arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kediler Sahiplerini Seçer Mi?

kediler sahiplerini seçer mi
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kediler için rahat ve özgürlükçü demek yanlış olmayacaktır. Bu yüzden, rahat olmadıkları sürece sahipleriyle beraber yaşamayı tercih etmeyeceklerdir. Dolayısıyla kediler için sahiplerini seçiyor demek yanlış değildir.

Kedilerin sahiplerini seçip seçmedikleri hakkında merak ettiğiniz tüm detayları aşağıda paylaşmış olduğumuz içerikte bulabilirsiniz.


Kedilerle ile İnsanlar Arasındaki İlişki Nedir?

Kediler insanlarla bağ kurmakta bazen zorlanabilir. Ayrıca, kendilerini bir kişiye ait olarak görmek istemezler. Dolayısıyla, insanlara muhtaç değillerdir. Daha ziyade, kendileri rahat ve güvende hissettikleri alan içerisinde yaşamayı seçerler.

Kediler genel olarak sosyal canlılardır. Bu hayvanların mutlu olmaları için arkadaşları olması gerekir. Bu arkadaş, bir kedi, eşya veya insan olabilir. Her ne kadar insanlar kedilerin sahibi olduğunu düşünseler de aslında kediler tamamen özgürlükçü birer öznedir.

Kısaca özetlemek gerekirse, kediniz sizinle yaşamak istemiyorsa, stresliyse ve kendini güvende hissetmiyorsa en uygun zamanda evinizden kaçabilir ve kendisine aile veya arkadaş aramaya çıkabilir.


Kediler Arkadaşlarını Nasıl Seçer?

Kediler yaşayacakları alanı seçme konusunda oldukça yeteneklidir ve insanlarla kolay anlaşabilmektedir. Eğer bir kediyi güvende olduğunu hissettirebilir ve tüm ihtiyaçlarını karşılarsanız, başka bir yere ihtiyacı olmadığını anlar ve rahat bir yaşam süreceğinin farkına varır.

Kediler için en önemli noktalardan bir tanesi beslenmedir. Eğer kediniz için uygun bir kedi maması bulur ve her öğününü eksiksiz bir şekilde verirseniz, başka bir yerde yaşamayı düşünmeyecektir. Bunun yanı sıra dış tehditlerden izole edilmiş bir alanda yaşamak ve rahat etmek çok daha cazip gelecektir.

Kediler için uygun bir yaşam alanı sunmak istiyorsanız şu koşullar çok önemlidir:

  • Kedinizin evde gezmesine izin verin ve özgür olduğunu hissettirin.
  • Kedinizle beraber vakit geçirin, beraber oyun oynayın.
  • Yanlış davranışları için cezalandırmayın.
  • Mama ve su kaplarını her zaman temiz tutun.
  • Gerektiği zamanlarda mama ve suya erişimi sağlayabileceğinden emin olun.

Bir Kedinin Kaç Tane Sahibi Vardır?

Yazımızın içerisinde anlattığımız üzere, kedilerin aslında herhangi bir sahibi yoktur. Ancak kendilerine rehber olarak belirledikleri kişiler olabilir. Kediler birden fazla kişiyi referans olarak görebilir. Yani evin içerisindeki bireyleri eşit derecede sevmesi mümkündür, ancak yine de beraberken en çok vakit geçirdiği kişilere karşı çok daha sıcakkanlı olacaktır.


Kedileri Eve ve İnsanlara Alıştırmak 

Bir kedi ile beraber yaşıyorsanız, kedinize gerekli besin ve diğer ihtiyaç takviyelerini sağladıktan sonra sizinle beraber yaşamak oldukça mantıklı gelecektir. Ancak, kedinizle iletişim kurmazsanız ve ihtiyaçlarını karşılamazsanız bu durumdan memnun olmayacaklardır.

Her kedi insanlara karşı farklı davranışlar sergileyebilir, bunun için kedinizi iyi tanımanız önemlidir. Eğer iletişim kurmak istemenize rağmen sizinle ilgilenmiyorsa veya sizden kaçıyorsa farklı yöntemler deneyebilirsiniz.Eğer bu soruna çözüm bulamıyorsanız Yavru Kedileri Sosyalleştirmek: 5 Adımda Kedinizi Sosyalleştirin isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Kedileri severken dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi de kedilerin beden dilini anlamak ve onlara sayı duymaktır. Aslında kedilere güvenmek ve onların birer birey olduklarını benimsemek en önemli ilkelerden bir tanesidir.

Ayrıca, her bireyin farklı olduğunu ve genellikle sakin, şefkatli canlılar olduğunu bilmeniz gerekiyor. Tabik i bazı durumlarda yaşanan olaylar ve çevresel şartlardan dolayı agresif davranışlar görülmesi de mümkündür.

Burada en önemli nokta ise kedinize ilgi göstermeniz ve onu sevmenizdir. Bu sayede aranızdaki iletişim güçlenecek ve kediniz sizinle vakit geçirmekten hoşlanacaktır.

Aynı zamanda kedinizle oyun oynamak için her zaman ilk hamleyi siz yapmayın. Bazı durumlarda kedinizin sizi oyuna çağırmasını bekleyin. Böyle bir durum yaşandığındaysa ödül maması vererek kedinizi teşvik edebilirsiniz.

Eğer sizin de ev kedileri ile sorunlarınız varsa, aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
  • ayten önay
    3 sene önce

    merhaba benim kedimin mama sorunu var ıslak mama arada veriyodum ama cok alıstı uzun süredir böyleyiz kapıda yolumu bekliyor yas mama için kuru mama begendiremiyorum sizden ricam kuru mama ne verebilirim cokta zayıf kilo alsın istiyorum cinsi tekir tskler simdiden

    1
    yorum beğen
  • Damla
    3 sene önce

    Sokakta bulduğumuz yaralı kediyi tedavi ettirdik fakatarks ayakları felçli ömür ılık zedelenmesi var yardımlarınızı bekliyorum lütfen

    0
    yorum beğen
  • Hasret
    3 sene önce

    Kedim erkek 4 aylık ve oyun oynarken aniden kulakları arkaya yatırıp elimi kolumu artik nereyi yakalarsa partileri ile kavrayıp ısırıyor. Bir defasında koltukta oturup oynarken yine başladı ellerimi sallayınca başıma atlayıp isirmaya çalıştığı oldu 😁 bunu neden yapiyor

    3
    yorum beğen
  • Esra
    3 sene önce

    Merhabalar bu durum genelde hayvanı çok küçüklükten elinizle oynattigiznizda olan bir durumdur. Başıma geldiği için biliyorum bir süre sonra büyüdükçe ışıklar ve tırmalamalarin şiddeti artıyor. Bu bir oyundan oyun ile savaj arası bir duruma dönüyor avcı güdülerni sizde denemeye ve sizin bundan zarar görmediğiniz düşünmeye başlamış gibi geldi bana. Art niyetli bi durum kesinlikle yok tabi 🙂 sadece o sizinle oynuyor ama bu duruma en kısa zamanda engel olmanız yararniza olabilir. Kendinizin burnuna acımayacak şekilde elinizle yada parmağınızla dokunup hayir veya yapma demeniz ve sonrasında bi oyuncak ile onu oynatmayı tekararlamaniz yardımcı olucaktır.
    Ufak bir dip not kendinizin burnuna dokunarak verdiğiniz (biraz hızlı dokunulmalidir) uyarı genelde anne kediler de yavrularını eğirken yaptığı bir eylemdir dikkatli gozlemperseniz anne kedi yavruya tislayarak hafifçe burnuna yada yüzüne doğru vurur partisiyle. Bu yapma bu doğru bir davranış değil demektir kediler için.

    1
    yorum beğen
  • EDA
    3 sene önce

    Merhaba, kedim çok hırçın, kızgınlık döneminden 10 gün önce çıktı ama hala aynı tavırları sergiliyor. Ona sevgiyle yaklaşsam da canımı çok yalıyor. sürekli ellerimi tırmalıyor, bana tıslıyor. ne yapabilirim?

    0
    yorum beğen
  • Nesrin
    3 sene önce

    Oğlum 3 ay önce evimize sokak kedisi getirdi çok tatlı bizi fena ısırıp ellerimizi çiziyor ama dışarıdan gelen tanımadığı insanlar gelince masa altına giriyor yanına çıkmıyor korkuyor insanlar gidince çıkıyor ne yapmamız gerekiyor birde biz yemek yerken masa üstüne çıkmak istiyor bunu nasıl eğitmemiz gerek

    0
    yorum beğen
  • Fikret Cenk
    3 sene önce

    Sadece sabahları verin. Akşam size ver ver diye başınızın etini yiyecektir. Vermezseniz akşam kuru mamasını yer. Bağırmalarına 1 gün dayanın. Göreceksiniz yaş mama öğününü 1e indireceksiniz. Kuru mamasına devam edecektir.

    0
    yorum beğen
  • GÜLSÜM
    3 sene önce

    Biz 60 günlük yavru sahiplendik geldiğinde isaldi ilaçlar kullandı serumlar takıldı pirinç lapası neler yaptık fakat 15 gündür neyaptıysak isali kesilmedi birtürlü geçmiyor napailiriz? Teşekkürler

    0
    yorum beğen
    • Doğuş Öztürk
      2 sene önce

      Merhaba öncelikle ishalin neden kaynaklı olduğunu tespit etmeniz lazım. Yani üşütmeden dolayı mı gıda değişiminden dolayı mı sindirim problemi mi var. Bunun içinde bir veteriner hekim desteği almanız gerekmektedir

      0
      yorum beğen
  • humhum
    1 sene önce

    merhaba. ben beş aylık hamileyim kedim kucakta yatmaya bayılır. ama ben yaz sıcakları ve kahrolası hormonlar sebebiyle yatmasına bi müddet müsaade etmedim. şimdide o gelmiyo. ve düşman çatlatır gibi eşimin kucağında uyuyo saatlerce.üzülüyorum haliyle kendim yaptım bunu. tekrar nasıl eskiye dönebiliriz. çok özledim minnoşumu:(

    1
    yorum beğen