Kedilerin Oynayama Doyamadığı En İyi 5 Sağlıklı Kedi Oyuncağı

Kediler özellikle yavruluk dönemlerinde oyunlara oldukça meraklıdırlar. Yetişkinlik dönemine varmış kedilerde bu istek biraz daha azalsa da genel anlamda kedilerin oyuna oyunlara ilgisi büyüktür.

Cinsine ve yaşına bağlı olarak bile değişebilen kedilerin oyun ihtiyacını karşılamak için kedi sahipleri kedi oyuncakları arayışına girerler. Hayatlarını hemen hemen evin içinde geçiren kedilerin kedi oyuncaklarına olan ihtiyacı boş zamanlarını koltukları tırmalamakla geçirmek yerine dikkatini kedi oyuncaklarına vermesini sağlar.

Kedi oyuncakları alırken kedi sahiplerinin dikkat etmesi gereken bir kaç kontrol gerektiren durumdan bahsedecek olursak:

  • Kedi oyuncağı nasıl bir malzemeden yapılmış?
  • Oyuncağın dışında bulunan boya sağlıklı mı?
  • Kedinin çiğnemesi veya yutması durumunda herhangi bir sağlık problemi oluşturur mu?
  • Oyuncak kedi oynarken kedinize zarar verir mi?
  • Yıpranma payı nedir?
  • Kedinizin hoşuna gidecek mi?
  • Kalite-fiyat analizi

Yukarıda bulunan basit filtrelerden başarıyla geçmiş bir kedi oyuncağını gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.

Kedilerin oyun ihtiyaçlarını siz sahipleri daha iyi bilirsiniz. Örneğin; tekir bir kedi avlanma iç güdüsü hat safhada olduğu için daha hareketli ve daha dolgun oyuncaklara ihtiyaç duyar. Diğer cins kedilere göre daha agresiftir. Kedinizin büyüklüğüne ve cinsine uygun kedi oyuncakları seçmeniz sizi sürekli petshopa  gitmekten kurtaracaktır.

Veterinerler ve kullanıcıları tarafından önerilen en iyi kedi oyuncakları;

1) Matatabi Cats Horsi Kedi Oyuncağı

İçeriğinde doğal matatabi bulunan ve marka ismini buradan almış Matatabi Cats kedi oyuncaklarına kedileriniz asla “hayır” diyemez. Ürünlerle ilgili açıklamaları okuyunca ve videoyu izleyince sizde bize hak vereceksiniz. Bu nedenle listemizin ilk sırasını Matatabi markası alıyor.

Matatabi bitkisi %100 doğal, doğada yetiştiği gibi kullanılabilen bir bitkidir. Yüzyıllardır Asya’da sağlık koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Kediler üzerinde uyarıcı bir etkiye sahiptir. Kedilerin %80-90’ı üzerinde etkilidir. Genellikle sürtünme, yuvarlanma, zıplama gibi eğlenceli hareketlere sebep olur.

Etkisi 5-30 dakika arasında değişebilir. Daha sonra (2-4 saat) tekrar ilgisini çekecektir.

  • Kilolu kedilerde hareketliliğe neden olur.
  • Bu oyuncak doğal bir şekilde egzersiz yapmalarını sağlayabilir.
  • Kedilerin çiğnemesinde veya istenmeyen yutma durumlarında sağlıklarına zarar vermez.

Matatabi Cats Horsi Kedi Oyuncagı Gri 26 Cm Satın AL

2) Ferplast Tornado Döner Piramit Kedi Oyuncağı

Pet sektöründe öncü markalardan biri olan Ferplast ürettiği kedi oyuncaklarıyla da pet sahiplerinin taktirini toplamaktadır. Sağlam ve kaliteli oyuncaklarının üretildiği Slovakya, İtalya ve Ukraya’da bulunan fabrikalarıyla adeta global dev İtalyan markasıdır. Organik bileşenlerden üretilen ve antioksidan içermeyen kedi oyuncaklarını bizde tavsiye ediyoruz.

Merkezi sütunlu, orijinal bir girdap şeklindeki bu oyuncak sayesinde kediniz için maksimum eğlence.

Tabanda küçük top ile dairesel bir rotaya sahiptir. Hareketle etkinleştirilen dahili Led’i sayesinde, top yanıp sönen ışık yayar ve kedilerinizin dikkatini çeker.

Tornado birinci kalite malzemelerden yapılmıştır ve evcil hayvanınızın sağlığı ve eğlencesinin garantisi olarak tasarımcılarımız tarafından incelenmiştir.

  • Sağlam plastikten kediler için eğlence oyuncağı.
  • Kedinizi formda tutmak ve hayal gücünü harekete geçirmek için kullanışlıdır.
  • Parlak top bulunur.

Ferplast Tornado Döner Piramit Kedi Oyuncağı Satın AL

 3) Kong Kediotlu Kickeroo Kedi Oyuncağı

Petseverlerin oldukça aşina oldukları markalardan biri olan Kong, pet oyuncağı sektöründe hatrı sayılır bir yere sahiptir. Kong kedi oyuncaklarının kediseverlerin kolayca erişebileceği hemen hemen her petshopta ürünleri bulunur. Kedilerin içgüdüsel davranışlara uygun olarak üretilen Kong kedi oyuncaklarının yüzler çeşit kedi oyuncağı kartelasında yer almaktadır.

Kong tarafından tasarlanmış ve patentli Kickeroo serisi bu kedi oyuncağı; malzemesi, boyutları, muhteşem kuyruğu ve içerisindeki kedi otu ile kedilerin çok severek oynayacağı bir kedi oyuncağıdır.

Kedinin ısırma, patileme, takip edip avlama gibi birçok doğal içgüdüsüne hitap eden bu kedi oyuncağı kedinizin en favori kedi oyuncaklarından bir olacaktır.

KONG Kickeroo ile kedinizin saldırmasını, güreşmesini ve sokulmasını izleyin. Bu eşsiz oyuncak, bir kedinin avını takip etme ve yakalama içgüdüsel arzusuna hitap eder.

KONG Kickeroo Cuddler’ın baştan çıkarıcı çuval bezi kumaşı, kaşıma macerasını yepyeni bir seviyeye taşıyor.

Kong Kediotlu Kickeroo Kedi Oyuncağı Satın AL

4) Trixie Kedi Zeka Oyuncağı Aktivite Merkezi

Pet sektöründe Alman devi olarak bilinen Trixie pet 2005 yılında Teksas’ta kuruldu. Amerika içinde ve Kanada’da ürün satışları için çok hızlı olarak sektörde büyümeyi başardı. Uygun fiyata kaliteli ürünler prensibiyle tüm dünyaya pet ürünleri ihraç ettiler. Şuan kedi, köpek, kuş ve kümes hayvanları için binlerce ürünü bünyesinde barındırmaktadır.

Büyük kedilerinde rahatça oynayabileceği, 5 farklı bölümden oluşan kedi zeka oyuncağıdır. Ünlü kedi uzmanı Helena Dbaly tarafından Trixie için özel olarak geliştirilmiştir.

Hızlı mama yiyen kedilerin günlük beslenmesinde içerisine mama konarakta kullanılabilir. Aynı zaman içerisine küçük sesli veya sessiz kedi oyuncağı veya kedi ödülleri konarak kedinin oynaması sağlanabilir.

Tabanındaki kauçuklar sayesinde kaymaz. Oyuncak kutusu içerisinde kedi eğitimi ile ilgili bilgi yer almaktadır.

Trixie Kedi Zeka Oyuncağı Aktivite Merkezi Satın AL

5) Catit 8 Parçalı-Işıklı Toplu Kedi Oyun Çemberi

Catit, inovasyonu ve tasarımıyla dünya çapında tanınan bir Kanada kedi markasıdır. Catit, yıllar boyunca Senses interaktif oyuncaklar, Flower Fountain içme çeşmesi ve Vesper mobilya serisi gibi çeşitli ikonik ürünler geliştirdi ve bunların tümü tüm dünyadaki kedi ebeveynleri arasında son derece popüler hale geldi.

Catit ürünleri Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve uluslararası olarak daha birçok ülkede mevcuttur. Marka büyüdükçe, modern yaşam tarzı ihtiyaçlarına uygun çekici, yenilikçi ürünlerle dünya çapında kedi bakımının kalitesini artırmaya devam edeceklerini düşüyoruz.

Catit Kedi Oyun Çemberi 8 Parçalı-ışıklı Toplu kedi oyuncağını kurduktan sonra kedinizin ışıklı ve hareketli eşyalara karşı olan merakını anında tetiklemektedir. Kediniz ışıklı topu saatlerce takip eder.

Catit kedi oyuncakları kedilerin içgüdüsel olarak davranışlarına göre tasarlanmaktadır. İçinde bulunan eğilimli tüneller ile topun hareketi değişmekte kedinizin onu takip etme isteği uyanmaktadır.

Ürün içersindeki tünelleri farklı kombinasyonlar ile birleştirip kedinizin oyuncağa daha çok ilgi duymasını sağlayabilirsiniz. Her kedi temel olarak görme, duyma ve işitme konusunda ileri seviyededir. Oyun çemberi gibi oyuncaklar kedilerin bu temel duyularına yönelik hazırlanmaktadır. Sizin tek yapmanız gereken tünelleri birleştirip kedinizin oynamasını seyretmek.

Catit 8 Parçalı-Işıklı Toplu Kedi Oyun Çemberi Satın AL

Kediler en çok hangi oyuncakları sever?

Kedilerle Oyun Nasıl Oynanır?

Kediler hareketlere karşı oldukça duyarlı oldukları için kedileri hemen herşeyle oynatabilirsiniz. Elinizle, kağıtla, çubukla yada terliğinizle bile seve seve oynayacaklardır. Yeterki hareket ettirin.

Kediler Neden Kuyruklarıyla Oynarlar?

Özellikle yavruluk dönemlerinde oyunlara meraklı olan kediler hareket eden herşeyle oynamaya çalışırlar. Buna kendi kuyrukları da dahil. Kedinin kuyruğuyla oynaması tamamen içgüdüsel ve zararsızdır.

admin

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yavru Kedilerde Kısırlaştırma Öncesi ve Sonrası | Ne Zaman Kısırlaştırılmalı?

Yavru kedi kısırlaştırma, çok yaygın yapılan cerrahi bir operasyondur. Hem erkek hem de dişi kediler…

1 sene önce

Kedilerin Asla Sevmediği Nefret Ettiği 12 Davranış

Kedilerin hangi davranışları sevdiğini ya da nelerden rahatsızlık duyduğunu hiç merak ettiniz mi? Yaşam alanlarımızı…

1 sene önce

Tüy Dökmeyen Hipoalerjenik 13 Kedi Cinsi

Dünya üzerinde onlarca kedi ırkı vardır. Kedi ırkları taşıdığı özelliklere göre kedilerin farklı mizaç yapısına…

1 sene önce

Yetişkin Kedi Bakımı: Sağlıklı Kedilerin Bakım Püf Noktaları

Kediler, yavru, yetişkin ya da yaşlı hangi dönemlerinde olursa olsun mutlaka düzenli bir bakım ve…

1 sene önce

Yavru Kedi Bakımı: Yavru Kedinizin Sağlıklı ve Uzun Ömürlü Olması İçin Yapılması Gerekenler

Yavru bir kediniz oldu ve onu ortam yaşam alanınıza getirdiniz. Yeni tüylü dostunuzun ortama alışması…

1 sene önce

Yavru Kediler Hangi Biberonla ve Nasıl Beslenir?

Kediler de tıpkı diğer canlılar gibi belli bir süre anne sütü ile beslenmelidir. Gelişimlerinin doğru…

1 sene önce