Kediler Ton Balığı Tüketebilir Mi? En İyi 5 Ton Balıklı Kedi Maması

Kediler ton balığı yiyebilir mi sorusuna cevap olarak “evet” yanıtını verebiliriz. Ancak her şey bu kadar kolay değil. Genel olarak kediler balık türlerini oldukça beğenerek tüketirler. Ton balıkları da bunlardan bir tanesidir, özellikle ton balığını ve suyunu tüketmeyi severler. Ancak aşırı ton balığı kediniz için kötü sonuçlar doğurabilir.

Balıklar protein bakımından zengin besinlerdir, ancak insanlar için üretilmiş olan konserve ton balıkları kediler için tam bir beslenme sağlayamaz ve sağlık sorunlarına yol açabilir. İşte bu konu hakkında bilmeniz gerekenler.


Konserve Ton Balıklı Kedi Mamaları

Kediler için üretilmiş olan ton balıklı mamaların içerisinde tamamen ton balığı yer almaz. Hatta konserve mamaların büyük bir kısmı sıvıdan oluşmaktadır. Bunun yanı sıra kedinin ihtiyacı olan farklı besinleri de içerir. Örneğin, ideal bir mamanın içerisinde vitaminler, mineraller, amino asitler ve taurin yer alır. İnsanlar için üretilmiş ton balığı konserveleri içerisinde ise bu ürünlerin hiçbiri yer almaz ve kedinizde sağlık sorunları yaratabilir. Bunun yanı sıra pek çok kedi ırkı balıklara karşı hassas ve alerjik olabilir. Bu yüzden doğrudan ton balığı vermek doğru bir seçim olmayacaktır.

Yaş kedi mamaları hakkında daha detaylı bilgi almak için Kedilere Yaş Kedi Maması Verilmeli Mi? En İyi Yaş Kedi Mamaları isimli yazımızı okuyabilirsiniz.


İnsanlar İçin Üretilmiş Olan Ton Balıkları Neden Zararlıdır?

Kediler için üretilen konserve mamalar ile insanlar için üretilmiş konserve ton mamalarının temel olarak farkından bahsettik. Şimdi insanlar için üretilmiş ton balıklarının zararlarını iki başlık altında inceleyelim.

  • Doymamış Yağ Oranı: İnsanların beslenmeleri için doymamış yağlar önemli olabilir, ancak kediler için zararlıdır. Eğer kediniz çok fazla ton balığı tüketirse E Vitamini eksikliği görülebilir. Bunun sonucunda steatit (sarı yağ hastalığı) olarak bilinen bir durum olan yağ dokusunun iltihaplanmasına yol açabilir. Özellikle fazla miktarda kırmızı ton balığı tüketen kediler bu acı verici duruma daha yatkındır.
  • Civa Oranı: Çoğu balık çok az miktarda bile olsa civa içermektedir. Besin zincirine göre daha yüksekte olan balıklar, civa bakımından daha zengindir. Ton balıklarının besin zincirinin nispeten üzerinde olduğunu düşünürsek yüksek miktarda civa içerdikleri sonucuna ulaşabiliriz. Bunun sonucunda civa zehirlenmesi oluşabilir. Özellikle beyaz ton balıklarında bu oran üç kat daha fazladır. Dolayısıyla kedinizin sağlığı için insanlar için üretilmiş olan ton balıklarını tercih etmemeniz gerekir.

Ton Balığı Seven Kediler Ne Yemeli?

Aklınızdan, “tamam ama benim kedim ton balığını çok seviyor, şimdi ne yapacağım?” sorusu geçiyor olabilir. Hemen endişelenmenize gerek yok. Kediler için özel olarak formüle edilmiş olan yüksek kaliteli bir konserve kedi maması tercih edebilirsiniz.

Seçtiğiniz konserve mamanın içeriğinde tahıl olmaması ve ana besin maddesi olarak somon veya ton balığı olmasını hedef almalısınız. Kediniz ton balığını seviyorsa muhtemelen diğer deniz ürünlerini tüketmeyi de seviyor demektir.

Kediler için balıklar oldukça faydalı gıdalardır. Özellikle Omega-3 bakımından en zengin besin kaynaklarından bir tanesidir. Omega-3, kedilerde kolesterolü düşürür, kan basıncını korur, kilo kontrolü sağlar, görme yeteneğini geliştirir, beyin fonksiyonlarının gelişmesine yardımcı olur ve tüy-deri sağlığını korur. Görüldüğü üzere kediler için en önemli maddelerden bir tanesi Omega-3’dür.


En İyi Balıklı Yaş Kedi Mamaları

Kediler için balıkların iyi bir beslenme biçiminden olduğunu ifade ettik. Eğer kediniz ona verdiğiniz konserve ton balıklarını severek tüketiyorsa sizler için önereceğimiz 5 tane sağlıklı ve kedinizin bayılarak tüketeceği yaş kedi maması sıralayacağız. Aşağıdaki yaş mamaları kesinlikle bir kere bile olsa denemenizi tavsiye ediyoruz.


#1- Schesir Ton Balıklı Jöleli Yetişkin Köpek Konservesi

Eğer kediniz ton balığının tadını beğeniyorsa bu mamaya kesinlikle hayır diyemeyecektir. Schesir markası konserve kedi maması üreten en iyi markalar arasında yer almaktadır. Bu mama hem besleyici bakımdan hem de lezzet bakımından kediniz için yapacağınız en iyi seçimlerden bir tanesi olacaktır. Bu mama hazırlanırken ton balığının en iyi parçaları buharla pişirilmiş ve elle işlenmiştir. Ayrıca içerisinde yer alan yumuşak jöle sosu kedinizin mamayı severek tüketmesini sağlayacaktır.

Mamanın içeriğinde %12 protein, %1.5 yağ ve %85 nem oranı yer almaktadır. Yetişkin köpekler için hazırlanmış olan bu mamanın içeriği A ve E vitamini bakımından zengindir. Aynı zamanda içerisinde kesinlikle renklendirici ve koruyucu malzeme bulumamaktadır.

Schesir yaş kedi maması satın almak için tıklayın!


#2- Schesir Aloevera ve Ton Balıklı Jöleli Yavru Köpek Konservesi

Yine Schesir tarafından özel formülle üretilmiş olan bu kedi konservesi aloevera içeriği sayesinde yavru köpekler için üretilmiştir. Yüksek kaliteli olan bu mamanın en iyi ton balıkları kullanılarak üretilmiştir. Aynı zamanda ton balığının en iyi et parçaları kullanılmıştır. Mamanın içeriğinde; ton balığı % 50, aloe % 5, pirinç % 3, ayçiçek yağı % 1.5 oranında yer almaktadır.

Bu yaş kedi maması vitamin ve mineral bakımından zengindir ve yavru kedinizin ihtiyacı olan tüm besinleri karşılamaktadır. Bunun yanı sıra %13 protein, %2 yağ ve %82 nem içermektedir. Düşük tahıllı olarak üretilmiş olan bu kedi maması yavru kedinizin bayılarak tüketeceği bir mamadır.

Schesir yaş kedi maması satın almak için tıklayın!


#3- Animonda Kümes Hayvanı ve Morina Balıklı Köpek Konservesi

Bu kedi mamasının içerisinde sadece balık ürünleri değil aynı zamanda büyük baş, kümes hayvanları ve balık ürünleri bulunmaktadır. Bu yüzden oldukça besleyici bir kedi mamasıdır. Bu mama her türlü hayvansal proteini içerdiği için kedinizin gelişimi için gerekli proteinleri içermektedir.

Morina balıkları kedi mamaları içerisinde en çok tercih edilen besin kaynaklarından bir tanesidir. Ayrıca morina balıkları ton balıklarına oranla daha az civa içermektedir ve kediler tarafından beğenilerek tüketilmektedir. Sizde yetişkin kediniz için bu konserve kedi mamasını tercih edebilirsiniz.

Animonda yaş kedi maması satın almak için tıklayın!


#4- N&D Ocean Alabalık ve Somonlu Köpek Konservesi

Sanırım kedi sahibi olup N&D markasını tanımayan bir kişi bile yoktur. Mama markaları arasında en iyilerden bir tanesi olan N&D tarafından üretilmiş olan bu yaş kedi maması kedilerin en sevdiği iki balıklar arasında yer alan alabalık ve somon balığında üretilmiştir. Ayrıca içeriğinde yer alan besin kaynakları ve özel sosu ile kediler için oldukça lezzetli bir mama oluşturulmuştur.

Mamanın içeriğinde %12 protein, %5.6 yağ ve %75 nem oranı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra vitamin ve mineral bakımından zengindir. Aynı zamanda Omega-3 değeri de oldukça yüksektir. Düşük tahıllı içeriği ve en lezzetli balık ürünleri sayesinde kedinizin en sevdiği mamalardan bir tanesi olacağına eminiz.

N&D yaş kedi maması satın almak için tıklayın!


#5- N&D Ocean Morina Balıklı ve Bal Kabaklı Köpek Konservesi

N&D markası tarafından üretilmiş olan bu mamaya yer vermemizin iki temel sebebi var. Birinci Morina balığını içermesi, ikincisi ise bal kabaklı olmasıdır. Morina balığının kediler için besleyici ve lezzetli bir besin olduğunu biliyoruz. Bunun yanında bal kabağı ise kedilerin beğenerek tükettiği bir meyvedir. Aynı zamanda bal kabağı A, B ve C vitamini zengin bir içeriğe sahiptir.

Bu mamanın içeriğinde %11 protein, %5.2 yağ ve %75 nem oranı yer almaktadır. Bunun yanı sıra içinde bulunan kedinizin sağlığını destekleyen vitamin ve mineraller sayesinde kedinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayacaktır. Yetişkin kedileriniz için tam ve dengeli bir beslenme istiyorsanız bu mamayı denemenizi tavsiye ederiz.

N&D yaş kedi maması satın almak için tıklayın!


Kediler İçin Balığın Faydaları

Kediler genel olarak balık tüketmeyi seven canlılardır. Hatta pek çok seçici damak tadına sahip olan kedi, balıklı mamaları severek tüketmektedir. Bu yüzden en çok tercih edilen mama seçeneklerinden bir tanesidir.

Tavsiye: İştahsız Kedilerin Bile Hayır Diyemeyeceği En Lezzetli 5 Kedi Maması

Balıklı kedi mamalarının en büyük özellikleri arasında Omega yağ asitleri bakımından zengin içeriğe sahip olması gelmektedir. Kediler için en önemli besin kaynaklarından bir tanesi olan yağ asitleri kedilerin beyin gelişimini, göz sağlığı ve özellikle tüy – deri sağlığını korumak için önemli bir besindir. Eğer kedinizin tüyleri dökülüyorsa, sağlıksızsa veya matlaşmışsa muhakkak Omega-3 bakımından zengin mamalara yönelmeniz gerekmektedir. Ayrıca, Tüy Dökülmesi Yaşayan Kediler İçin 5 Tavsiye isimli yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.


Kediler Ton Balığı Haricinde Hangi Balıkları Tüketebilir?

Aslında kediler neredeyse tüm balık türlerini tüketebilirler. Bu yüzden piyasadaki mamaların içeriğinde pek çok farklı balık türü yer alabilir. Hatta bazı mamaların içeriğinde birden fazla balık türü de yer almaktadır. Kedilerin severek tükettiği balık türleri ise şunlardır:

  • Morina Balığı
  • Ringa Balığı 
  • Ton Balığı 
  • Alabalık 
  • Somon Balığı 
  • Tuna Balığı
Mustafa

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yavru Kedilerde Kısırlaştırma Öncesi ve Sonrası | Ne Zaman Kısırlaştırılmalı?

Yavru kedi kısırlaştırma, çok yaygın yapılan cerrahi bir operasyondur. Hem erkek hem de dişi kediler…

1 sene önce

Kedilerin Asla Sevmediği Nefret Ettiği 12 Davranış

Kedilerin hangi davranışları sevdiğini ya da nelerden rahatsızlık duyduğunu hiç merak ettiniz mi? Yaşam alanlarımızı…

1 sene önce

Tüy Dökmeyen Hipoalerjenik 13 Kedi Cinsi

Dünya üzerinde onlarca kedi ırkı vardır. Kedi ırkları taşıdığı özelliklere göre kedilerin farklı mizaç yapısına…

1 sene önce

Yetişkin Kedi Bakımı: Sağlıklı Kedilerin Bakım Püf Noktaları

Kediler, yavru, yetişkin ya da yaşlı hangi dönemlerinde olursa olsun mutlaka düzenli bir bakım ve…

1 sene önce

Yavru Kedi Bakımı: Yavru Kedinizin Sağlıklı ve Uzun Ömürlü Olması İçin Yapılması Gerekenler

Yavru bir kediniz oldu ve onu ortam yaşam alanınıza getirdiniz. Yeni tüylü dostunuzun ortama alışması…

1 sene önce

Yavru Kediler Hangi Biberonla ve Nasıl Beslenir?

Kediler de tıpkı diğer canlılar gibi belli bir süre anne sütü ile beslenmelidir. Gelişimlerinin doğru…

1 sene önce