Sokaktan Kedi Aldım Ne Yapmalıyım?

Sokaktan sahiplenilen kediler çoğunlukla tekir cinsi kedilerdir. Esasında kendine has özellikleri olan bu kedilerin aslında bir cins kedi olduğunuda unutmamak gerek.  Sokaktan kedi sahiplenmenin olumlu yönleri ve olumsuz yönleri vardır.

İlk bakışta rastlanılan durumlar, kedinin sağlık durumunun yaşadığı mahalle ve ortama göre çok iyi olmaması ekstra bir sorumluluk gerektirecektir.

Sokaktan kedi alındığında mutlaka veteriner kontrolünden geçmesi gerekir. Yanı sıra pire gibi sokakta yaşayan kedilerde sıkca görünen parazitler, veya görünmeyen iç parazitler olmasıda muhtemeldir. Yani Sokaktan kedi almak sorumluluk gerektirir.

Bütün bunların yanında size mükemmel bir huzur sağlayabileceği gerçeğinide göz ardı etmemek gerekir. Olumlu ve olumsuz yönlere detaylıca değinelim.

Sokaktan Kedisi Eve Alışır Mı ? Sokak Kedisi Evcilleşir mi

Bu tamamen süpriz bir husus. Kedi sahibi ve kedi arasındaki bağ bu hususta çok büyük faktördür. Sokak kedisinin eve alıştığını görmek mümkün.

Hatta sokak kedilerinin evcilleşmesi sıkca karşılaştığımız bir olay olmakla beraber yerine göre çok yaramaz yerine çok uslu oldukları gibi, sokak kedilerinin eve adapte olduğunda sahiplerine cins kedilerden daha bağımlı olurlar.

Kedi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Sokaktan Kedi Alınır mı ?

Bu soruya net bir cevap vermek gerekirse. Tabiki alınır. Fakat ilk kez kedi sahipleniyorsanız bu durum normal bir ev kedisi sahiplenmekden daha zor olacağını özellikle belirtelim.

Zira sokaktan sahiplendiğiniz kedi alıştığı özgür ortamına geri dönmek isteyecektir.

Her ne kadar sıcak bir yuva ve sınırsız mama ajantajları olsada özlediği hayat her zaman alıştığı dışarıdaki hayat olacaktır.

Diğer bir zorluk ise pire sorunu. Sokaktan kedi aldığındığınızda pirelerinin olması kuvvetle muhtemeldir.

Sokaktan kedi sahiplendirildiğinde ilk yapılması gereken sağlık kontorlünden sonra pire temizliğidir. Sokaktan aldığınız kedinin pirelerini arındırdıktan sonraki sorumluluk ise tekrar pire bulaşmaması için dışarı çıkmaması gerekir.

Kedinizin piresini temizlemek için ayrıca Kedinin piresi nasıl temizlenir başlıklı konumuzdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

İlk bakıştaki olumsuz ihtimalleri kenara koyarsak ve sokaktan kedi aldım acaba iyi bir hayatımız olacak mı gibi bir soruya yanıt vermek gerekirse; Her kedi besleyen tarafından bilinir ki sokaktan sahiplenilen kediler genellikle cins kedilere nazaran daha sıcakkanlı ve sahibine çok yakın olurlar.

Ülkemizde yaşı kemale ermiş kedi severler evlerinde genellikle tekir, bombay cinsi sokaktan sahiplendiği kedileri beslemektedir. Ve istisnasız olarak gördük ki kedileri ile arasında çok kuvvetli bağlar oluşturabilmektedirler.

Bu kedilerin bir çoğu evde beslendiği gibi bir kısmıda  istediği zaman dışarıda gezip dönecek özgürlüğü sağlamışlardır.

Kedilerde Beslenme Nasıl Olmalı?

Her ne olursa olsun, Cins Kedi yerine sokak kedisi sahiplenmek, bir canlıyı zor sokak şartlarından kurtarmak takdir edilesi bir durumdur.

Ülkemizde çok yagın olarak sokak kedisi sahipleniliyor. Bu husus kedisever bir toplum olduğumuzu göstermektedir.

Sokaktan Kedi Aldım Ne Yapmalıyım? sorusuna yanıt vermek hem kolay hem zordur.

Kediyi kimin aldığına,  Kedi bakmak istemekteki amacının ne olduğuna ve kediyi ömürlük mü yoksa heveslikmi istediğine göre kişiden kişiye değişir.

Gerçekten kedi beslemek istiyorsunuz ve  Sokaktan Kedi Aldım Ne Yapmalıyım diyorsanız endişelenecek birşey olmadığı zamanla herşeye birlikte alışabileceğinizi söyleyebiliriz.

Kedilerle Birlikte Yaşamak ve Faydaları Nelerdir?

 

admin

Yorumları Göster

  • 1.5 aylıkken alıp beslediğim kediyi köydeki akrabamın evine bırakmak istiyorum tabii doğal ortamda nasıl olur diye endişelerim var.evde sinek açılıyor ordada avlanır diye düşünüyorum kısırlaştırmak istemiyorum.şu anda 6 aylık adana olurmu acaba

  • Merhabalar sokaktan hava soğuk diye kedi aldık besledik Bir hafta boyunca baktık hayvana fakat kedi bayağı uysal bir hayvan oyuncu ve uykucu fakat maliye durumlardan dolayı bakamayacağınız geri bırakmayı düşünüyoruz bir sorun oluşur mu hayvan için gayet temiz kendini temizliyor sağlıklı erkek kedi lütfen bir geri dönüş yapabilirseniz çok sevinirim kedilerle alakalı çok bir bilgim yok hava soğuk diye evinde bir süre misafir ettim sadece

  • Merhabalar sokakta Sürekli ağlayan 3 aylık diye tahmin ettiğim sokak kedisi sahiplendim iç dış parazit aşılarını yaptırdım. Ancak dikkatimi çekti kendini hiç temizlemiyor pamuk yardımıyla ben siliyorum. Sürekli kucakta sevilmek istiyor hiç oyuncu bir tavrı yok sürekli halsiz gibi veteriner birşey olmadığını söyledi ama durum beni endişelendirdi geceleri çok ağlıyor uyanıp nemli pamukla silince uyuyor ne yapmam gerekiyor acaba

  • Merhaba 1 ay önce sokaktan annesi tarafından terk edilmiş kediyi ölmek üzereyken aldım sabah ilk iş veterinere gördüm kan tahlili muayene vs yapıldı ilaçlar yazıldı hepsini düzenli kullandık inanılmaz temiz baktık her eksiğini tamamladık ama kedi bir türlü bize alışmadı sürekli hırçın tırmalıyor bizden kaçıyor asla yanımıza gelmiyor dışarı gitmek istiyor alıştıramadık bir türlü kendisinde mantar hastalığı ailecek hepimize geçti napıcaz bilmiyorum

  • 3 adet yavrukedi bırakmışlar kartonla bizde bakma durumumuz yok petshopa versek alır mı acaba. Mama alma karşılığında alıyorlarmıl diye duydum

  • Merhabalar dun gece tahmini 3 4 aylık bir kedi bahçemize geldi aşırı miyavliyordu dayanamadık eve aldık tabiki korkularımız var pire sıkıntısından dolayı. Şöyle bir durumda var tuvaletini eve yapmadı bugün iki defa miyavladi bahçeye indirdim koşarak gidip kumu eşeleyip tuvaletini yaptı bu açıdan güzel ancak yikamadik yarin veterinere götüreceğiz sizce yikamali miyiz ?

    • Merhaba öncelikle veterinerinizden iç dış parazit tedavisini yaptırınız. Eğer ki veterineriniz bağışıklık gücünü yeterli bulup yıkayabilirsiniz diye onay verirse en yakın pet kuaförden bu hizmeti profesyonelce almanızı tavsiye ederiz

  • sokaktan yavru kedi aldım uzun tüylü ve hafif kokuyor yıkamak istiyorum aslında ama zararlı olur diye korkuyorum fakat 1 kereye mahsus yıkayabilir miyim?

    • Merhaba öncelikle sahiplenmiş olduğunuz yavrunuzla size mutluluklar dileriz. Tavsiyemiz aşıları tamamlanana kadar yani bağışıklık gücü oturana kadar yıkamamanız. Ancak kokusu sizi çok rahatsız ediyorsa kedi köpek kuaförlerine götürüp yardım alabilirsiniz. Yıkadıktan sonra çok iyi kurutulmalı aksi takdirde rahatsızlanmasına neden olabilir.

  • Merhabalar benim kedilerim birkaç haftalıkken geldi ve 7 aydır bahçemde besliyorum bana baya çalıştılar ve 3 taneler (bu arada bahçe baya büyük ve 13 yaşındayım) bişe sorcam kediler nadiren sokağa çıkıyo o kedilerde hastalık varmıdır. Anneme eve alalım diyorum ama izin vermiyo keşke izin verse ama en azından üzgün olduğumu zamanlar evimizin balkonuna almama izin veriyor. Ve size bir tavsiye var evdede olmasa evinizin bahçesindede olsa sokaktan sahipsiz kedileri alıp besliyebilirsiniz. Ben her üzüldüğümde kedilerimin bahçeye yanına inerim onlar beni her türlü güldürmeyi mutlu etmeyi başarırlar onlara bişey olsa canımdan can kopar adlarıda pamuk,boncuk,minnoş Onlar bi tane ya onlar olmasa ne yapardım ki. Bence herkesin kedisi olmalı

  • Merhaba iki gün önce sokakta bir kedi eve getirdim.Kedi tahminen 4 yada 5 aylık kedinin tuvalet eğitimi yok kum aldım ne yaptıysam olmuyor kedi 3 halimada işledi buğün farkettim pirede var veterineri aradım çok fiyat istediler artı kedi nezle olmuş dışarda üşümüş garibim.onu aşı yaptırmak için param yok dışarı bırakacam ama dışarı çok soğuk ne yapmam lazım yardım edin lütfen.Belediye aşı yapıp pirelerini temizleyip bu kediye ve bana yardımcı olabilirler mi lütfen yardımcı olun

  • Merhaba iki gün önce sokakta bir kedi eve getirdim.Kedi tahminen 4 yada 5 aylık kedinin tuvalet eğitimi yok kum aldım ne yaptıysam olmuyor kedi 3 halimada işledi buğün farkettim pirede var veterineri aradım çok fiyat istediler artı kedi nezle olmuş dışarda üşümüş garibim.onu aşı yaptırmak için param yok dışarı bırakacam ama dışarı çok soğuk ne yapmam lazım yardım edin lütfen.Belediye aşı yapıp pirelerini temizleyip bu kediye ve bana yardımcı olabilirler mi lütfen yardımcı olun

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yavru Kedilerde Kısırlaştırma Öncesi ve Sonrası | Ne Zaman Kısırlaştırılmalı?

Yavru kedi kısırlaştırma, çok yaygın yapılan cerrahi bir operasyondur. Hem erkek hem de dişi kediler…

1 sene önce

Kedilerin Asla Sevmediği Nefret Ettiği 12 Davranış

Kedilerin hangi davranışları sevdiğini ya da nelerden rahatsızlık duyduğunu hiç merak ettiniz mi? Yaşam alanlarımızı…

1 sene önce

Tüy Dökmeyen Hipoalerjenik 13 Kedi Cinsi

Dünya üzerinde onlarca kedi ırkı vardır. Kedi ırkları taşıdığı özelliklere göre kedilerin farklı mizaç yapısına…

1 sene önce

Yetişkin Kedi Bakımı: Sağlıklı Kedilerin Bakım Püf Noktaları

Kediler, yavru, yetişkin ya da yaşlı hangi dönemlerinde olursa olsun mutlaka düzenli bir bakım ve…

1 sene önce

Yavru Kedi Bakımı: Yavru Kedinizin Sağlıklı ve Uzun Ömürlü Olması İçin Yapılması Gerekenler

Yavru bir kediniz oldu ve onu ortam yaşam alanınıza getirdiniz. Yeni tüylü dostunuzun ortama alışması…

1 sene önce

Yavru Kediler Hangi Biberonla ve Nasıl Beslenir?

Kediler de tıpkı diğer canlılar gibi belli bir süre anne sütü ile beslenmelidir. Gelişimlerinin doğru…

1 sene önce