arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kediler nasıl iletişim kurar – Kedilerde İletişim

  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

KEDİLER NASIL İLETİŞİM KURAR ?

Kediler nasıl iletişim kurar – Kedilerde İletişim

Beden dili çok açıktır. Kedilerin neden ve nasıl mırladığı hâlâ bir sır.
Kediler diğer kedilerle çok iyi, bizimle ise biraz daha zayıf şekilde iletişim kurarlar. Sosyal ilişkiler kediler için pek önem taşımaz, bu yüzden yüz ifadesindeki nüanslar ve “mesafeyi kısaltan” beden dili çok iyi tanımlanmamıştır. Bizim gülümsememiz ya da köpeklerin kuyruk sallayışının kedi iletişiminde karşılığı yoktur. Kedilerin bilgi alışverişi sesdokunma, koku ve görsel ifadeler ya da işaretlerle olur.

Kedileri anlamak

Bir kedinin tam olarak ne yaptığı ya da ne söylediği konusunda kolayca yanılabilirsiniz ama deneyimle ne istediklerini anlamayı öğreniriz. Kedinin kanepemizi tırmıklayarak ya da komşumuzun bahçesine yaptığı dışkısını örtmeden bırakmasının ne anlama geldiğini çıkarmamız kolay değildir.  

   Kedi sesleri üç kategoriye ayrılabilir :
Mırıltılar: Bunlara mırlama ve karşılamada kullanılan sevinçli cıvıltı sesleri de dahildir. Cıvıltılar mırlama içinde sınıflandırılır, çünkü bunlar sesli harf benzeri değildir.
Sesli harf sesleri: Klasik “miyav” bağlama göre değişiklik gösterir. Kediler miyavlamalarla konuşur. Talep, emir, şikayet ve şaşkınlıkları anlamak kolaydır. Siyam ve yakın akrabaları yüksek sesle miyavlamak konusunda kötü bir üne sahiplerdir.
Yüksek tizlikte sesler: Bunlar genellikle diğer kedilere saklanır ama bazı yüksek tizlikte sesleri kedi sahipleri
ve veterinerler iyi bilir. Açık ağız biçim değiştirerek farklı sesler üretir homurdanma, sinirli homurdanma, tehditkâr hırlama ya da tıslama, savunmaya yönelik tükürme. Korku ya da acı çığlıkları ve dişinin yüksek tizlikteki çiftleşme iniltileri de aynı şekilde üretilir.

Kediler Neden miyav lar. İle ilgili konumuzu okumak sizler için faydalı olabilir.

Kedilerde Beden dili

Beden dili, kedilerin diğer kedilerle ve insanlarla iletişimde tercih ettiği mantıklı bir metottur. Bir yavru kedinin ağzının şekline bakarak bir şey isteyen miyavlamasını neredeyse duyabilirsiniz!

Kedilerin Davranışları

Kedilerde Korku

Mırlamanın kaynağı hâlâ bir sır olmayı sürdürüyor. En eski teori sesin, gırtlağın arkasındaki nefes borusunun içindeki ikiye katlı organdan geldiği, Bu “sahte ses telleri” titreşerek mırıltıyı oluşturur. Mırlamagırtlağın hemen altına hafifçe bastırarak durdurabilirsiniz. Anatomistler bu katların titreşmesinin mümkün olduğunu söylüyor ve kalbe kan taşıyan ana atardamarda türbülansın nefes borusuna taşman titreşimler yaratabileceğini öne söylüyorlar. Bunun bir başka açıklaması da, kedilerin yumuşak damaktaki istemli iskelet kaslarının liflerini titretebilecek şekilde denetleyebildikleri. Kaynağı her ne olursa olsun, mırlama sadece bir memnuniyet belirtisi değildir. Strese girmiş ya da sarsılmış kediler de mırıl’dar. Bu olgu trafik kazası geçirmiş kedileri tedavi eden veterinerler için tanıdıktır. İşaret göndermek ve ayrıca tam bir gevşemeyi belirtmek için tüm beden kullanılabilir. Görsel iletişimin tüm biçimlerinde kulaklar ve kuyruk kedinin en etkin kısımlarıdır. Git buradan! Kedi beden dili en fazla ’ git buradan” işareti vermek konusunda gelişmiştir: Saldırgan ve savunmacı hareketleri kolayca anlaşılacak kadar basittir. Saldırgan bir tavır doğrudan göz teması, sıklıkla buna eşlik eden kısılmış göz bebekleri ve aniden saldırmaya uygun bir duruşla ifade edilir. Baş ve bıyıklar öne yönelmiştir ve kulaklar rakibin arka kısımlarını görebileceği şekilde arkaya dikilmiştir. Korku çömelerek ifade edilir. Bu, kedinin kendisini güvende hissetmediği durumlarda kullanılan en yaygın davranıştır. Kedi kendisini tehdit altında hissediyorsa, bunu bir yana yuvarlanıp “savunmaya yönelik olduğu varsayılan “ pençeleri gösteren bir pozisyon elli eder. Tüyler tüm vücutta dikleşebilir. Asabi kediler gözlerini başka tarafa çevirip esneyebilirler. Korku artınca kedi çömelir ve göz bebekleri büyür. Sonunda, kulakları da başının arkasına doğru yatar.

 

  • Fikriye
    5 sene önce

    3 aylık kedim var Ve ona çok pire bulaştı napmalıyım Allah için söyleyin nolur lütfen kedimi seviyorum

    3
    yorum beğen
  • Meltem
    5 sene önce

    Kedilerin yıkanmasının doğru olmadığını duymuştüm yanlış mı biliyorum acaba

    1
    yorum beğen
  • doğuş öztürk
    4 sene önce

    merhabalar kedinizdeki dış paraziti yani pireyi enyakın veterinere gidereke strohnghold veya frontline marka bi dış parazit ilacı yaptırarak gecirebilirsiniz .birde üzerindeki lavraların yumurtaların yok olması için traş ettirip banyo ettirmeniz gerekecektir

    2
    yorum beğen