arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Siyam Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Siyam Kedisi; adı üzerinde Eski Siyam'da, (Tayland) tapınak bekçisi olarak kullanılmış, çok özel Kedi Cinslerindendir. Okyanus mavisi gözleri, muhteşem zekası ve ilgi çekici dış görüntüsüyle herkesin ilgisini çekmeyi başaran Siyam kedisi tüm dünyada bilinmektedir. Siyam Kedisi Özellikleri ve karakteri ile yazımızı okudukça sizleri mest etmeyi başaracaktır. İşte harika özellikleriyle Siyam Kedisi hakkında herşey aşağıda.

siyam kedisi özellikleri ve bakımı
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Bu nedenle tapınak kedisi olarak da bilinir. Zamanla insanlarla birarada yaşamaya başlamıştır… Siyam Kedileri tamamen saf ve doğal bir kedi türüdür. Sahip oldukları maskeye benzetilen desen; genetik problemler sonucu mutasyona uğrayan genlerden oluşmuştur. Siyam Kedileri , köklü ırkları sayesinde bir çok yeni ırk ve cinsin doğmasına yol açmıştır.

Bu kedilerden bazıları ; Oriental , Himalaya , Tonkinese , Havana ve Balinese kedileridir.

Çok sevgi ve saygı duyulan Siyam Kedilerinin Tayland’dan çıkış öyküleri, 1884 yılında Siyam Kralı tarafından, dönemin İngiltere Başkonsolosu Owen Gould’a armağan edilmelerine dayanır.

Sonrasında Amerika ve Avrupa ülkelerine götürülerek, Siyam Kedilerinin üretimi devam ettirilmiştir.

siyam kedisi özellikleri ve bakımı

18 yy’da saygı duyulan ve özel kabul edilen Siyam Kedisi özellikleri itibariyle,  asil kedilerdir. Hala bu asil tavırlarından birşey kaybetmemişlerdir.

İnsanlar tarafından evlerde severek bakılan Siyam Kedileri; üstün zekaları, kıvrak ve çevik vücut yapıları ile, onları gören gözlerde hayranlık uyandırırlar.


Siyam Kedisi Özellikleri – Vücut Yapısı

Karakteri: Çok zeki, kıvrak cana yakın
Tüy Yapısı : Krem Rengi Kısa Tüylü
Kulak Yapısı: Kulakları Kısadır , Uçları Uzundur
Gövde: Orta irilikte, kıvrak ve kaslı.
Kuyruk: Uzun ve ince
Kilo: 5 – 15 KG

Çocuklarla Arası - 5/10
50%
Zeka - 10/10
100%
Hareketlilik - 8/10
80%
Bakım İhtiyacı - 3/10
30%
Oyunculuk - 8/10
80%
Eğitilebilirlik - 6/10
60%

Siyam Kedisi Türleri

Siyam Kedisi karakteri itibariyle, İnsanlarla olan iletişiminde oldukça iyidir. İyi eğitilmiş bir Siyam Kedisi, ailesini sevecek ve koruma içgüdülerini onlara yönlendicektir.

Spesifik renkleriyle nerede görünse rahatlıkla tanınan Siyam kedilerinin, daha açık ve koyu tonlarda ve uzun tüylü olanları da değişik ırklarla melezlenerek üretilmiştir.

Farklı renklerde Siyam Kedisi türetme çalışmaları yapılmıştır. Bunun sonucunda ortaya çıkan  siyam türlerine, Redpoint, Creampoint, Bluepoint, Lilapoint gibi isimler verilmiştir.

siyam kedileri özellikleri

1 – Himalaya Modeli Siyam : Kapalı kahverengi ve krem renklerinin birleşiminde vücut hatlarına sahip , ayırca koyu kahvelerin bu ahenge eşlik ettiği vücuda sahip siyam kedisidir. Himalaya Modeli Siyam Kedilerinin patileri ve burunları koyu kahverengidir.

2 – Çikolata Tüylü Siyam : Fildişi rengine sahip tüylerinde küçük küçük çikolata benzeri noktalar bulunur. Pembe ve turuncu burun ve patilere sahiptirler.

3 – Mavi Noktalı Siyam : Mavi ve beyaz tonlarda tüylerinde muazzam örüntüde mavi noktalar vardır. Kahverengi burun ve patileri vardır.

Siyam Kedisi Yüz , Kafa Yapısı

Siyam Kedisi vücut yapısı bakımdan oldukça güçlü ve çevik bir kedi cinsidir. Cinsinin saf halinde, Siyam Kedisinin ,kısa kahve- krem rengi tüyleri vardır. Yüzünün bir kısmı, kulakları, bacaklarının bir kısmı ve patileri ile kuyruğunun tamamı koyu kahve ve siyaha yakın bir renk almaktadır.

Siyam Kedisi göz rengi mavi ve tonlarıdır. Siyam Kedilerinde şaşılık görülebilir. Burnu orta uzunluktadır. Kafa yapısı baş kısmında genişken çeneye doğru daralmakta, ters bir üçgeni andırmaktadır.

Güçlü bir çene ve diş yapısı vardır. Vücudu uzun ve atletiktir. Geniş omuzları ince beli ve omuz genişliğinde kalçası ona çevik bir yapı sağlar.

Siyam Kedisi Çocuklarla Ve Çevresiyle İlişkisi

Avcılığı çok gelişmiş olan Siyam Kedisi, fazlasıyla enerjik ve oyuncu bir kedi cinsidir. Çok cana yakındır.

Kısa zamanda insanlarla arasında dostluk bağları kurar ve onlarla oynarken, tırnaklarını içeri çekerek zarar vermekten kaçınır.

Sevdiklerine zarar vermemek için özel çaba sarfeden ve çok duygusal olan Siyam Kedisinin karakteri, küçük çocukları olan ailelere de güven verir.

siyam kedileri özellikleri ve bakımı

Özellikle de yavru iken eğitmenin kolay olduğu Siyam Kedileri, diğer kedilerin genelinin aksine tasma takılarak gezdirilmeye bile alışabilirler.

Koruma içgüdüsü, belki de tapınaklarda yaptığı bekçilik görevinden miras kalmış olan Siyam Kedileri, aile ortamında çok sağlam bağlar kuracaklar ve sahiplerinin yanında bir koruma edasıyla dolaşacaklardır.

siyam kedisi karakteri

Siyam Kedileri Hakkında HERŞEY!

1 – Mükemmel özgüvenleri , karakterleri ve ruh halleriyle herkesin dikkatini çekmeye başaran Siyam Kedilerini mutluk etmek hiç kolay değildir! Ancak kendi sevilmek , oynamak isterse sevebilirsiniz.

2 – Eğer sizi seviyorsa bi kaç ay sonra sizin aynınız olabilir! Evet doğru duydunuz sahiplerinin karakterlerini birebir taşımakta üstlerine yoktur.

siyam kedileri karakteri ve özellikleri

3 – Yavru ve yetişkin halleri arasında hiçbir kedide olmayan farklar vardır. Yavruyken çirkin ördek yavrularını andıran bu kediler, yetişkin halleriyle bizleri şaşırtmayı hep başarmışlardır.

siam kedisi

4 – Siyam Kedilerinin karakteristik özellikleriyle ünlü olduklarını yukarıda belirtmiştik. Bu kediler olan biten herşeyden etkilenirler.

Gergin ve kavgalı ev ortamları onlara stres yaptırabilir. Stres yapmasıda hasta olmalarına sebep olur.

siyam kedisi bakımı

5 – Çok fazla yemek yemeyi sevmezler , her zaman formda olmayı başaran bu kedilerin yemek yemediği için sakın üzülmeyin!

yavru siyam kedisi

Siyam Kedisi Ağırlığı ve Boyutları

Siyam Kedilerinin ağırlıkları ve boyutları için ortalama bir rakam bulunmamaktadır. Siyam Kedileri beslenme alışkanlıkları , yaşadığı bölge ve çevresel etmenlere bağlı olarak 15 kilogram ağırlığa kadar ulaşabiliyorlar.

Siyam Kedisi Yaşam Süresi

Siyam Kedileri zayıf görünümlerine rağmen çok güçlü , avcı kedilerdir. Siyam Kedilerinin Ortalama 11 ile 15 yıl arası değişen yaşam süreleri vardır.

Siyam Kedisi Karakteri
Siyam Kedisi Vücut Yapısı

  • HayvanDostu
    8 sene önce

    bana cumartesi yavru siyam kedisi geliyor bu bilgiler çok işime yarayacak teşekkür ederim sizden fazlasını beklerim

    36
    yorum beğen
  • Sıdıka
    4 sene önce

    Evimizin yaramazı siyam. çok kısa bir zamanda evimizin ufak çocuğu oldu. Sahiplenmeden evvel bu kadar sevebileceğimizi tahmin etmiyorduk. Eve dönmek için acele ediyoruz. Müthiş bir duygu…

    19
    yorum beğen
  • İsa
    4 sene önce

    Bebdevar Doğum yapaca yavru isteyen ulaşsın sıfır beşyüz otuzdört dörtyüz on iki kırküç ellibeş

    5
    yorum beğen
  • Könül Hasan
    4 sene önce

    Bir yavru almak sahiplenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

    2
    yorum beğen
  • Khaled
    4 sene önce

    Iyi

    3
    yorum beğen
  • Khaled
    4 sene önce

    çok çok güzel ve çök iyi

    1
    yorum beğen
  • Meryem
    3 sene önce

    Ben de siyam yavru kedicik arıyorum.Fakat dişi mi erkek mi almak ..bilemedim. Tecrübesi olan varsa ,paylaşabilirse sevinirim.

    1
    yorum beğen
  • KediSeverrr
    3 sene önce

    Benim kedimm kuzuuumm Keşkülll biz beraber büyüdük küçükken abimle ben sıkılmayayım diye patisiyle araba itti şuan insan yaşı olarak 15 yaşında çok tatlı umarım daha da uzun yaşar bu arada eklemeyi unuttuğunuz bir bilgi var yani keşkül sadece 1 çeşit mama yiyor başka mamaları beğenmiyor

    3
    yorum beğen
  • Dhsjbssj
    3 sene önce

    Ben ocak ayının sonunda erkek bir siyam kedisi (yavru) sahipleneceģim….Bakımı zor mu bilgisi olan yazsın lütfen…

    0
    yorum beğen
  • SiyamKedisi
    3 sene önce

    Bir hafta sonra evime 8 yaşında böbrek hastası ve hamile bir kedi gelicek,doğumunu nasıl yaptırıcaz yardımcı olabilir misiniz?

    1
    yorum beğen
  • Burçin
    3 sene önce

    Bizim kedimizde cana yakın Allah uzun ömürler versin Ağustosta 21 yaşı bitiyor ismi Maya

    0
    yorum beğen
  • Ecrin kaya
    3 sene önce

    Bendede siyam kedisi var royal kitten- n.d. kitten yiyor 2 tane macun vitamin 1 tane brit ödül . 5 adet de yaş mama aldık şu anlık bizimki dışı 2 aylık sizede disi öneririm

    0
    yorum beğen
  • Doğa ve Hayvan Sever
    2 sene önce

    Siyam kedisi ile ilgili bilgiler çok ilgimi çekti diğerleri gibi. Diğer kedileri de okudum, çok güzel bilgiler var. Bu siteyi tavsiye ederim.

    0
    yorum beğen
  • Ayhan
    2 sene önce

    Bende de var yavruyken aldım su an 12 yaşında

    0
    yorum beğen
  • minatokazi sana
    2 sene önce

    siyam kedileri çok tatlıllar

    0
    yorum beğen