Kedi Aşı Takvimi – Güncel 2020 Aşı Fiyatları

Sevimli dostlarımızın sağlığı bizler için oldukça önemlidir. Yavru kedilerde uygulanması gereken olmazsa olmaz 3 temel kedi aşısı vardır. Bu aşılar sırasıyla; Karma (Hibrit Aşı), Kuduz ve Lösemi (Leukemia) aşısı olarak 3′ e ayrılmaktadır. Aşağıda bu aşıların özelliklerini ve ne işe yaradıklarını kısaca açıkladık, kedi aşı takvimi için lütfen okumaya devam edin…

Kedi Aşı Takvimi

Aşağıdaki tabloda sizler için özenle hazırladığımız kedi aşı takvimi ve dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenebilirsiniz.

1 Yaşına Geldikten Sonra Her Yıl Uygulanması Gereken Aşılar;

  • 1 Karma Aşı
  • 1 Leukemia (Lösemi) Aşısı
  • 1 Kuduz Aşısı

3 Ayda Bir Uygulanması Gerken Aşılar;

  • İç Parazit Aşısı

Önemli Not: Kedi parazit aşısı; kedilerin tüm yaşamları boyunca ortalama 2 aylık periyotlarla düzenli olarak uygulanması gereken aşıdır.

YAŞ (DÖNEM)AŞI TAKVİMİ
6-8 HaftalıkGenel Tarama+ İç ve Dış Parazit Aşısı (2 Ayda 1 Tekrarlanır)
8-10 Haftalık Genel Tarama + Karma Aşısı
9-11 Haftalık Genel Tarama + Lösemi Aşısı (Lösemi Testi)
10-12 Haftalık Genel Tarama + Karma Aşısı (Tekrarı)
11-13 Haftalık Genel Tarama + Lösemi Aşısı (Tekrarı)
12-14 Haftalık Genel Tarama + Kuduz Aşısı (3 Aydan Küçük Kedilere Uygulanmaz)
Kedi Aşı Bölgeleri

Aşı Türleri Nelerdir?

Kedi aşı çeşitleri temel ve temel olmayan olarak iki türde incelenmektedir.

Temel Aşılar: Yukarıda genel olarak belirttiğimiz aşıları kapsamaktadır. Yavru ve yetişkin kedilerin sağlığını olumlu yönde etkileyen belirli hastalıklara karşı koruma sağlayan aşılardır.

Temel Olmayan Aşılar: Uzmanlar ve petologlar tarafından zorunda kalınmadıkça önerilmeyen, kedilerin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek aşılardır.

Karma Aşısı Nedir?

Karma aşısı kedilerde sık görülen tanımlanmış (Viral enfeksiyon) aşılardan korunması sağlamak için yapılmaktadır. 2 ayını bitirmiş her kediye yapılması gereken ilk aşı olan kedi karma aşısı ; feline parvos, herpesVirus, Felin Calici gibi virüs etkenleri içermektedir.

1 yaşını dolduran her kedinin yılda bir kez karma aşısı olması gerekmektedir. Özetle karma aşısı kedilerin sık sık hastalıklara yakalanmasını ve tanımlanmış kedi hastalıklarına karşı korunmasını sağlamaktadır.

Kuduz Aşısı Nedir?

Adındanda anlaşılabileceği gibi kuduza neden olan virüslere karşı kedileri belirli periyotlarda korumaktadır. Kedi kuduz aşısı olabilmesi için en az 3 aylık olması gerekmektedir.

Bir kedinin kuduz olması için kuduz bir canlı tarafından tırmalanması veya ısırılması gerekmektedir. Eğer kedim sürekli evimde kalacak bu sebepten dolayı kuduz aşısına gerek yok diye düşünürseniz hata yaparsınız.

Yaşamınız boyunca nasıl sorunlarla karşılaşacağınızı tahmin edemeyebilirsiniz, istem dışı kedinizle dışarı çıkmak zorunda kalabilir ve kuduz virüsünü kedinizin kapmasına sebebiyet verebilirsiniz.

Lösemi Aşısı Nedir?

Kedi lösemi aşısı 2 aylık kedilere uygulanabilen ve her yıl tekrarlanması gereken aşılar arasında yer almaktadır. Temel görevi lösemi virüsüne karşı koruma sağlamaktadır ancak %100 lösemi koruması sağlamamaktadır.

2020 Kedi Aşı Fiyatları

Kedi Aşı Fiyatları – 2020 Güncel Fiyat Listesi

Kedi aşı fiyatları sizlerinde tahmin edebileceği gibi bulunulan bölgeye göre ve veterinere göre değişiklik göstermektedir. Ancak biz sizler için kedi aşı fiyatlarını bir çok farklı kaynaktan araştırarak, ortalama 2020 güncel kedi aşı fiyatlarını aşağıda listeledik.

  • Kedi Kuduz Aşısı Fiyatı: 60 TL’ dir.
  • Kedi Karma Aşısı Fiyatı: 80 TL’ dir.
  • Kedi Lösemi Aşısı Fiyatı: 70 TL’ dir.
  • Kedi FIV Aşısı Fiyatı: 100 TL’ dir.
  • Kedi İç Parazit Aşısı Tablet Fiyatı: 60 TL’ dir.
  • Kedi Dış Parazit Aşısı Fiyatı: 45 TL’ dir.
admin

Yorumları Göster

  • 2 aylık yavru sahiplendim sokaktan Daha dün iç dış parazit aşısı yaptırdım . 40 tl çevrenizdeki veterinerleri iyi araştırın 21 gün sonra karma aşı yapılacak 60 tl

  • Bağlı bulunduğunuz ilçedeki belediyeye ait barınaklarda sahiplendim sokak kedisi derseniz ücretsiz iç dış parazit ve kuduz aşısını yapıyorlar bilginize...

  • merhabalar mia canım kedim 3 aylık olcak bu ayın 16 sında ileriki aşamalarda gebelikten korunsun diye belli bi süre aşı yapılıyor mu öyle bi aşı var mı direkt kısırlaştırmak istemiyorum fiyat ve aşı hakkında bilgi veriri msiiniz?? :)))

  • Karma 1 karma 2 Olarak yapılıyor aşısı iki kere ücret ödüyorum normalde karma olarak bir kere mi veriliyor yoksa ikisindede ücret alınıyor mu ?

  • merhaba ben kedim için kist aşısı yapılacak ama fiyatını bilmiyorum oturduğum yer bursa acaba fiyatını bilen varsa söyleyebilirmi

  • Burda yazan fiaytlarla piyasadaki fiyatların uzaktan yakından alakası yok neye göre fiyatlar belirleniyor verildi anlamadım. Benim 2 kedim var dün karma aşıları ve iç dış parazit aşıları için birkaç veterinere gittim bana verilen fiyat 600 TL en uygunu ise 540 TL dir.Tabi bu durumda yaptırmadan geri dönmek zorunda kaldım daha uygun biyer bulmaya çalışıyorum.

  • Merhaba, benim kedim 5 aylık sadece 2 aşısını yaptım ama aşı fiyatları çok pahalı sizce yeterli mi iki aşı ? Lütfen cevap veriniz

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yavru Kedilerde Kısırlaştırma Öncesi ve Sonrası | Ne Zaman Kısırlaştırılmalı?

Yavru kedi kısırlaştırma, çok yaygın yapılan cerrahi bir operasyondur. Hem erkek hem de dişi kediler…

1 sene önce

Kedilerin Asla Sevmediği Nefret Ettiği 12 Davranış

Kedilerin hangi davranışları sevdiğini ya da nelerden rahatsızlık duyduğunu hiç merak ettiniz mi? Yaşam alanlarımızı…

1 sene önce

Tüy Dökmeyen Hipoalerjenik 13 Kedi Cinsi

Dünya üzerinde onlarca kedi ırkı vardır. Kedi ırkları taşıdığı özelliklere göre kedilerin farklı mizaç yapısına…

1 sene önce

Yetişkin Kedi Bakımı: Sağlıklı Kedilerin Bakım Püf Noktaları

Kediler, yavru, yetişkin ya da yaşlı hangi dönemlerinde olursa olsun mutlaka düzenli bir bakım ve…

1 sene önce

Yavru Kedi Bakımı: Yavru Kedinizin Sağlıklı ve Uzun Ömürlü Olması İçin Yapılması Gerekenler

Yavru bir kediniz oldu ve onu ortam yaşam alanınıza getirdiniz. Yeni tüylü dostunuzun ortama alışması…

1 sene önce

Yavru Kediler Hangi Biberonla ve Nasıl Beslenir?

Kediler de tıpkı diğer canlılar gibi belli bir süre anne sütü ile beslenmelidir. Gelişimlerinin doğru…

1 sene önce