arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Ragdoll Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Çok zeki ve akıllı Ragdoll Kedisi, doğru eğitildiğinde diğer kedi türleri' nin öğrenemediği birçok komutu ve oyunu kolayıkla öğrenebilmektedir. Ragdoll Kedisi Özellikleri, Tarihi, Bakımı ile ilgili detayları bu yazımızda sizler için toparladık. Ragdol Kedilerini daha yakından tanımak için okumaya devam edin...
ragdoll kedisi özellikleri ve bakımı
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

İlk olarak 1960 tarihinde görülmeye başlanan Ragdoll Kedisi, insanlara ve özellikle sahiplerine bağılılıklarıyla bilinirler. Sürekli oyun oynamayı, ailenin yaptığı bütün aktivitelerde bulunmaktan büyük keyif alırlar.

Anlatılan herşeyi anlama kabiliyeti onları diğer kedilerden bir tık üzeri çıkarmış hatta, benzerlikleri kanıtlanmış ve araştırmacılara göre ‘ Beyaz İran Kedisi ismi verilen bu kediler sevecen özellikleriyle ilginizi çekmeyi başaracaktır. Ragdoll Kedisi ‘ne ait tüm önemli bilgileri bu yazımızda keyifle okuyabilirsiniz; sayfayı kaydırmaya devam edin.

Ragdoll Kedisi özellikleri bilgiler
Ragdoll Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Ragdoll Kedisi Özellikleri – Vücut Yapısı

Ülke: Amerika – California 
Üreme Oranı: Yüksek Derece 
Boyut: 4.5-7kg Aralığında 
Karakteri: Zeki, Sadık 
Vücut Rengi: Tüm Renklere Uygun 
Tüy Yapısı : Çok Tüylü
Gövde: Sert, Kalın Kaslı
Tüy Dökümü: Orta Derece 
Bakımı: Orta – Devamlılık ister 
Kürk : Yumuşak
Kuyruk:Çok Tüylü, Kalın.

Çocuklarla Arası - 7/10
70%
Zeka 9/10
90%
Hareketlilik - 7/10
70%
Bakım İhtiyacı - 6/10
60%
Oyunculuk - 8/10
80%
Eğitilebilirlik - 10/10
100%

ragdoll kedisi tarihi ve özellikleri
Ragdoll Kedisi Tarihi

Ragdoll Kedisi Tarihi

Ragdoll kedisi 1960’lı yıllarda California’da üretilmiştir. Ragdoll ırkı oldukça güzel bir görüntüye sahiptir. Bu sebeple çok kısa sürede dünyada tanındı ve yaygınlaştı.

Ragdoll kedileri hakkında çok ilginç spekülasyonlar vardır. Bu kediler üstünde deneyler yapıldığı hatta bu ırka insan genleri aktarıldığı savunulmaktadır.

Ann Baker tarafından yetiştirilmiş Ragdoll ırkı ilk olarak 1993 yılında tanındı. Bu ırkın evrensel olarak tanınması ise 2000 yılında yayınlanan popüler bir dergide kapak olması ile başlamıştır.

ragdoll kedisi özellikleri
Ragdoll Kedisi Özellikleri

Ragdoll Kedisi Özellikleri

Ragdoll nadir bulunan bir ırktır ve özellikleri ve dış görünüşü, tatlılığı sayesinde oldukça değerlidir. Ragdoll kedisi özellikleri ‘ne gelmeden önce insanlar ile en iyi geçinen kedi ırkı da diyebiliriz. Ragdoll kelimesi “oyuncak bebek” manasına gelmektedir. Ragdoll ismini ise kucakta adeta bir oyuncak bebek gibi hareketsiz durduğu için almıştır.

  • Mavi gözlü olan bu ırk kaslı ve iri bir vücuda sahiptir.
  • Vücutlarının belirli yerlerinde daha koyu renkler bulunur.
  • Bu ırk insanlara çok düşkündür. Ragdoll kucağa alındığında hemen kendini salar ve onu adeta bir bebek gibi sevmenizi bekler.
  • Oyunu seven Ragdoll kedisi çocuklarla da oldukça iyi anlaşır. Çocuklu aileler ile yaşamaya oldukça uygun olan bu kediler oyun esnasında çok nadir olarak tırnak çıkardıkları için küçük bir çocuğunuz var ise uyum sağlamada zorluk yaşamayacaktır.
  • Ragdoll ırkı akıllı olmakla bilir. Doğru eğitilen bir Ragdoll kedisi her türlü oyunu öğrenebilir. Örneğin uzağa attığınız bir nesneyi bulup size getirebilir.
  • Ragdoll kedilerinin ses tonları oldukça yumuşaktır.
  • Acıktıkları zaman size seslenerek yemek isterler.
  • Ragdoll ırkı ödüllendirilmeyi sever. Güzel bir şey yaptığında sizden ödül bekler.
  • Ragdoll ırkı kalp rahatsızlıklarına yatkındır. Kontrol ve bakımlarını ihmal etmemeniz gerekir.
  • Ragdoll kedisi bahar aylarında tüt döker.
  • Aşırı hareketli bir yapıları yoktur. Tanımlamak gerekirse sakin grubuna girebilirler.
Ragdoll kedisi bakımı
Ragdoll Kedisi Bakımı

Ragdoll kedisi herkesin dikkatini çekecek kadar ihtişamlı tüylere sahiptir. Bu ihtişamın karşısında tüylerinin bakımı düşünüldüğü kadar da zor değildir. Tüyleri için yeterli olacak bakım günlük olarak fırçalanmasıdır. Bu düzenli fırçalama tüylerinin birbirine dolaşmaması açısından önem taşır. Ayrıca bu işlem ırkın ölü tüylerden arınmasını sağlayacaktır.

Günlük olarak ağız bakımı yapmanız önemlidir. Diş eti hastalıklarına yakalanmaması için ağız ve diş sağlığına özen göstermelisiniz.

Ragdoll kedisinin tırnaklarını en fazla iki haftada bir kere kesmeniz gerekir. Özellikle evde çocuğunuz varsa bu bakımı ihmal etmemelisiniz. Her kedide olduğu gibi bu ırkta da göz çevresi akıntısı olabilir.

Ragdoll Kedisi Bakımı
Ragdoll Kedisi Bakımı

Bu akıntılar için temizleme işlemi yaparken yumuşak bir bez kullanın ve iki göz için mutlaka bezin temiz kısmını kullanın. Bu önlem bir gözde enfeksiyon var ise diğerine bulaşma ihtimalini ortadan kaldıracaktır.

Kulaklarını haftada bir kere kontrol etmelisiniz. Kirli olan kulaklar pamuk ve yarı su yarı elma sirkesi karışımı kullanılarak temizlenebilir.

Bu işlemi yaparken kesinlikle kulak çubuğu kullanmayın. Bu çubuklar kulağa kalıcı zararlar verebilir.

Ragdoll kedisinin tuvalet ihtiyacı için her gün temiz kum ve kap hazırlamalısınız.

Kedi dostlarından hastalık kapabileceği ve köpekler tarafından saldırıya uğrayabileceği için ev gibi güvenilir ve kapalı alanlarda tutmanızı öneririz.

Ragdoll Kedisi Tüm Özellikleri
Ragdoll Kedisi Ağırlığı – Kaç Yıl Yaşar?

Ağırlığı ve Boyutları

Her ırkta olduğu gibi erkeği daha ağırdır. Dişileri 4,5 – 7 kilogram arasında olan Ragdoll kedisinin erkeği 10 kilograma kadar çıkabilmektedir.

Kaç Yıl Yaşar?

Bu ırk 12 ve 17 yıl hayatta kalabiliyor. Ragdoll kedisinin uzun yıllar yaşayabilmesi için yaşam koşulları ve bakım rutinleri önem taşır. İyi bakılan bir Ragdoll kedisi 17 yıl yaşayabilir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.