arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Van Kedisi Vücut Yapısı

Van Kedisi vücut yapısında, öncelikle gözlerde ve tüylerde çift renklilik göze çarpar. Tamamen beyaz tüylü olan Van Kedisi olduğu gibi, baş bölgesinde, kulak hizasında ve kuyruğunda sarı-kahve renkler bulunan Van Kedileri de vardır. Nadiren de olsa vücudun farklı yerlerinde de sarı renkte tüyler görülebilir.

van kedisi vücut yapısı
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Van Kedisi vücut yapısı itibariyle, iri kemikli, kaslı ve oldukça güçlüdür. Vücut ağırlığı yetişkin erkek Van Kedilerinde 3 ile 4 kilo arasındayken dişi Van Kedilerinde 2,5-3 kilo arasında değişir. Van Kedisi; uzun boylu, genellikle kısa tüylü, kaslı bir vücuda sahiptir.

Van Kedisinin tilki kuyruğu gibi kabarık ve uzun bir kuyruğu vardır. Burnu orta büyüklükte olan Van Kedisinin, kulakları büyük ve geniş yapıdadır. Yüz yapısı hafif yuvarlaktır.

van kedisi vucut yapısı

Van Kedisi Göz Yapısı

Van Kedisi göz rengi; genellikle biri mavi, diğeri kehribar olan, çift renk göz  yapısındadır. Fakat yine de iki gözü mavi veya iki gözü de kehribar renkte olan Van Kedileri de vardır.

Van Kedisinin, bu derece özel bir kedi olmasının başlıca nedenlerinden biri de, ender olarak görülen ve aslında genetik bir bozukluk olan, çift renk göz yapısıdır. Van Kedisinin göz yapısı, yuvarlak ve orta büyüklüktedir.

Kedilerde Göz Hastalıkları ve Tedavisi

van kedisi vücut yapısı

Yavru van kedisinin gözleri, doğduğunda gri renktedir. İkinci ayına girdiğinde gözleri gerçek rengini almış olur. Yavruyken, kulaklarının arasında siyah nokta şeklinde tüyler bulunması, çift renk gözlü olacağına işaret eder. Çift renk yapıdaki Van Kedisi göz rengi; mavi-kehribar renkte olur.

van kedisi vücut yapısı

Van Kedisi Tüy Yapısı ve Bakımı

Kalın postu, onların kışın soğuktan korunmasına yardımcı olsa da, sanıldığının aksine Van Kedisi de üşür. Bulunduğu coğrafyada, ani sıcaklık değişimleri olmasına rağmen, uyum göstermede sorun yaşamaz.

Kışın uzun olan tüylerini, yaz geldiğinde döker ve yerine, daha kısa tüylerden oluşan postuyla yaşamına devam eder.

Kediler Neden Tüy Döker ? Çözümleri Nelerdir?

Tüylerinin bakımını sağlamak için, iki günde bir taramak yeterli olacaktır.

van kedisi vücudu

Van Kedisi, yılın Şubat, Mart ve Haziran aylarında kızgınlık dönemine girer ve bu dönem 10-12 sürer. Gebelik gerçekleşirse ortalama 60-62 günde yavru van kedileri dünyaya gelir. Van Kedisi bir batında 1-5 arası yavru dünyaya getirir. Yaşam süreleri ortalama 13 yıldır. İyi bakılırlarsa daha uzun yıllar da yaşayabilirler.

Van Kedisi Özellikleri ve Bakımı
Van Kedisi Karakteri
Ankara Kedisi ile Van Kedisi Arasındaki Farklar

van kedisi özellikleri