arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedi Maltı Nedir? Malt Pasta Ne İşe Yarar? – Kedi Maltı Satın al

Bu yazımızda sevimli dostumuz kedilerin sağlığı için olmazsa olmaz ek besini; kedi maltını inceleyeceğiz. Çoğu takipçimizin henüz göremediği veya ne işe yaradığını bilmediği lezzetli, sindirimi kolaylaştıran, metebolizmayı hızlandıran, düzenleyen ve tüy yumağı önleyici kedi maltı 'na dostlarımızın ne kadar ihtiyacı olduğunu sayfayı aşağıya indirerek öğrenebilirsiniz. Kedi Maltı Nedir? , Kedi Maltı Ne İşe Yarar? ve daha fazlası...
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedi maltı, kedilerin vücutlarını temizlerken yuttukları tüylerin midede birikip çeşitli hastalıklar yol açmasını engelleyen ek besindir. Düzenli kedi malt macunu kullanarak kedinizin yuttuğu tüyleri sağlıklı bir şekilde dışarı atmasını sağlayabilirsiniz.

Evlerimizin neşesi ve sevimli tavırlarıyla tüm sıkıntılarımızın uçup gitmesini sağlayan minik dostlarımızın sürekli yaşadığı problemlerden biriside tüylerini yutmasıdır. Dökülen ve güçsüz tüylerinden rahatsız olan kediler bu tüylerden kurtulmak isterler.

Genellikle sirkelenerek ölü tüyleri üzerinden atmaya çalışan kediler tüylerin yalnızca bir kısmını dökebilmektedir. Ölü tüylerin yutulması sonucu midede hazımsızlık, midede tüy birikmesi ve benzeri sıkıntılar başlamaktadır.

-> Kedilerde Mide Hastalıkları ve Tedavisi

Özellikle yukarıda anlattığımız nedenlerden dolayı uzun tüylü kediler devamlı tüy topağı kusarlar. Tüy topaklarının kusularak dışarı atılması, kedilerin sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu olumsuz yönlerden ilki kedilerin kusarken zorlanması ve depresyona girmesi, ikincisi ise tüy topağını kusmak isterken tüm besinleri kusmasıdır.

Kedi Maltı Nedir? Ne İşe Yarar?

Anlattığımız tüm sorunların çözümü kedi maltıdır.Kedi maltı, kedilerin temizlenirken yuttuğu tüylerin midelerinde birikerek büyük hastalıklara yol açmasını engelleyen, biriken tüylerin topaklaşmadan kusularak veya bağırsak yoluyla kolayca atılmasını sağlayan olmazsa olmaz üründür.

Muhteşem formülü sayesinde besinlerin sindirilmesini kolaylaştıran kedi malt macunu içerdiği topaklanmayı önleyen maddeler sayesinde kedinizin tüylerini yutmasını engellemektedir.

Kedi Maltı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kedi Maltı Nasıl Kullanılır?

Her gün düzenli bir şekilde kedinize işaret parmağınızın 3 de 2‘ si kadar malt macunu yedirerek tüy yutma ve beraberinde getirdiği büyük problemleri giderebilirsiniz.

Kedi maltı macunu kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta aşırıya kaçmamanızdır. Kedi maltı yalnızca düzenli ve oranlı yedirildiğinde beklenilen etki vermektedir.

Kedi Maltı Satın AL

Dostlarımızın sağlığı ve düzenli sindirimi için mutlaka almamız gereken kedi maltını kedilerinizin tüm ihtiyaçlarına ulaşabileceğiniz güvenilir petshop sitesinden inceleyip satın alabilirsiniz. Sizler için seçmiş olduğumuz ve kedilerin sağlığını olumlu yönde etkileyecek olan malt çeşitleri için aşağıdaki listemizi inceleyebilirsiniz. 

#1 Trixie Kedi Maltı Peynir Tadında

Kedilerin severek tüketeceği maltlar arasında yer alan bu ürün Trixie markası tarafından üretilmiştir. Sindirim sistemini destekleyen ve kedilerde tüy dökülmesi sorununa karşı oldukça etkili olan bu kedi maltı tüy topaklarını engeller. İçeriğinde yer alan biotin sayesinde kedinizin tüyleri canlılık ve parlaklık kazanır. Oldukça sağlıklı bir besin olmasıyla beraber içerisinde kesinlikle şeker bulunmamaktadır.

Trixie Kedi Maltı Satın AL 

#2 GimCat Malt Soft Extra Tüy Yumağı Attıran Kedi Macunu 

En iyi kedi maltı üreticilerinden bir tanesi olan GimCat tarafından üretilmiş olan bu kedi maltı, özel formülü sayesinde kedinizin beslenmesine yardımcı olacaktır. Özellikle tüy dökülmesi ve tüy yumağı sorunu yaşayan kedileri için en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Bir diğer özelliği ise kolay sindirilebilir yapıya sahip olmasıdır. 

GimCat Kedi Maltı Satın AL 

#3 Beaphar Duo Active Malt Tüy Yumağı Engelleyici Kedi Macunu 

Özellikle kedi maltı ve kedi vitaminleri konusunda oldukça deneyimli olan markalar arasında yer alan Beaphar tarafından üretilmiş olan bu kedi maltı, tüy yumağının kolay bir şekilde atılmasına yardımcı olur. İçeriğinde yer alan BİO-MOS sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve bağırsak bakterilerinin oluşmasını engeller. Aynı şekilde tüylerin bağırsaktan rahatça geçmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra kedilerin kemik ve kas gelişime katkı sağlamaktadır. 

Beaphar Kedi Maltı Satın AL 

#4 Zoovital Malt Paste 3 Etkili Kedi Tüy Yumağı Önleyici Macun 

Zoovital tarafından hazırlanmış olan bu kedi maltı içeriğinde yer alan doğal bitkisel yapılar ve malt özü sayesinde tüy yumakları sorununa karşı oldukça etkilidir. Kediler tarafından yalanarak yutulmuş olan tüylerin doğal yollarla atılmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra tüy ve deri sağlığını destekler. İçeriğinde yer alan diyet lifler sayesinde bağırsaktaki iyi bakteriler için uygun bir beslenme kaynağıdır. Bu sayede bağırsak lümeninde ortaya çıkan iyi bakterilerin sayısının artmasına yardımcı olur. 

Zoovital Kedi Maltı Satın AL 

#5 Trixie Kedi Maltı (Immünoglobulin&Prebiyotik)

Oldukça lezzetli yapısı ve sindirime sağladığı kolaylık sayesinde en iyi kedi maltlarından bir tanesidir. Tüy yumağı oluşmasını engellemesiyle beraber kediler için sağlıklı bir sindirim sistemi sunar. İçeriğinde yer alan naturel immünoglabin ve prebiyotik sayesinde kedilerin bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. İmmünoglabin bir çeşit antikor olduğu için vücuda enfekte olmuş yabancı maddelere karşı savaşır. Bu sayede kedilerin bağışıklık sistemini korumuş ve desteklemiş olur. 

Trixie Kedi Maltı Satın AL 

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
  • şenaygkce
    5 sene önce

    benim cincla kedim var son zamanlarda tüyleri uzun olduğu için sürekli yalıyor dökülüyor malt sizce tek başına işe yarar mı ne yapmalıyım

    17
    yorum beğen
  • Hande Nur
    5 sene önce

    Şenay hanım kesinlikle öneriyoruz. Ben 2 kedimede her gün yazımızda anlatıldığı gibi kedi maltı veriyorum, düzenli verdiğim için kesinlikle kusma vb davranışları artık yok. Bu arada hiç kuaföre götürdünüz mü bilmiyorum ama pet kuaföre götürmenizi öneririz tüy dökülmesini azaltacaktır. Bununla ilgilide bir yazımız bulunmakta aşağıya linkini bırakıyorum umarım yardımcı olmuşumdur. kediblog.com – Hande Nur

    https://kediblog.com/istanbul-kedi-trasi-ve-pet-kuaforu/

    17
    yorum beğen
  • Gum
    4 sene önce

    Ic ve dis parazit icin damlalar var. Iç parazit için de damla varmış bilmiyordum, enseden damlatiyorsuniz . Ben vet e yaptırdım 100 tl ye fakat netten alabilirsiniz en fazla 50 tl ye. Bayer’in profender damlasi için güzel yorumlar var yine siz de araştırın tabi

    1
    yorum beğen
  • güngör aktaç
    4 sene önce

    kedimiz su içtikten sonra bir müddet öğürüyor.nedenini öğrenmek isterim

    1
    yorum beğen
    • Doğuş Öztürk
      4 sene önce

      Merhaba iki ihtimali var ya çok hızlı su içiyor ondan yada kendini yalayarak temizlediği için yuttuğu tüyleri çıkarmaya çalışıyor trixie yada gimcat markalı malt macunlardan kullanmanızı öneririz

      2
      yorum beğen
  • Ege
    4 sene önce

    Peki kaç gün kullanıcaz

    0
    yorum beğen
  • Elif Öztürk
    3 sene önce

    Merhaba.Triex malt macunu aldım fakat nasıl muhafaza edeceğimi anlamadım.Yabancı yazdığı için anlayamadım.Bir bilginiz varmı malt macunları nasıl muhafaza edilmeli.

    0
    yorum beğen