Mystic Kedi Maması Nasıl? İncelemesi ve Kullanıcı Yorumları

Mystic, onlarca farklı ürün skalasını bünyesinde bulunduran, piyasaya yeni yeni girmesine rağmen adından çokça bahsettiren ve özellikle kedi sahiplerinin son zamanlarda tercih ettikleri, fiyatı uygun, kaliteli içerikli güzel bir mama markasıdır.

Mystic markası Mart 2022’de 2 yaşına giriyor. Evet çok yeni bir marka olmasına rağmen 20’den fazla ülkeye ihraç edilmekte olup, Türkiye’nin 81 ilinde hemen hemen tüm petshoplarda bulabileceğiniz bir marka haline gelmiştir.

Şimdi sizlerle beraber Mystic Kedi Mamasına eleştirel bir gözle yaklaşalım.

Mystic Kedi Maması Nasıl?

Kedinize bir mama seçerken tabiki öncelikle içeriğinde nelerin bulunduğunu, bu bileşenlerin kedinize ne gibi yararlar sunduğunu merak edersiniz.

Alt başlıklar altında Mystic kedi mamasının içeriğindeki bazı önemli ayrıntıları inceledik:

Düşük Tahıllı

Mystic kedi mamasında ilk gözümüze çarpan konu düşük tahıllı olması diyebiliriz. Düşük tahıl oranı bize bu kedi mamasının tahıllı mamalara göre daha az alerjen riski taşıdığını gösteriyor.

Adlandırılmış Et Oranı Yüksek

Dikkat çeken diğer bir konu, içeriğinde adlandırılmış et oranının oldukça fazla olmasıdır. Düşük tahıllı Mystic kedi mamalarında yaklaşık olarak %40 oranında kurutulmuş veya taze et kullanılmıştır. Buda yenilebilirliği ve lezzeti büyük ölçüde arttırmaktadır.

Hayvansal Protein Oranı Yüksek

Kediler günlük enerji ihtiyaçlarının %70’ini hayvansal proteinlerden almak zorundadır. Mystic kedi mamasının içeriğindeki %40 kurutulmuş ve taze et oranı, %70 hayvansal protein oranı ile kediniz için hem lezzetli hemde besleyici bir mama olmasını sağlamaktadır.

Buğdaysız

En büyük alerjen maddelerinden biri olan buğday Mystic kedi mamalarında kullanılmamaktadır. Ayrıca gluten hassasiyeti geliştirmiş kediler içinde ek bir avantaj sağlamaktadır.

Taze Meyveler İçerir

Kedilerde bağışıklığı desteklemek ve sindirim sistemine yardımcı olmak adına Mystic kedi mamaları %30 civarında taze meyveler içermektedir. Özellikle içeriğindeki balkabağı, havuç, zerdeçal ve deniz yosunu lif bakımından yüksek meyvelerdir ve kediler için çok yararlıdır.

Omega 3 ve Omega 6 İçerir

Omega vitaminleri özellikle deri ve tüy hassasiyeti olan kediler için vaz geçilmez iki vitamin türüdür. Mystic kedi maması balıklı mamalarında özellikle bolca Omega vitaminlerine yer vermiştir.

Tüm bu ayrıntılar bize bir ipucu veriyor. Kedinizin sağlıklı ve uzun ömürlü olması için gerekli olabilecek ve ayrıca kediniz bu mamayı yerken zevk alabilecek malzemeleri içeren bir formül oluşturulmuş.

KediBlog olarak Mystic kedi mamasını şiddetle denemenizi tavsiye ederiz.

Mystic Kedi Maması İncelemesi

Mystic kedi maması yaratıcı şirketi tarafından ”Super Premium” segmentinde olarak çıkarılmıştır. Düşük tahıllı ve et oranının diğer markalarına göre daha fazla olması bunun en başlıca nedenlerindendir.

Mystic kedi mamasını incelerken genel bir değerlendirme yapalım.

Ambalaj İncelemesi

Mystic kedi maması ambalajının suya karşı oldukça dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Dış baskısı oldukça kalitelidir ve akmaz – bulaşmaz boyalar kullanılmıştır.

İçerisinde oldukça az hava mevcut. Bu özellik mamanın patlamaya veya delinmeye karşı dayanıklı olmasını sağlar.

Mamanın açılma kısmında çift kilit teknolojisi kullanılmıştır. Mamayı açtıktan sonra hava almadan tazeliğini koruması adına geçmeli fermuar sistemi mevcuttur.

İçerik İncelemesi

 

Mystic kedi mamasının içeriği diğer birçok pahalı ve isim yapmış kedi mamalarından daha kaliteli olduğunu söyleyebiliriz.

Beslenme hassasiyeti yaşan kediler için düşük tahıllı olması, sindirim sorunu yaşayan kediler için lifli bileşenler içermesi, seçici damak zevkine sahip kediler içinde oldukça yüksek miktarda taze ve kurutulmuş et içermesi Mystic kedi mamasını bir adım daha ön planda tutmamızı sağlamıştır.

Dışkı İncelemesi

Kedi sahiplerinin en çok şikayet ettiği durumlardan biri de evin içerisinin kedi dışkısı kokması olabilir. Öncelikle kaliteli kumlardan olan (Ever Clean veya Sanicat tavsiye ediyoruz) kedi kumlarından kullanmalısınız.

İkinci koku faktörü kedinizin yediği mamanın kalitesidir. Mystic kedi mamasını düzenli olarak tüketen kedilerde dışkı kokusu minimuma inmektedir. Ayrıca dışkılama sırasında kedinizin makatına yapışma olmaz. Böylece birçok hastalıktan da korunmuş olursunuz.

Mystic Kedi Mamasının Yararları

Mystic kedi mamasının kediler üzerindeki yararları veterinerler ve beslenme uzmanları tarafından sıkı kurallar eşliğinde incelenerek karar verilmiştir.

  • Seçici damak tadına sahip kediler için uygundur.
  • Özellikle balıklı içeriğe sahip Mystic kedi mamaları deri ve tüy hassasiyeti olan kediler için tavsiye edilmektedir.
  • Yüksek oranda taze et ve hayvansal protein kaynağı olması kedilerin enerji ihtiyaçlarını tam olarak karşılar.
  • Renklendirici ve doğal olmayan hiç bir aroma içermez.
  • Az miktar mamayla kedinizin karnı rahatlıkla doyar. Günlük yaklaşık 80-100 gr arası Mystic kedi maması kedinizin beslenme ihtiyacı için yeterlidir.

Hangi Mystic Kedi Maması Kedinize Daha Uygun?

KediBlog olarak yoğun incelemelerimizin sonucunda yaşam evrelerine göre kedilere uygun olan en iyi Mystic kedi mamalarını şöyle listeledik.

1) Mystic Sterilised Az Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Kısırlaştırılmış yetişkin kediler için özel olarak formüle edilmiştir. Somon balıklı olması deri ve tüy sağlığına destek sağlar.

İlk 5 Bileşen: Kurutulmuş ve taze somon ve deniz balığı (%30), Esmer pirinç Bezelye, Nohut, Patates

Tahıl Oranı: Düşük Tahıllı

Yaşam Evresi: Yetişkin kediler

Hassasiyet: Kısırlaştırılmış kedilere özel

Fiyat: Ekonomik

Ayrıntılı İnceleme ve Satın Alma

2) Mystic Gurme Az Tahıllı Yetişkin Kedi Maması

Yetişkin kediler için özel olarak formüle edilmiştir. Karışık etlerden üretilmesi extra protein deposu olmasını sağlar.

İlk 5 Bileşen:Kurutulmuş balık eti (%40), Kurutulmuş ve taze tavuk eti, Kurutulmuş kuzu eti, Esmer pirinç, Bezelye.

Tahıl Oranı: Düşük Tahıllı.

Yaşam Evresi: Yetişkin kediler.

Hassasiyet: Seçici damak tadı olan kedilere özel

Fiyat: Ekonomik

Ayrıntılı İnceleme ve Satın Alma

3) Mystic Kitten Az Tahıllı Tavuklu Yavru Kedi Maması

Yetişkin kediler için özel olarak formüle edilmiştir. Bolca taze tavuk etli olması yavru kedinizin sağlıklı gelişimine destek sağlar.

İlk 5 Bileşen: Kurutulmuş ve taze tavuk eti (%50), Esmer pirinç, Bezelye, Nohut, Patates

Tahıl Oranı: Düşük Tahıllı.

Yaşam Evresi: Yavru kediler.

Hassasiyet: Yavru kedilerin sağlıklı gelişimini destekler.

Fiyat: Ekonomik

Ayrıntılı İnceleme ve Satın Alma

Mystic Kedi Mamasını En Ucuza Nereden Alabilirim?

Dünya çapında birçok ülkede satışa sunulan Mystic Kedi Maması, elbetteki ülkemizde de popüler ve çokça tercih edilen bir kedi mamasıdır.

Ürünleri özel firmalar olarak alan ve günümüzde meşhur olan e-ticaret platformlarında (gitti gidiyor, akakçe, cimri vb.) satılan ürünlerde özellikle kargo ve ürün arkasında durma kısmında büyük sıkıntılar yaşanmaktadır.

Yetkili satıcılardan alışveriş yapmanın avantajları;

  • %100 original ürün √
  • Son kullanma tarihi geçmemiş ürünler √
  • Kaliteli paketleme √
  • Gününde kargo teslimi √
  • Kolay ödeme yöntemleri √
  • Memnun kalınmayan ürünlerde para iadesi √
  • Ve sonuç olarak tabiki %100 müşteri memnuniyeti √

Bu nedenle yetkili satıcılardan alışveriş yapmak hem sizi hemde evcil dostunuzu mutlu edecektir.

Mystic markasının Türkiye yetkili satış bayiilerinden biri olan Petzzshop’tan en ucuz fiyatlara satın alabilirsiniz. İstanbul içi aynı gün teslimat ve İstanbul dışı aynı gün kargo imkanı ile…

Mystic Kedi Mamasını Piyasa Fiyatlarından Ucuza Yetkili Satış Bayiinden Kolaylıkla Satın AL

Neden Mystic Kedi Mamasını Tercih Etmeliyim?

Kedilerin enerji ihtiyaçları tamamiyle hayvansal proteinler tarafından karşılanır. Bu nedenle kedi mamalarında hayvansal protein olarak işlenmiş ve ham protein oranının gerçekten yüksek seviyede olması gerekir.

Ayrıca birçok markanın içeriğindeki bileşenlere göz atıldığında onlarca gereksiz ve besin değersiz bir çok bileşen bulunabiliyor. Yada tam tersi yararı olmasa da zararı olan bileşenlerde eklenebiliyor.

Bazı mamalarda ise hem adlandırılmış taze yada kurutulmuş et kullanılmamış oluyor genelde un yada hayvan proteinleri. Bunlarda hayvanın hangi bölümleri yapılarak elde edildiği bilinmediğinden kediler için sakıncalı olabilir.

Mystic kedi mamasının formülü tahıllarla boğulmamış, zararlı hiç bir bileşen bulunmayan ve kedilerin günlük enerji ihtiyaçlarına göre hazırlanmış tam besleyici mamalar üretmektedir.

Yüksek et oranları ve hayvansal protein zenginliği bir de bunlara ek olarak düşük tahıl benimsenmesi Mystic kedi mamasını seçmeniz için en önemli nedenler olabilir.

Mystic Kedi Maması Kullanıcı Yorumları

1.5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 10.000’lerce satılan Mystic kedi maması hakkındaki kullanıcı yorumlarını inceleyelim.

Gürkan T: Burada mama araştırması içerisinde olanlar da olacaktır. Onlar için de yazmış olayım. Mamaya Brit care marka mamadan geçiş yaptık. Kedimin severek tükettiği bir mamaydı. Ama fiyatları her alışımda artmaya başlayınca kiloluk bir mamaya geçmek durumunda kaldım. Mystic marka mamanın önce 1.5 kg paketli olanından aldım, ürünün kendi sitesi var. Fakat bir süreliğine numune yollamayacaklarmış. Bu sebeple 1.5 kiloluk paketten aldım. Kedim geldiği gibi hemen yanına yanaştı. Biraz uzattım, koyduğum tüm taneleri yedi. Sonra eski mama ile karıştırarak verdim. Yorumlarda ve başka alışveriş sitelerinde bu mamanın ishal yaptığını kedi sağlığını kötü etkilediğini yazmışlardı. Bizde bu durumlar yaşanmadı. Kedimin dışkısında bir probleme rastlamadım. Kusması da olmadı. Dediğim gibi yavaş bir geçiş sağladık. Daha önceden nd, felicia, reflex, brit care mamalarını denemiştik. Memnun kaldığım brit ve mystic oldu. Şans verilmesi gereken bir mama olduğunu düşünüyorum.

Rukiye S: Arada değişikliğe gitsek de sık sık kullandığımız bir marka. Kediler severek yiyor. Özellikle son siparişimde mama çok taze idi. Taneleri de diğer yetişkin mamalarına nazaran ufak olduğu için hepsi çok rahatlıkla yiyebiliyor.

Sinem R: Mamayı zaten kedim çok severek yiyor. Çok mama içeriği araştırmış biri olarak içeriktende fiyattanda memnumum. Benim gibi yavrusu için sürekli araştırma yapanlara öneririm :)) ben çok yorulmuştum doğru mama ve uygun mama için siz zorlanmayın diye uzun uzun yazdım umarım faylı olur :))

Mystic Kedi Maması Satın AL 

Mystic Kedi Maması Markasının Hakkında Genel Bilgiler

Her markanın olduğu gibi Mystic markasının oluşumu ve markanın benimsediği başlıca etmenler neler hep birlikte inceleyelim.

Mystic Kedi Maması Hakkında

Türkiye’nin kedi ve köpekler için üretim yapan, insan gıdası üretimine uygun dizayn edilmiş, ilk kuru mama fabrikası olarak 2017 yılının Şubat ayında faaliyete başlayan Hermos Pet Food; teknolojik olarak en üst düzeyde kurduğu üretim sahasını, alanında güçlü ve tecrübeli bir kadroyla da desteklemiştir.

Ar-Ge çalışmalarını da büyük bir titizlikle sürdüren firmamız, global dünyadaki bilimsel çalışmaları yakından takip etmekte ve uluslararası pek çok seçkin üniversite ile ‘’ürün geliştirme’’ çalışmaları yapmaktadır.

Bu doğrultuda Türkiye’de FMIS (Taze Et Enjeksiyon Sistemi) teknolojisi ilk olarak fabrikamızda kullanılmış ve Türkiye’nin ilk tahılsız maması fabrikamızda üretilmiştir. Teknoloji ve tecrübenin bir araya gelmesi sonucu, Hermos Pet Food çok kısa sürede her segment için kendi markalarını yaratmayı başarmıştır.

Ekonomik segmentte “Pawpaw”, Premium segmentte “Myfood”, Süper Premium segmentte Az Tahıllı ‘’Mystic” ürünlerimizin yanı sıra kliniklere özel “Benefit” ve tahılsız içeriğiyle “Klicker” markalarımız her segmentte kısa zamanda iddialı bir konuma ulaşmıştır.

Yurt içinde üç bölge distribütörü aracılığıyla binlerce noktaya markalarını ulaştıran Hermos Pet Food, yirmiden fazla ülkeye ihracat yaparak markalarını yurt dışına da taşıma başarısına ulaşmıştır. 

Beslenme Felsefesi

Kedi ve köpeklerin sağlıklı gelişimleri yaşamaları için beslenmenin önemli olduğuna inanıyoruz. Biliyoruz ki beslenme ; kas ve kemik gelişiminden eklem sağlığına, sağlıklı tüylerden iç organların sağlığına kadar tüm alanlara direkt etki eder.

Mamalarımızın formülü, evcil hayvanlarımızın beslenme ihtiyaçlarının en ince ayrıntısına kadar düşünülmesiyle oluşturulmuştur. Bu doğrultuda mamalarımızın içeriklerini seçerken de aynı hassasiyeti gösteriyoruz.

Ürünlerimizin içeriğinde en yüksek kalitede taze kırmızı et, taze tavuk, taze somon ve glisemik indeksi düşük besin değeri yüksek meyve ve sebzeler olmasına önem veriyoruz. Ayrıca tüm besin maddelerinin ilk günkü kadar taze olması için gerekli bütün tedbirleri alıyoruz.

Markaya Özel FMIS Teknolojisi

Türkiye’de bir ilk olan ‘’FMIS’’ taze etin mama içerisine enjekte edilmesiyle geliştirilmiş bir sistemidir. Bu sistemde etler; soğuk zincir bozulmayacak şekilde fabrikaya gelir, taze et hiçbir katkı maddesi olmadan moleküllerine parçalanarak kendi formatında homojen sıvı bir kıvamına getirilir. Mama extruderde hamur kıvamındayken, taze et extuder içine püskürtülür. Bu sayede taze et mamanın içine ve dışına homojen bir şekilde dağılır.

Bu sistem sayesinde taze etin sindirilebilirlik oranı %99’a çıkar.

Taze etin verdiği lezzet, mama tanelerinin içine ve dışına homojen olarak dağılır. Evcil dostlarımızın ilgisini çeken taze et kokusu mama tanelerinin içini ve dışını sarar.

FMIS (Taze et enjeksiyon sistemi) evcil hayvanların beslenmesinde verimlilik kriteri olan sindirilebilirliği en üst noktaya taşıdığı ve mamanın lezzetini belirgin bir şekilde arttırdığı için ortaya çıkan ürünü rakipsiz yapmaktadır.

admin

Yorumları Göster

  • Son zamanlardaki malum fiyat artışları sonrası, daha ekonomik mama arayışına girdim.Fiyat, içerik performans açısından hem ekonomik hemde içeriği kaliteli olan Mystic mama yı buldum petzzshop.com mağazasından mamayı tedarik ettim.Başta yemeyecek diye kaygılandım ancak yadırgamadan yediler.Benim gibi alternatif arayanlar mutlaka denesin.

  • Sanırım yemek sonrası ağrılar yaşıyordu yavruun ondan araştırmalara başladım, içindekilere de baktım sindirileblirliği yüksek diye bunu deneyyeceğim şimdi

  • çevremde hep duyuyordum Mystic mamasını aldım denedim kedim bayıldı fiyat performans açısından çok iyi öneririm sizlere

  • Daha önce kedim için farklı mama kullanıyordum. Bir türlü sevmiyordu ya da isteksiz yiyordu. Ama Mystic'e geçtikten sonra ciddi oranda farklılıklar yaşadık. Herkese önerebileceğim bir mama markası.

  • Severek takip ettiğim, önerileri üzerine aldığım mamaları çocuğum severek ve iştahla yiyor mystic mamaya karşı yargiliydim ama severek yiyince Vazgecilmezimiz oldu ❤❤

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yavru Kedilerde Kısırlaştırma Öncesi ve Sonrası | Ne Zaman Kısırlaştırılmalı?

Yavru kedi kısırlaştırma, çok yaygın yapılan cerrahi bir operasyondur. Hem erkek hem de dişi kediler…

1 sene önce

Kedilerin Asla Sevmediği Nefret Ettiği 12 Davranış

Kedilerin hangi davranışları sevdiğini ya da nelerden rahatsızlık duyduğunu hiç merak ettiniz mi? Yaşam alanlarımızı…

1 sene önce

Tüy Dökmeyen Hipoalerjenik 13 Kedi Cinsi

Dünya üzerinde onlarca kedi ırkı vardır. Kedi ırkları taşıdığı özelliklere göre kedilerin farklı mizaç yapısına…

1 sene önce

Yetişkin Kedi Bakımı: Sağlıklı Kedilerin Bakım Püf Noktaları

Kediler, yavru, yetişkin ya da yaşlı hangi dönemlerinde olursa olsun mutlaka düzenli bir bakım ve…

1 sene önce

Yavru Kedi Bakımı: Yavru Kedinizin Sağlıklı ve Uzun Ömürlü Olması İçin Yapılması Gerekenler

Yavru bir kediniz oldu ve onu ortam yaşam alanınıza getirdiniz. Yeni tüylü dostunuzun ortama alışması…

1 sene önce

Yavru Kediler Hangi Biberonla ve Nasıl Beslenir?

Kediler de tıpkı diğer canlılar gibi belli bir süre anne sütü ile beslenmelidir. Gelişimlerinin doğru…

1 sene önce