinde %11 oranında protein bulunmaktadır. %75 nem oranına sahip olan bu mamanın içeriğinde A vitamini, D Vitamini, kalsiyum ve çinko gibi gerekli olan vitamin ve mineraller yer almaktadır.

Pro Plan Adult 7+ Ton Balıklı Konserve Mamasını satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Royal Canin İndoor 7+ Yaşlı Kedi Maması

yaşlı kedi mamalarıRoyal Canin’in 7 yaş üzeri için hazırladığı bu mama içerisinde gençleştirici formüle yer vermektedir. Yaşlı kediler için böbrek sağlığını karşılayan ve sağlıklı tüylere sahip olmasını sağlayan fosfor oranına sahiptir.

Royal Canin mamanın en önemli özelliklerinden bir tanesi de sindirimin kolay olmasıdır. Bu sayede hassas mideli kediler için tercih edilebilir. Bunun yanında üriner sistemi de dengelemektedir.

Royal Canin İndoor 7+ Yaşlı Kedi Maması satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.