Yavru Kedi Bakımında Hangi Kuru Mama Tercih Edilmelidir?

Yavru kedilerin beslenmesi ve bakımı, yetişkin kedilere göre daha zordur. Özellikle yeni edinilmiş bir kedinin bakımını yaparken daha dikkatli olmak gerekir.

Kuru mama tercihi son derece önemli bir konu olup, daha önceden yavru kedi edinmiş birinden destek almak, veteriner hekimden bilgi edinmek ve markalar arasında araştırma yapmak gerekir.

Ev yemeklerinin artıklarını kedilere vermek, bir anlamda iyi gibi görünse de aslında kedilerin beslenmesinde ve sağlıklı kalmalarında etkili olan metabolizma için daha sağlıklı besinler tercih etmek gerekir.

Ayrıca Bakabilirsiniz = ►Kedilere Ev Yemeği Vermek

Kediniz için Mama Seçimini Nasıl Yapmalısınız?

Kuru mamalar, en sağlıklı kedi mamaları arasında değerlendirilmektedir. Kedinizi iyi beslemek ve verdiğiniz Kedi Tuvalet Eğitiminden iyi sonuç almak için kuru mama tercih etmeniz daha etkili olacaktır. Yavru kediler, anne altından alındıktan sonra yani sütten kesildiklerinde iyi bir mama tercih edilerek beslenmelidir.

Aksi halde kedinin büyümesinde dengesizlikler yaşanmaya başlar ve sağlıklı bir kedi sahibi olamazsınız. Ölçülebilir, dengeli protein içeriği ve oluşturduğu sağlıklı sindirim sistemi faunası sayesinde kedilerin beslenmesini daha kolay hale getiren kuru mamalar, kedinizin daha sağlıklı yaşaması için de en etkili mamalar arasında yer almaktadır.

Satın aldığınız mamalara dikkat edin!

Kuru mama, her ne kadar kediler için en iyi seçim olsa da piyasada çok sayıda markanın bulunduğunu ve her markanın kalite değerleri gözetlenerek üretim yapmadığını bilmek gerekiyor.

Son zamanlarda evcil hayvanların ölümlerinin gerçekleşmesinin en büyük etkisi de yine satın alınan ve marka değeri bilinmeyen mamalardır.

Güvenilir bir petshop mağazasından veya internet sitesinden mama almanız daha etik olacaktır. Tabi bunu yaparken de yine satın alacağınız marka hakkında gerekli inceleme ve araştırmaları yapmanız gerekmektedir.

Kediler İçin Özel Üretilen En Kaliteli Kedi Mamaları

En İyi Kuru Mama Markaları

Çok sayıda kuru mama markasının olduğundan söz etmişken, piyasada bilinen en iyi kedi mamalarının hangileri olduğunu da söyleyerek konunun daha fazla detaylandırılmasına yardımcı olmaya çalışalım.

En çok tercih edilen Kaliteli kedi “kuru mamaları” ;

  • N&D kuru mama,
  • Pro Plan kuru mama,
  • Royal Canin kuru mama,
  • Sanabelle Senior kuru mama,
  • Proline kuru mama,
  • Acana kuru mama,
  • Felicia kuru mama.

Yukarıda saymış olduğumuz markalar, piyasada en çok tercih edilen markalardır. Kedinizin yaşına, cinsine, ağırlığına ve kişisel özelliklerine göre kuru mama tercihi yapmanız son derece etkili olacak ve bakımları da bu sayede daha sağlıklı olmuş olacak.

Yavru Kediler İçin Mama Seçerken En Önemli 5 Unsur

Yavru kedilerin beslenme ihtiyaçları diğer kedilere göre farklı olduğu için özel bir diyete ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden yavru kediler için üretilmiş olan kedi mamaları kullanılmalıdır. Bu mamaları seçerken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için sıraladık:

  1. Protein: Yavru kedinizin beslenmesi için protein oldukça önemlidir. Bu proteinin et ürünlerinden elde edilmesi gerekir. Bunun için yavru kediniz için tavuk, sığır eti, kuzu eti, hindi ve deniz ürünleri gibi içeriklere sahip olan mamaları vermelisiniz. Seçtiğiniz mamanın içerisinde en az %30 oranında protein bulunmalıdır.
  2. Yağ: Kedinizin tam olarak beslenmesi için yağ alımı da önemlidir. Bu sayede kediniz ihtiyacı olan enerjiyi karşılar ve yeteri kadar kalori alır. Seçtiğiniz mamanın içerisinde en az %18-%20 oranında yağ bulunmasına dikkat edin.
  3. Yağ Asitleri: Yavru kediler için alınmış mamaların içeriğinde Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerinin yer alması gerekir. Bu yağ asitleri kedinin kalp, beyin, göz ve özellikle tüy-deri sağlığının gelişmesi için önemlidir.
  4. Vitamin ve Mineraller: Yavru kedilerin güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması için mamanın içeriğinde vitamin ve minerallerin yer alması gerekir. Bunun için seçtiğiniz mamanın içeriğinde meyve ve sebzeler yer almalıdır. Ayrıca, Sağlıklı Kediler Ne Yer: Kedilerin Yiyebileceği Her Şey [2020] isimli yazımızı okuyarak bu konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
  5. Taurin: Taurin, kediler için olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Kediler kendileri taurin üretemedikleri için tükettikleri besinlerden alması gerekir. Bu sayede gözleri, beyni, kalbi, bağışıklık sistemi, sindirim sistemi gelişecektir.

En İyi 5 Yavru Kedi Maması 

Yavru kedilere özel olarak seçmiş olduğumuz her bütçeye hitap eden ve oldukça besleyici olan mamaları incelemenizi ve denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

#1 N&D Prime Tavuk ve Narlı Tahılsız Yavru Kedi Maması 

Bilindiği gibi en iyi mama üreticilerinden bir tanesi N&D markasıdır. İçeriğinin doğal besin maddelerden üretilmiş olmasıyla beraber, yavru kediler için tam ve dengeli beslenme sağlamaktadır. İçeriğinde tahıl bulunmayan bu kedi maması yüksek protein oranı ve sağlıklı yapısı ile kedinizin gelişime destek verecektir.

Mamanın içeriğinde; ham protein %44.00; ham yağ %20.00; ham lif %1.80; nem %8.00; ham kül %8.50 oranına sahiptir. Listemizdeki en zengin protein ve mineral oranına sahip olan bu kedi mamasını denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

N&D Kedi Maması Satın AL

#2 Royal Canin Kitten Yavru Kedi Maması

Ülkemizde en çok tercih edilen mama markaları arasında yer alan Royal Canin tarafından hazırlanmış olan bu kedi maması yavru kedinizin gelişimini destekleyecek yapıya sahiptir. Özel formülü sayesinde kedilerin su alımını arttırır, kilo kontrolü sağlar ve oldukça lezzetli bir yapıya sahiptir.

Mamanın içeriğinde; Protein: %36 – Yağ: %18 – Kül: %7,7 – Diyetsel lif: %2,3 oranında yer almaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere yavru kediler için tam ve dengeli bir beslenme sunmaktadır. Bu mama içeriğinde 1/3 oranında yaş mama, 2/3 oranında kuru mama içermektedir.

Royal Canin Kedi Maması Satın AL

#3 Profine Düşük Tahıllı Kitten Tavuklu Yavru Kedi Maması 

Yine oldukça kaliteli markalar arasında yer alan Profine tarafından üretilmiş olan bu kedi maması yavru kedilerin gelişimine yardımcı olacaktır. Kedilerin bağışıklık sisteminin güçlenmesi için hazırlanmış olan bu mama kedinizin ilerleyen dönemler için daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayacaktır.

Mamanın içeriğinde; ham protein% 37.0, yağ içeriği% 19.0, ham elyaf% 1.8, nem% 10, ham kül% 7.0 oranında yer almaktadır. Yüksek protein ve mineral oranıyla diğer mamalar arasında kendisini göstermektedir. Ayrıca diğerlerine göre daha ekonomik bir seçim olacaktır.

Profine Kedi Maması Satın AL

#4 Lavital Kitten Somonlu Yavru Kedi Maması

Yavru kediler için önerdiğimiz bir diğer mama ise LaVital markası tarafından hazırlanmıştır. Oldukça sağlıklı bir içeriğe sahip olan bu mama kolay sindirilebilir olmasıyla kedisini bir adım öne atmaktadır. Aynı zamanda büyümeyi destekler ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Mamanın içeriğinde; Protein %34, Yağ %19 Lif %2,80 Kül %6,60 oranında yer almaktadır. Her ne kadar diğer mamalara oranla daha az protein içeriyor gibi görünse de balık bazlı olduğu için proteini biraz daha düşük, Omega-3 ve Omega-6 oranı ise diğerlerine göre daha yüksektir. Kediniz deniz ürünlerini seviyorsa bu mamayı denemenizi tavsiye ederim.

LaVital Kedi Maması Satın AL

#5 Pro Choice Pro 38 Kitten Kuzu Etli Yavru Kedi Maması

Pro Choice tarafından hazırlanmış olan bu kedi maması, yavru kediler için sağlıklı bir içeriğe sahiptir. Aynı zamanda kuzu eti seven kediler için en iyi tercihlerden bir tanesidir. Bunun yanı sıra eklem ve kas gelişimini destekler. Ayrıca içeriğinde yer alan yağ asitleri sayesinde göz, kalp, tüy ve deri sağlığını korur.

Mamanın içeriğinde; Ham protein % 38,00, ham yağ % 18,00, ham lif % 2,50, ham kül % 8,00 yer almaktadır. Yavru kediler için tam ve dengeli beslenme sağlayan bu kedi maması da inceleme listenizde yer almalı.

Pro Choice Kedi Maması Satın AL

admin

Yorumları Göster

  • O kadar kaliteli marka arasına prochoice koymanız çok komik olmuş kusura bakmayın ama. Felicia bu listeyi kesinlikle hakediyor fakat prochoice kaliteli mamalar listesinde maksimum ilk 20ye girer daha iyisi olmaz :)

  • mama konusundan çok fazla öneride bulunamam ama tavsiyem şu yönde olur kedi köpek maması alırken ben kurumama.com adresini tercih ediyorum yıllardır sorunsuz alış verişlerimi gerçekleştiriyorum tavsiye ederim.

  • ben kedim doğduğundan beri kurumama.com dan aldığım n&d mamaları tercih ediyorum çok memnunum tüm kedi sahibi arkadaşlarada öneririm

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yavru Kedilerde Kısırlaştırma Öncesi ve Sonrası | Ne Zaman Kısırlaştırılmalı?

Yavru kedi kısırlaştırma, çok yaygın yapılan cerrahi bir operasyondur. Hem erkek hem de dişi kediler…

1 sene önce

Kedilerin Asla Sevmediği Nefret Ettiği 12 Davranış

Kedilerin hangi davranışları sevdiğini ya da nelerden rahatsızlık duyduğunu hiç merak ettiniz mi? Yaşam alanlarımızı…

1 sene önce

Tüy Dökmeyen Hipoalerjenik 13 Kedi Cinsi

Dünya üzerinde onlarca kedi ırkı vardır. Kedi ırkları taşıdığı özelliklere göre kedilerin farklı mizaç yapısına…

1 sene önce

Yetişkin Kedi Bakımı: Sağlıklı Kedilerin Bakım Püf Noktaları

Kediler, yavru, yetişkin ya da yaşlı hangi dönemlerinde olursa olsun mutlaka düzenli bir bakım ve…

1 sene önce

Yavru Kedi Bakımı: Yavru Kedinizin Sağlıklı ve Uzun Ömürlü Olması İçin Yapılması Gerekenler

Yavru bir kediniz oldu ve onu ortam yaşam alanınıza getirdiniz. Yeni tüylü dostunuzun ortama alışması…

1 sene önce

Yavru Kediler Hangi Biberonla ve Nasıl Beslenir?

Kediler de tıpkı diğer canlılar gibi belli bir süre anne sütü ile beslenmelidir. Gelişimlerinin doğru…

1 sene önce