Kedi Konservesi Ne Sıklıkla Kullanılmalı?

Kediler, evcil hayvanlar arasında en çok beslenen ve tercih edilen hayvanlardır. “Uyurgezer” bir yapıya sahip olmalarının yanında ilgi ve alakayı da çok fazlasıyla isterler. Kedilerle daha iyi iletişim kurabilmek için onlara iyi bakmak, bakımlarının aksatmamak ve doğru mamaları tercih etmek gerekir.

Her ne kadar insanlardan farklı olsalar da onlar da gerçek bir ilgiyi hak ederler ve gösterilen ilgi karşılığında da sahipleri ile olan diyalogları daha iyi olur.

Kedilerde de diğer hayvanlarda olduğu gibi, yavruluk dönemi, yetişkinlik dönemi, yaşlılık dönemleri ve Dişi Kedilerde Kızgınlık, Erkek Kedilerde Kızgınlık Dönemi vardır ve her dönem için farklı bir beslenme şekli, kedilerin daha iyi hayatta kalabilmeleri için önemlidir.

Konserve Mama Nedir?

Konserve mama, Et ve et ürünleri, balık ve tahıl gibi besin değeri yüksek olan gıdalarla elde edilir. Diğer mamalara göre içerisinde daha az karbonhidrat bulunur ve bu da hazmedilmesini daha kolaylaştırır. Ancak sürekli olarak konserve mama yedirmek de doğru değildir. Peki, hangi sıklıklarla kedi konservesi kullanılmalıdır?

Ayrıca Bakabilirsiniz = ►Yavru Kedi Bakımında Hangi Kuru Mama Tercih Edilmelidir?

Kedi konservesi, uzmanların araştırmalarına göre kedilerde doğasal olarak bulunan suya karşı problemlerini çözmek için en ideal gıdadır. Çünkü konserveler, kuru mamalara göre daha sulu şekilde üretilirler bu da su ihtiyaçlarını karşılaması için yeterli gelebilmektedir.

Ancak kuru mamanın da önemli olduğunu bilmek gerekiyor. Yani iki mamayı gün içerisinde dengelemek ve bu şekilde kediye vermek en doğrusudur. Oran olarak ne kadar olması gerektiğini soruyorsanız %50 kuru mama, %50 ise kedi konservesi yedirilmesi, kedilerin su ihtiyacını karşılayabileceği gibi sindirim konusunda da yardımcı olmaya yeterli gelir.

Hangi konserveler tercih edilmelidir?

Petzzshop.com ve Kurumama.com gibi pet alışveriş sitelerinde birçok marka bulunmaktadır ve markaların ürün fiyatları aşağı-yukarı birbiri ile aynıdır. Daha da ilginç olanı ise bazen bir markada 100 gr. Konserve maması ile başka bir markanın 500 gr. Konserve maması fiyatı aynı olabiliyor.

Aslında burada biraz daha dikkatli olmak gerekir, çünkü fiyatlar mamadaki et oranına göre belirleniyor yani bir başka deyişle, kalitesine göre fiyatı da artıyor. Peki, hangisi tercih edilmeli?

Kedi konserve maması içerisinde yer alan et oranı son derece önemlidir. Yukarıda 500 gr. İle 100 gr. Konserve mamasının fiyatının aynı olabildiğinden söz ettik. Ancak dikkatlice bakarsanız, 500 gramlık mamadaki et oranı %10 dolayında iken 100 gramlık mamanın et oranı ise %80 dolayındadır. Yani tercih yaparken et oranı daha yüksek olan mamayı tercih etmek en doğrusudur.

Kedinizin Gelişimi için Konserve Mama Kullanın!

Kedi konservesi, sadece kedinizin su ihtiyacını karşılamaya yaramaz, aynı zamanda doğru bir şekilde beslenmesini ve gelişimini de olumlu yönde etkiler. Bu nedenle belirlenen oranlarda veya veteriner hekimin size önerdiği oranlarda kedinize konserve mama yedirmeniz çok daha sağlıklı olacaktır.

admin

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yavru Kedilerde Kısırlaştırma Öncesi ve Sonrası | Ne Zaman Kısırlaştırılmalı?

Yavru kedi kısırlaştırma, çok yaygın yapılan cerrahi bir operasyondur. Hem erkek hem de dişi kediler…

1 sene önce

Kedilerin Asla Sevmediği Nefret Ettiği 12 Davranış

Kedilerin hangi davranışları sevdiğini ya da nelerden rahatsızlık duyduğunu hiç merak ettiniz mi? Yaşam alanlarımızı…

1 sene önce

Tüy Dökmeyen Hipoalerjenik 13 Kedi Cinsi

Dünya üzerinde onlarca kedi ırkı vardır. Kedi ırkları taşıdığı özelliklere göre kedilerin farklı mizaç yapısına…

1 sene önce

Yetişkin Kedi Bakımı: Sağlıklı Kedilerin Bakım Püf Noktaları

Kediler, yavru, yetişkin ya da yaşlı hangi dönemlerinde olursa olsun mutlaka düzenli bir bakım ve…

1 sene önce

Yavru Kedi Bakımı: Yavru Kedinizin Sağlıklı ve Uzun Ömürlü Olması İçin Yapılması Gerekenler

Yavru bir kediniz oldu ve onu ortam yaşam alanınıza getirdiniz. Yeni tüylü dostunuzun ortama alışması…

1 sene önce

Yavru Kediler Hangi Biberonla ve Nasıl Beslenir?

Kediler de tıpkı diğer canlılar gibi belli bir süre anne sütü ile beslenmelidir. Gelişimlerinin doğru…

1 sene önce