Kedileri Sevmenin İnsanlara ve Kedilere Faydaları Nelerdir?

Kedilerle beraber yaşayan herhangi biri, evde kedilerle yaşamanın ne kadar huzur verici ve rahatlatıcı olduğunu söyleyecektir. Yapılan araştırmalar sonucunda kedilerin gerçekten de insanların psikolojik olarak düzelmesine yardımcı olduğu ortaya çıkmıştır.

Bu içeriğimizin içerisinde kedilerle beraber yaşamanın avantajlarından ve kedileri okşamanın faydalarından bahsedeceğiz. Keyifli okumalar!


Kedileri Okşamak İçin İpuçları

İçeriğimizin içerisindeki başlıkların arasında kedinizi okşamanın hem sizin için hem de kediniz için olan faydalarından bahsedeceğiz. Ancak, başlamadan önce bir kediyi sevmenin inceliklerinden bahsetmemiz gerekiyor.

İlk olarak kediyle etkileşim içerisinde olmanız önemlidir. Bunun için kediyi zorla sevmeye kalkışmak yanlış bir izlenim bırakacaktır. İnsanlarla yaşayan kediler genellikle, daha sosyal oldukları için her zaman için sevgi bekleyebilir. Ancak, sevilmek istemediklerinde de onlara saygı duymak önemlidir.

Kediler hakkında binmesi gereken bir diğer unsur ise her yerini sevmenin doğru olmadığıdır. Kediler omurga, kulaklar, yanaklar ve sırt bölgesinin sevilmesinden hoşlanmaktadır. Ancak tam tersine karın veya bacak bölgelerine dokunulmasından hoşlanmamaktadır.


Kedileri Sevmek Neden Önemlidir?

Kediler genel olarak sevilmekten hoşlanan canlılardır. Her ne kadar kedi ırkları arasında farklılıklar olsa da genel olarak onlara ilgi gösterilmesinden keyif alırlar. Bazı kediler sahiplerini annesi gibi görebilir. Özellikle yavru kedilerde bu durum daha sık yaşanmaktadır. Çünkü anne kedi, yavrularını sürekli yaladığı için okşama hissi yaşamaktadır. Bunun yanı sıra kedinin mamasını ve suyunu da veriyor olmanız annesi olması için yeterli sayılabilir.

Bu şekilde büyümüş kediler genel olarak daha sosyal ve sevecen olacaktır. Bununla beraber kedinin kendini değerli hissetmesini sağlayacaktır.

Kediler sevilmek istediklerini kuyruklarını yukarıya doğru dikerler. Ayrıca bu durumdan keyif alırsa mırıdanmalar duyulabilir. Eğer bu sesi duyuyorsanız, muhtemelen kediniz mutlu ve rahat hissediyordur.


Kedi Sevmenin İnsanlara Faydası Nedir?

Bilimin kanıtlamış olduğu veriler dahilinde, kedilerle yaşamak insanların sağlığına ve kaliteli bir hayat sürmelerine yardımcı olmaktadır. Psikolojik, sosyal ve fiziksel anlamda pek çok avantajı bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Çocuklarda oluşan solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bağışıklık kazanmalarını sağlar.
  • Psikolojik olarak iyileştirir ve kortizol seviyesini düşürerek stresi azaltır ve gevşeme sağlar.
  • Özgüvenin artmasına yardımcı olur.
  • Kalp sağlığını korur ve kalp krizi riskini azaltır.
  • Kan basıncını düşürür.
  • Sevgi hormonunu arttır.
  • Sosyal iletişimin artmasını sağlar.
  • Küçük çocuklara sorumluluk bilinci aşılar.

Görüldüğü üzere kedi sevmenin pek çok yararı bulunmaktadır. Kısacası kedileri günde birkaç dakika sevmek rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra kedinizi severek mırıldanma gibi seseler duyarsanız kediniz de mutlu demektir. Tabiki kedinizi sevmek için sosyal olması önemlidir. Eğer ürkek bir kediniz varsa Yavru Kedileri Sosyalleştirmek: 5 Adımda Kedinizi Sosyalleştirin isimli yazımızı okuyarak bu soruna çözüm bulabilirsiniz.

Kedinizi severken yaşadıklarınız ve sizin hayatınıza etkilerini aşağıdaki yorumlar bölümünde paylaşabilirsiniz.

Mustafa

Yorumları Göster

  • 3 aydır sahiplendiğimiz Van kedimizi çok seviyoruz.Acıktığı zaman mama diyor,gözleriyle konuşuyor sanki bizimle,pozitif enerji veriyor ailemize,en çok sevdiği oyun kalecilik,yani top oynamayı çok seviyor..Adını Asil koyduk...

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yavru Kedilerde Kısırlaştırma Öncesi ve Sonrası | Ne Zaman Kısırlaştırılmalı?

Yavru kedi kısırlaştırma, çok yaygın yapılan cerrahi bir operasyondur. Hem erkek hem de dişi kediler…

1 sene önce

Kedilerin Asla Sevmediği Nefret Ettiği 12 Davranış

Kedilerin hangi davranışları sevdiğini ya da nelerden rahatsızlık duyduğunu hiç merak ettiniz mi? Yaşam alanlarımızı…

1 sene önce

Tüy Dökmeyen Hipoalerjenik 13 Kedi Cinsi

Dünya üzerinde onlarca kedi ırkı vardır. Kedi ırkları taşıdığı özelliklere göre kedilerin farklı mizaç yapısına…

1 sene önce

Yetişkin Kedi Bakımı: Sağlıklı Kedilerin Bakım Püf Noktaları

Kediler, yavru, yetişkin ya da yaşlı hangi dönemlerinde olursa olsun mutlaka düzenli bir bakım ve…

1 sene önce

Yavru Kedi Bakımı: Yavru Kedinizin Sağlıklı ve Uzun Ömürlü Olması İçin Yapılması Gerekenler

Yavru bir kediniz oldu ve onu ortam yaşam alanınıza getirdiniz. Yeni tüylü dostunuzun ortama alışması…

1 sene önce

Yavru Kediler Hangi Biberonla ve Nasıl Beslenir?

Kediler de tıpkı diğer canlılar gibi belli bir süre anne sütü ile beslenmelidir. Gelişimlerinin doğru…

1 sene önce