arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

ND Kedi Maması Nasıl? En İyi 5 ND Kedi Maması Tavsiyesi

nd kedi maması nasıl
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Her kedi sahibi, sevimli dostlarının en iyi kedi mamaları ile beslenmesine özen göstermektedir. Bilindiği üzere piyasada çok sayıda kedi maması bulunuyor. Bunların arasından kediler için en uygun ve sağlıklı olanı seçmek her zaman için kolay değildir. Bunun yanı sıra, en pahalı mama en iyi mamadır diye düşünmek de doğru bir yaklaşım değildir.

Uygun Fiyata Kaliteli ND Kedi Maması Satın AL

Bu yazımızda hiç bir kedinin asla hayır diyemediği ND markasının mamalarını inceleyeceğiz. Detaylı ve objektif bir şekilde hazırladığımız bu içeriğimizde ND kedi maması hakkında bilmeniz gereken her şeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Unutmayın, sağlıklı beslenmek her kedinin hakkı!


En İyi 5 ND Kedi Maması

ND kedi mamaları hakkında bilgi verdikten sonra sizler için seçmiş olduğumuz kedi mamalarını incelemenizi ve denemenizi tavsiye ederiz.

1. N&D Ocean Ringa Balıklı ve Balkabaklı Tahılsız Kedi Maması 

Kedilerin en sevdiği gıdalardan bir tanesinin balık olduğunu biliyoruz. Özellikle iştahsız kediler için en iyi seçeneklerden bir tanesi balıklı mamalardır. ND markasının üretmiş olduğu bu kedi maması ringa balığı içermektedir. Tamamen doğal gıdalardan üretilmiş olmasının yanı sıra içeriğinde çeşitli meyve ve sebzeler de barındırmaktadır. Bunlar; havuç, portakal, nar, ıspanak ve yaban mersini olarak sıralanabilir. Özellikle antioksidan bakımından güçlü bir mamadır.

Mamanın içeriğinde; ham protein %44.00; ham yağ %20.00; ham lif %1.80; nem %8.00; ham kül %8.70; Omega-6 %3.10; Omega-3 %1.40 oranında yer almaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere, yüksek protein ve yağ içermektedir. Bu sayede kedilerin gündelik bakımları için oldukça sağlıklıdır. Ayrıca balıklı bir mama olduğu için Omega-3 ve Omega-6 bakımından zengin bir mamadır.

Ucuz Fiyata ND Ocean Kedi Maması Satın AL


2. N&D Balkabaklı Bıldırcın ve Narlı Yetişkin Kedi Maması

Genellikle kedi mamalarının içeriğinde balık, tavuk, kuzu gibi et çeşitleri yer almaktadır. Ancak, pek çok kedi bıldırcın eti gibi çeşitli etleri de sever. Aynı zamanda alerjisi olan kediler için en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Balkabağıyla lezzetlendirilmiş olan bu kedi maması oldukça sağlıklı ve besleyici bir seçenektir. Bununla beraber, içeriğinde havuç, elma, ıspanak, nar, portakal ve yaban mersini bulunmaktadır. Bu sayede, vitamin, mineral ve antioksidan bakımından zengin bir mama olarak tüketilebilir.

Mamanın içeriğinde; ham protein %44.00; ham yağ %20.00; ham lif %1.80; nem %8.00; ham kül %8.70;  Omega‐6 %3.30; Omega‐3 %0.90 yer almaktadır. Balıklı mamaya oranla daha az yağ asidine sahip olan bu kedi maması, tüyleri sağlıklı olan kediler için kullanılabilir. Bunun yanı sıra sindirimi kolay ve böbrek sağlığını koruyan bir yapıya sahiptir.

Hesaplı Fiyata ND Pumpkin Kedi Maması Satın AL


3. N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 

Kedilerin zaman içerisinde evrimleşmesiyle beraber tahıllı gıdaları tüketilebilir hale gelmişlerdir. Ayrıca, kedilerin tahıl tüketmesi, diğer proteinleri almasını da sağlar. Kediler İçin En İyi 5 Düşük Tahıllı Kedi Maması adlı yazımızdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu kedi mamasının içeriğinde hem somon eti hem de çeşitli hayvansal gıdalar bulunmaktadır. Kısırlaştırılmış kediler için hazırlanmış olan bu kedi maması kedilerin protein ihtiyacını yeterli olacak şekilde karşılar ve böbrek sağlığını korur.

Mamanın içeriğinde; ham protein% 38.00; ham sıvı ve katı yağlar% 10.00; ham elyaf% 5.50; nem% 8; ham kül% 8.30; Omega-6 % 1.80; Omega-3% 0.40 oranında yer almaktadır. Görüldüğü üzere diğer mamalara oranla daha düşük protein oranına sahiptir. Bunun yanı sıra sindirilmesi kolay ve kilo kontrolü sağlamaktadır.

Ucuz Fiyata ND Düşük Tahıllı Kedi Maması Satın AL


4. N&D Prime Tavuk ve Narlı Yetişkin Kedi Maması

ND markasının en çok tercih edilen ve besleyici mamalarından bir tanesi olan bu mama tavuk etinden üretilmiştir. İçeriğinde ringa balığı ve balık yağı da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra ıspanak, elma, portakal, nar, yaban mersini gibi çeşitli meyve – sebzeler de içermektedir. Ayrıca, antioksidan bakımından zengin bir içeriği olduğu için eklem ağrısı gibi sorunlara karşı etkili bir mamadır.

Mamanın içeriğinde; ham protein %44.00; ham yağ %20.00; ham lif %1.80; nem %8.00; ham kül %8.50; Omega-6 %3.30; Omega-3 %0.90 oranında yer almaktadır. Mamanın analitik bileşenlerinden de anlaşılacağı üzere son derece sağlıklı ve besleyici bir kedi mamasıdır. Aynı zamanda sindirimi de kolaydır.

Hesaplı Fiyata ND Prime Kedi Maması Satın AL


5. N&D Balkabaklı Kuzu Eti ve Yaban Mersinli Kedi Konservesi 

Kuru mamalarımızı sıraladıktan sonra, listemizin sonuna yaş kedi maması eklemek istiyoruz. Bilindiği gibi yaş kedi mamaları kediler için önemli bir ihtiyaçtır. ND markası ise bu konuda en iyi mama markalarından bir tanesidir. Doğal besin maddelerinden üretilmiş olan bu kedi mamaları son derece sağlıklıdır. Nem oranının yüksek olmasıyla beraber kedilerin sıvı ihtiyacını karşılamasına da yardımcı olacaktır.

Mamanın içeriğinde; nem %75.00; ham protein %11.50; ham yağ %7.50; ham lif %1.00; ham kül %2.90 oranında bulunmaktadır. Bu mamanın en önemli özelliği ise lezzetidir. İçerisindeki et parçaları ve sosları sayesinde iştahsız kediler için en iyi seçeneklerden bir tanesi olarak görülmektedir.

Ucuz Fiyata ND Konserve Kedi Maması Satın AL


ND Kedi Maması Nasıl?

Yazımızın giriş kısmında da anlattığımız üzere ND markası 50 seneyi aşkın süredir evcil hayvan maması üretmektedir. Oldukça sağlıklı ve güvenilir bir marka olmasının yanı sıra kedilerin en sevdiği mamalardan bir tanesidir. En büyük özelliği ise et oranının yüksek ve gerçek olmasıdır. Tüm bunlarla beraber, her ihtiyaca göre mama üretmektedir. Bu sayede kedinizin özel ihtiyaçlarını doğru bir şekilde karşılayabilir.

ND kedi mamalarının sağlıklı olmasının sebepleri ise şunlardır:

  • GDO içermez.
  • Yapay koruyucu içermez.
  • Mısır içermez.
  • Kedilerin ihtiyacı olan uzun ömürlü vitaminler barındırır.
  • Kan şekerini yükseltmez.
  • Çok çeşitli ürünleri bulunuyor.
  • Hayvanlar üzerinde deney yapılmıyor.
  • Protein oranı yüksek.
  • Antioksidan bakımından zengin.

ND Kedi Maması Çeşitleri 

ND markasının pek çok farklı kedi maması bulunmaktadır. Bilindiği gibi her kedi için aynı kedi mamasını kullanmak doğru bir yaklaşım değildir. Örneğin, kediler için kedi maması seçilirken; yaşı, boyutları, sağlık durumu, tüy yapısı gibi çeşitli etkenler bulunmaktadır. Buradan yola çıkılarak yapılan çalışmalarla beraber farklı formüllere sahip kedi mamaları üretilmiştir. Bunlar;

1. ND Yetişkin Kedi Maması 

Yetişkin kedilerin mamalarının içerisinde protein, yağ, yağ asitleri, nem, vitamin ve mineral oranı dengeli olmalıdır. Genel olarak kediler protein bakımından zengin beslenmek zorunda oldukları için yetişkin kedi mamalarının içerisinde de protein oranı oldukça yüksektir.

Kediler için en önemli beslenme ögelerinden bir tanesi ise yağ asitleridir. Yağ asitleri arasında en önemli olan iki besin ise Omega-3 ve Omega-6’dır. Omega-3 ve Omega-6 kedilerin göz ve beyin gelişimini destekler. Bunun yanı sıra tüylerinin sağlıklı ve parlak olması için önemli bir besindir.

ND Yetişkin Kedi Maması Çeşitleri


2. ND Yavru Kedi Maması 

En çok ihtiyaç duyulan mama türlerinden bir tanesi yavru kedi mamalarıdır. Çünkü, yavru kedilerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmeleri için yeteri kadar besin alabiliyor olmaları gerekir.

Yavru kedilerin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi ise proteindir. Bu yüzden ND yavru kedi mamaları, protein bakımından yüksek ve besleyicidir. Eğer yavru kedilerin beslenmeleri hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz; Yavru Kedilerin Beslenmesi ? Yavru Kedilere Kaç Ay Sonra Kuru Mama Verilir ? adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

ND Yavru Kedi Maması Çeşitleri


3. ND Yaşlı Kedi Maması

Kediler yaşlandıkça sağlıklarından ödün vermeye başlarlar. Özellikle de yaşlandıkça böbrek, eklem hastalıkları, diş sorunları gibi durumlar sıkça görülür. Bunun için yaşlı kedilerin doğru bir beslenme biçimine sahip olması gerekir.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak ND markası tarafından yaşlı kedilere özel kedi mamaları üretilmektedir. Bu sayede eklem ağrıları azalır ve daha sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürürler. Bu konu hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz; Yaşlı Kediler İçin Mama Seçimi — En İyi 5 Yaşlı Kedi Maması isimli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

ND Yaşlı Kedi Maması Çeşitleri İncele


4. ND Diyet Kedi Maması 

Kedilerde en sık görülen durumlardan bir tanesi ise, aşırı kilo alımıdır. Bu durum kedilerin sağlıklarını etkileyebileceği gibi yaşlılık dönemlerinin daha zor geçmesine yol açar. Burada yapılan en büyük hatalardan bir tanesi ise kedileri dengesiz beslemektir.

Diyet kedi mamaları protein ve Omega-3 yoğunluklu bir içeriğe sahiptir. Aynı zamanda yağ oranı bakımından azaltılmış bir formüle sahiptir. Bu sayede kedilerin orantısız bir şekilde kilo almasını engeller. Kilo Problemi Olan Kediler İçin En İyi 5 Diyet Kedi Maması adlı yazımızı okuyarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

ND Diyet Kedi Maması Çeşitleri


5. ND Yaş Kedi Maması

Kedilere sadece kuru mama vermek doğru bir davranış değildir. Kedilerin çeşitli beslenme biçimlerine sahip olması gerekir. Beslenme programını çeşitlendirmek için en uygun mama türü ise kesinlikle yaş kedi mamalarıdır.

Yaş kedi mamaları özellikle sıvı tüketimi az olan kediler için en uygun seçenektir. Çünkü bu mamaların en az %70’i nemden oluşmaktadır. Aynı zamanda içerisinde yer alan jöleler ve soslar sayesinde kediler için oldukça lezzetli bir seçenektir. Kedilere Yaş Kedi Maması Verilmeli Mi? En İyi Yaş Kedi Mamaları isimli yazımızı da inceleyebilirsiniz.

ND Konserve Kedi Maması Çeşitleri


6. ND Sindirimi Kolay Kedi Mamaları

Kedilerde en sık görülen durumlardan bir tanesi ise sindirim sorunlarıdır. Sindirim sorununun pek çok sebebi olabileceği gibi genetik de olabilir. Özellikle öğütülmesi kolay içeriklerden hazırlanmış olan kedi mamaları sayesinde bu sorun kolayca çözüme ulaşabilir. ND markası bu konuya özen gösterdiği için neredeyse tüm kedi mamalarının sindirimi kolaydır.

ND Sindirimi Kolay Kedi Maması Çeşitleri


7. ND Kısırlaştırılmış Kedi Maması 

Kedileri kısırlaştırma operasyonu en sık uygulanan yöntemlerdendir. Kediler kısırlaştırıldıktan sonra hem fiziksel hem de davranışsal olarak farklılıklar gösterebilir. Bunun yanı sıra beslenme ihtiyaçları da değişecektir.

Kediler kısırlaştırıldıktan sonra günlük hareket etme miktarları azalır. Bunun için, kedinin daha az protein tüketmesi gerekir. Bunun yanı sıra, böbrek hastalığı geçirme ihtimali daha yüksek olduğu için özel bir formüle ihtiyacı olacaktır. Kısırlaştırılmış Kedilere Özel En İyi 5 Yaş Kedi Maması adlı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

ND Kısırlaştırılmış Kedi Maması Çeşitleri


ND Kedi Maması Fiyatları 

ND kedi maması fiyatları bazı kedi sahipleri için yüksek gelebilir, ancak piyasada yer alan diğer mamalara oranla daha kaliteli olması en büyük özelliğidir. Ayrıca içeriğinde, tamamen doğal ürünler yer almaktadır. Bunun yanı sıra, kalitesine göre oldukça uygun fiyatlı bir kedi mamasıdır.

Eğer, farklı bir marka kedi maması kullanıyorsanız tek seferliğine de olsa ND markasını denemenizi tavsiye ederiz. Bunun için 1.5 kg’lık paketleri deneyebilirsiniz. Daha sonra büyük paketlerini tercih ederek daha ekonomik bir yol seçebilirsiniz.

Kedinizin mamasını değiştirmeyi düşünüyorsanız, Kedilerde Mama Değişimi: Kedi Maması Nasıl Değiştirilir? adlı yazımızı mutlaka okumalısınız. Aksi halde kedinizin sindirim sistemi bozulabilir ve sindirim sorunları yaşanabilir.


ND Kedi Maması Tarihçesi

ND markası Farmina Pet Foods grubunda yer alan, İtalyan markasıdır. Her zaman için evcil hayvanların sağlıklı ve mutlu bir şekilde gelişmesi için hazırlanmış olan mamalarıyla ön planda olmayı başarmış bir marka olmuştur.

ND markası evcil hayvan besleme konusunda uzman olan Francesco Russo taraıfndan 1965 senesinde kurulmuştur. Daha sonra Rusco ailesi şirketi büyüterek, evcil hayvan maması konusunda bugünkü konumuna gelmiştir. Şirketin en büyük dönüm noktalarından bir tanesi ise 1999 senesinde Farmina Pet Foods grubuyla ortaklık yapılmasıdır.


ND Kedi Maması Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

ND kedi maması hakkında aktaracaklarımız burada sonlanıyor. En kaliteli ve uygun ND kedi mamaları için “PetzzShop” sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Eğer, ND mamaları hakkında merak ettiğiniz sorularınız varsa yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. ND kedi maması kullanıyorsanız deneyimlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Başka bir içeriğimizde görüşmek üzere…

ND Prime Kedi Maması, etobur beslenen kedi ve köpekler için özel olarak üretilmiş tamamen tahılsız bir mama çeşididir. Yüksek kaliteli besinlerden üretilen bu mama, içeriğinde %98'den fazla hayvansal protein barındırmaktadır. ND tahılsız kedi maması içeriğinde doğal antioksidanlar, GDO'suz besinler ve ihtiyaç duyulan protein miktarını barındıran kaliteli ürünlerden üretilmektedir. Aynı zamanda bu kedi maması düşük glisemik indeksi sayesinde obezite ve diabeti önlemektedir.

ND Pumpkin Kedi Maması, içerisinde %96 oranında protein ve balkabağı barındıran tahılsız bir mama çeşididir. Beta karoten açısından zengin bir besin olan balkabağı, kedilerde bağışıklık sistemini desteklemede, kardiyovasküler sistemi desteklemede, sindirim sistemini düzenlemede ve serbest radikallerle savaşmada büyük destek sağlamaktadır.

ND Ancestral Grain Kedi Maması, içerisinde yalnızca buğday ve yulaf gibi düşük miktarda tahıl barındıran eşsiz bir mama serisidir. Etobur kedi ve köpek beslenmesi dikkate alınarak üretilen ND Düşük Tahıllı Kedi Maması, tahıl kullanılmadan üretilmesinden dolayı düşük glisemik endekse sahiptir.

ND Quinoa Kedi Maması, türe özgü beslenme ihtiyacı olan kedi ve köpek cinslerinin sağlıklı kalması için üretilen yeni bir mama çeşididir. İçeriğinde %92'nin üzerinde hayvansal protein ve kinoa içeren ND Kinoa Kedi Maması tahılsızdır. Mama aynı zamanda %13 oranında yüksek protein içermektedir. Bu proteinler sebzelerde çok az rastlanan iyi dengelenmiş amino asitlere sahiptir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.